dissabte, 21 de juny del 2014

S'acaba la primavera

dissabte, 14 / juny / 2014

Al migdia assisteixo el casament d’en Toni i de la Judit. També batejo el seu fill,   Com que el noi crida i brama, pregunto a la mare si és hora d’alimentar-lo. Com que és així, el menut està en el seu dret, la mare em fa cas. I, amb la boca tapada i xumant, el noi es calma i es tranquil·litza la situació i puc anar fent els ritus corresponents amb normalitat. A la celebració hi participa mitja colònia portuguesa d’Anglès.

A la tarda, cap a les quatre, es posa a ploure. Ho fa amb ganes, com si mai ho hagués fet. I els trons es van repetint sense a parar, tot i que no sonen molt fors. 35 litres
A la tarda tinc les misses anticipades a Bonmatí i a Anglès. I ja se sap, quan els carrers són molls, les misses són eixutes.


diumenge, 15 / juny / 2014

Aquesta matinada ha refrescat. A la nit, convé tenir a prop una flassada. Fa primavera. Els cereals no aniran gaire bé.   

Es celebra l’aplec de la sardana d’Anglès. Per por de pluja es fa a les naus de la Burés.  
Les misses són petites. Al migdia la Mercè celebra  primera comunió. No va poder celebrar-la el seu dia i ha vingut, des de Cerdanyola, a celebrar-la aquí. Els seus  pares i familiars han portat una bona colla de paquets d’aliments pel rebost de Caritas: són l’obsequi que fan a la Mercè i a Nostramo. .  

Com cada diumenge, vaig a dinar de restaurant.  M’hi trobo amb la Casilda, en Joan, el fill, la jove i una parella amiga.  Celebren el 60 aniversari del casament. Felicitats.

A la tarda, faig vida eremítica. Estaré uns dies així.

dilluns, 16 / juny / 2014

Puc esmerçar gairebé tot el dia al treball de recerca de l’Enric Monjo sobretot confegint i enllestint la biografia.  Haig de procurar tancar els capítols. I ho envio a la Núria que és la meva directora. Veurem què em dirà.

Al vespre, mentre celebro la missa, els ulls em piquen, segurament de tant llegir i escriure davant l’ordinador.

dimarts, 17 / juny / 2014

Avui el treball de recerca el centro confegir i enllestir el llistat d’operaris i escultors que van treballar al taller de l’Enric Monjo: en tinc detectats una vintena: Gabriel Alabert, Francesc Bacquelaine, Martí Sabé, Paco Torres Monsó, Josep M. Subirachs, Luisa Granero, Jaume Gort, Adolf Salanguera,  Florenci Veciana, Ermenter Vélez, Ferran Ventura...

D’alguns no en tinc gaires referències: Marcel·lí Guill (que era l’encarregat), Evarist Bosch, Carles Carlos, Lluís Molins, Juli Pérez,  Anton Sans, Miquel Senserrich, Díez, Surribas, Oller, Rosés, Ontalascó, Utgès, Romero, Gimeno, Rufié, Santana, Martínez Bueno, Gort, Lloret...
Al capvespre es posa a ploure i arriben a caure uns 10 litres d’aigua. No en mancarà per l’estiu. Però la pluja del juny no va gaire bé pels camps de cereals.  


dimecres, 18 / juny / 2014

Al matí hi ha la reunió amb els responsables del Centre de Distribució d’aliments: Dolors Juliol, Piany, Rosario, Miquel, Cris, Maria.. Per fer el bé s’ha de fer bé, és a dir, ben fet. I sempre serem criticats.  

En Miquel ve a recollir la corona de ferro forjat que  van regalar-me fa un any i que es col·locarà darrera la imatge de Sant Miquel. Quedarà solemne, com és mereix el nostre titular, patró i protector.

Dino a Banyoles celebrant l’aniversari de la Carme.

Al vespre de nou s’afanya a ploure i arriben a caure uns 20 litres. 

Estava llegint i sento gatzara. Molts anglesencs,  al carrer, tot i ploure, estan de celebració amb crits i petards, gairebé sembla la nit de Sant Joan. M’assabento que la selecció xilena ha guanyat. Les colònies han plantat cara a la metròpoli i les altres colònies ens n’hem d’alegrar. 
Si més no s’haurà acabat ja la burriqueria del campionat. I les primes que tenien guardades, per qui seran?  .

Un seminarista xilè em pregunta per Mn. Joan Alsina i em demana que li ressenyi algun llibre que en parli.

Del treball de recerca, avui poca feina he fet: telefonades, missatges, recollir documentació...


dijous, 19 / juny / 2014

Al matí enllesteixo el suplement de la parròquia del full. Venen les confraresses de l’escombra.
Avui si puc invertir una mica de temps en el treball de recerca. Ara intento lligar caps per saber quin era el pensament de l’Enric Monjo. Deixa clara constància de la seva alta autoestima i el seu messianisme artístic.  


divendres, 20 / juny / 2014

És el darrer dia de la primavera. De bon matí ve la Manoli a netejar el sagrari. Vol que llueixi. Segurament aquest sagrari prové de Can Carmaniu Girona. El de Sant Julià de Llor, també ho seria.

El tema és que, quan agafo el sagrari i el trec de la lleixa on està col·locat, em segueix el mantell i, amb el mantell, la llàntia i un test que hi havia al costat. I tot per terra. Quin terrabastall. Però, clar, la cera de la llàntia, per sobre dels pantalons, sinó ja no ho hauria fet bé. A la Manoli, que s’espanta, li dic que val més que caigui tot això que no pas ella.

Passo pel col·legi de les dominiques per acomiadar-me de les germanes, especialment de la germana Teresa que marxa cap a Navarcles (jo havia entès que anava a Guisona). Em lliura el llistat dels ancians i malalts que visitava gairebé cada mes. Déu faci que algú pugui continuar la bona feina que ha fet! De moment algú ja s’ha ofert: Déu apreta, però no ofega.

A la tarda ve el tècnic de desinfecció dels tèrmits. No n’apareix cap a les menjadores que hi ha escampades pels baixos de la doma i del pati de la catequística. A veure si haurem fet net d’un cop. Ara caldrà canviar algun bastiment que s’havien ben cruspit i també refer la creu del Sant Crist. De mica en mica...    


I a la tarda i vespre enllesteixo un altre apartat dedicat al pensament de l’Enric Monjo. I cada apartat vol dir una trentena de folis (i no pas amb lletra grossa). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada