dissabte, 7 de juny del 2014

Vine, Esperit d'Amor i de Pau!

dissabte, 31 / maig / 2014

Al matí hi ha la sortida de l’acabament de la catequesi. Els catequistes que van impulsar la sortida no poden venir. Al final, al poble de Sant Julià, hi venen 12 nens/es, 4 catequistes i 6 pares. Una colla ben eixerida. Els que no venen, no saben el que es perden.

Amb el cotxe, pujo fins dalt de l’església parroquial amb l’Anna. També porto begudes i galetes. Quan he aparcat el cotxe, reculo caminant, avall, fins que trobo la trepa que va pujant.

Un cop som tots a dalt, esmorzen un xic. Jo vaig repartint sucs de fruita, aigua i algunes galetes. La Shiva, la primera feligresa que em va rebre fa tres anys, ens ve a saludar i a llufejar si n’hi per ella. Doncs si, aquesta gossa va ser la primera que em va rebre quan vaig visitar aquests llocs, ara farà tres anys.

Quan han acabat d’esmorzar hem entrat a l’església. És recollida i convida a la pregària. La mainada s’ha posat tot al volt de l’altar, repenjats. Els dic que s’estan repenjant en Jesús mateix, que és com aquesta taula que ens aplega tot volt.  Hem donat gràcies, hem demanat la pau, hem pregat per l’encontre del papa amb els presidents d’Israel i de Palestina, hem cantat el Parenostre i hem pregat a la Mare de Déu... Els pares i catequistes feien un altre cercle concèntric, entorn de la mainada. La Maria va fent fotografies. Potser en veurem alguna.

A la sortida, al prat, han passat una bona estona jugant i, els grans, parlant a l’ombra. La Isabel ens ha vingut a saludar. També en Xavier i en Lluc. La Joana passa el cap de setmana amb els companys del cole a una casa de Colònies. I en Pau és a jugar a futbol.

Amb el cotxe, he baixat amb l’Anna i, un cop a baix, hem esperat la colla. Ha tardat poc més de 10 minuts. I cap a dinar.

A la tarda, abans de la missa anticipada,  m’ha visitat en Joan  Anton  Enrich i la Montse Jorba de Terrassa. Amb la Montse, el curs passat, ens coneguérem  la Universitat. És la directora  de l’Arxiu Tobella de Terrassa.   

M’assabento d’un parell de robatoris a Anglès que han estat sonats: a l’Aula i al cole Pompeu Fabra.

diumenge, 1 / juny / 2014

Al matí celebro la missa de les nou a Anglès i, a dos quarts d’onze, la de Sant Martí. La participació és regular.

A les 12 celebro la missa a Bonmatí. Hi celebren la primera comunió la Naiara, l’Anna, la Núria, en Marc i en Gerard. L’església queda plena i el panorama fa goig. Hi ha calma i es segueix bé la celebració. Aquest any va millor que no pas a Anglès. La Maria ha preparat bé la mainada i ha mentalitzat els pares.

La mainada llegeixen la pregària per la pau i, un cop han combregat, donen gràcies al Senyor. Quan acaba la missa, interpreten tres cançons i ho fan àngels. En Josep M. els  ha assajat bé. Tant de bo el curs vinent es pogués constituir un grup de “Petits Cantors”. A Anglès no ens en vàrem sortir, però potser seria possible a Bonmatí, i potser fins i tot s’hi afegiria alguna mainada d’Anglès. Déu ho faci.

A la tarda, descanso un xic  i em dedico a elaborar el treball de recerca de l’Enric Monjo.


dilluns, 2 / juny / 2014

Aquest matí comença la sortida de feligresos de les parròquies del Ter Brugent cap el santuari de Lourdes. Que tinguin un bon viatge. Em toca fer la guàrdia.  

A les 10’40 m’assabento de l’abdicació d’en Joan Carles, el rei dels espanyols, no el meu. Això put a cremat, a una estratègia de distracció. Quina ens en volen amagar? Algun tema sonat de corrupció? Que s’han adonat que no es repetirà una majoria parlamentària subjugada a la monarquia? Unes eleccions generals anticipades?

A mig matí venen a recollir els  taps que s’han anat acumulant al pati de la Catequística. Se n’emporten dues furgonetes plenes. Són per la Fundació Duchenne Parent Project i per així ajudar els pares i els dos nens de Bonmatí afectats per la Distrofia Muscular de Duchenne. Hi ha diners per pagar sous exorbitants dels jugadors de futbol que van al Brasil però no n’hi ha per lluitar contra aquesta malaltia (i val més que no parlem dels sous dels diputats, senadors, diputats europeus...) Vergonyós.  

Quan tinc una mica d’estona, entaforo en els llibres i en l’elaboració del treball de recerca de l’Enric Monjo.


dimarts, 3 / juny /  2014

Estic de guàrdia i, abans del migdia, vaig cap a Bescanó. A l’església de l’Assumpta hi  oficio les exèquies de la Carme Gironès Planella (82a.). El seu marit havia estat encarregat de la Grober. La Carme de Casa l’havia conegut quan s’estava a casa del seu germà, en Cels, al carrer de Sant Sebastià, on també vivia la Carme Gironès.

A la tarda, retorno de nou a Bescanó, oficio les exèquies d’en Joan Puig Pujadas (88a.). Era vidu de la Carme Malagelada. El fill és conegut a l’entorn teatral de la comarca.

Demà hauré d’oficiar dues exèquies més. I si tinc un forat, estudiar. Buf!


dimecres, 4 / juny / 2014

Al matí hi ha obert el despatx i va desfilant gent per parlar d’això i d’allò, per algun sufragi (cada vegada menys), per algun baptisme (van baixant), per algun casament (van disminuint).

A primera hora de la tarda vaig a Vilanna, a oficiar les exèquies de l’Àngel Puig Serrallonga (95a.). Es veu que va néixer al Pasteral i, de fet, l’enterren al cementiri de La Cellera. Un dels seus fills està casat a Osor. La seva jove, quan he anat a l’església d’Osor, he vist que hi col·labora i hi ajuda.

A les exèquies hi col·laboren el germà de la Maria de Can Genís. També hi fa de sagristà l’home de Can Amat de Trullàs.

Quan acabo vaig fins el tanatori de La Cellera per saludar i expressar el meu condol als pares de l’Heura Domènech, una petitona de 2 anys que morí ahir.

A les sis oficio les exèquies d’en Jaume Barcelona. La família és ben coneguda, tot i que ell és nascut a Sant Feliu de Guíxols. Cap el 1990 se li morí un fill i darrerament ho ha passat ben malament. Tothom sabia que a les exèquies s’havia de celebrar missa excepte jo.


dijous, 5 / juny / 2014

Preparo el suplement del full i l’envio a l’impremta. Aquesta vegada dedico l’editorial a denunciar els sous que cobraran els futbolistes de l’equip espanyol que juguen al campionat del Brasil. I ho relaciono amb les jubilacions que cobren els nostres ancians i com hi ha famílies que en depenen. M’estranya que cap bisbe no hi digui res.  

Per la radio m’assabento d’un assassinat a Palafrugell. Renoi! Encara n’hi ha algun per aclarir, i ja n’arriba un altre.

Cap el migdia visito la tieta de Can Pons. Fa gairebé un any que la van operar i està força millor. Vaig a dinar amb en amb en Josep, la Maria i l’Enric, el nét.

A la tarda dedico una estona al treball de recerca. Encara estic molt enfangat, però sembla que ja desencallo.

A la missa vespertina, aquest dies, fem la pregària que s'ha proposat per demanar la pau, ja que diumenge hi ha la trobada dels presidents de Palestina i Israel amb el papa Francesc i el patriarca Bartomeu. 

divendres, 6 / juny / 2014

Passo per l’oficina de correus per recollir un llibre que m’han enviat . És un llibre d’Svetlana Albers, El taller de Rembrant.

També faig una visita al col·legi de les dominiques per parlar amb les germanes. Em comenten que la germana Pilar va destinada a la comunitat i col·legi de Canet de Mar. La germana Teresa va destinada a la comunitat de Guissona, al bisbat de la Seu. També parlem de la missa d’acció de gràcies de demà, a la festa de fi de curs de l’ escola. .

El proper curs ja no faran de catequistes i, a més, caldrà suplir la germana Teresa que ha estat qui visitava els malalts i els portava Nostramo. De moment, hi ha una persona que s’ha ofert per fer aquest servei tan valuós i possiblement en surti alguna altra.

Vaig a visitar els ancians de Bonmatí. Toca parlar de la festa major i dels banys al Ter i també al safareig. Algú em diu que una vegada un home s’enfilà a un arbre per poder veure millor com s’hi banyaven les noies. En total visito 12 ancians a 9 cases.

A la tarda faig feina del treball de recerca. A la nit, ja hi somnio. Alguna vegada em visitarà en Monjo en somnis.   


1 comentari:

  1. Hola Mossèn, sóc la Lluïsa Martí que li he escrit diverses vegades i no m'ha
    contestat. Que ha canviat l'adreça de mail? Si és així. m'agradaria que em fes arribar la bona, si us plau.

    ResponElimina