dissabte, 31 de maig del 2014

Pel maig, cada dia un raig!

dissabte, 24 / maig / 2014

Al matí preparo les misses del diumenge i la missa de la festa de la llar del jubilat.

A les 12 celebro la missa amb els jubilats de la llar. Hi participa la Coral Cors Alegres. Segueixo els textos de la missa de Pasqua dedicada a la Mare de Déu, més avui que és la festa de Maria Auxiliadora i de la Mare de Déu de l’Estrada, a qui he visitat al seus santuaris de Valdoco i del Gesu. A la missa hi participen cap un centenar de persones. A la sortida hi ballen els gegants.

A les 2 vaig a dinar, a la sala de ball, amb els jubilats. Em col·loquen al costat de la Conxita i del seu fill. A la presidència, a més de la Dolors i d’en Rosendo, també hi ha l’alcalde, la seva muller i en Pere, que també és homenatjat. A l’hora del brindis passo per totes les taules a felicitat els assistents (més de 160). N’hi ha una colla de Sant Martí Sapresa.

En Pere em recita una cantarella: “Els flequers de Barcelona / n’han apujat el pa/ l’han apujat a una altura / que no hi podrem arribar./ El venien a quaranta / i l’havíem de tallar prim/ però més l’haurem de tallar prim ara / que l’han apujat a quaranta cinc”.

Cap a les quatre, vaig cap a la doma, a descansar una mica, abans d’anar cap a Bonmatí. A la missa hi participa la mainada de catequesi, 5 que fan la primera comunió demà i 2 que la faran el proper any. També hi ha els pares. A la sortida hi ha berenar que han preparat les mares. Per molts anys.

A la missa d’Anglès hi participa molt poca gent. No arribem a la trentena.


diumenge, 25 / maig / 2014

He dormit gairebé d’un sol son, d’una tirada. Estrany. A les 8 baixo a obrir l’església. Darrera la porta ja hi ha la Rossa i en Venanci que esperen. La missa de les nou té una bona participació. I quan acabo, cap a Sant Martí, amb poc més d’una trentena de feligresos.

Visito la Maria i, tot seguit, baixo a Anglès a celebrar la missa del migdia. Som escassament una trentena de persones. A les misses hem pregat pel Papa que aquest cap de setmana visita Terra Santa. També preguem pels malalts, pels catequistes, pels difunts que han treballat al servei de les nostres parròquies...

Vaig a dinar a Ca l’Elisa. Hi saludo tot de coneguts. Hi ha una família (cap a 50 persones) que celebra la primera comunió de la nena, a La Cellera. Mentre dino, llegeixo una enquesta a 28 ciutadans dels estats membres de la UE opinant sobre Catalunya. Són curioses les respostes, especialment les d’aquells que són més reticents a la sobirania de Catalunya. I sobretot trobo interessant l’entrevista que es publica amb en José Antonio Pagola.

A la tarda em tanco per posar ordre als articles que tinc relacionats amb l’Enric Monjo.

A la nit miro els anàlisis que es fan de les eleccions europees.

A Anglès, amb una participació del 47’95 % del cens, ERC ha tret el 41’59 %, CiU  ha tret el 34’47 %, PSC, el 5’69; ICV 5’69%; PP, 3’64 % i C’s i Podemos, empatats amb el 1’31 %.  El 2009, amb una participació del 32’58%, CiU va treure el 32’08% (per tant ha crescut un 2’4%); PSC/PSOE va treure el 3’28% (per tant ha perdut més de 25 punts, o sigui, ha perdut 254 vots); ERC va treure el 17’28% (o sigui ha guanyat gairebé 23 punts, o sigui 528 vots); PP, el 7’53%  (o sigui ha perdut 24 vots, és a dir quatre punts); ICV-EUiA, el 7’53% (o sigui, ha pujat gairebé un punt o sigui 43 vots).  

A Sant Julià de Llor – Bonmatí la participació a les votacions és del 51’07 % del cens electoral. ERC en treu un 43’45 %; CiU el 37’25%; PSC el 5’09 %; PP el 2’43%; ICV i Podemos empaten amb el 2’43% i C’s 1’33. El 2009 la participació va ser del 32’68% i CiU va treure el 38’78% (amb 54 vots menys que aquesta vegada); el PSC el 22’11% (amb 32 vots més que la votació d’avui); ERC el 19’05% (amb 140 vots de més avui); el PP amb el 16% (aquesta vegada ha tret 5 vots menys); ICV 3’74% (amb el mateix nombre de vots les dues vegades).

Queda clar que, tant en vots com en percentatges, ha baixat l’unionisme i ha crescut l’independentisme.  I cap a dormir.  


dilluns, 26 / maig / 2014

Al matí redacto la instància per demanar l’autorització i la col·laboració per celebrar la processó de Corpus. I la presento a l’Ajuntament.

També passo a les oficines de correus per recollir un llibre que m’han enviat. I ho aprofito per anar a comprar alguna cosa.

A la tarda es posa ploure i em distrec d’anar a Bonmatí. Tot d’una em telefona en Francesc i em recorda que cal que vagi a Bonmatí. Hi vaig ràpidament. Amb la mainada preparem la comunió: una mica d’assaig, la reconciliació...

I va plovent. Després de la missa miro el pluviòmetre. Han caigut cap a 35 litres d’aigua. Aquesta setmana en Joan no haurà de regar l’hort.


Dimarts, 27 / maig / 2014

Venen 2 grups de mainada de 2n. de primària de l’escola Pompeu Fabra a visitar l’església. Els acompanya la Carme i tres educadores més. Alguns dels nens em coneixen de la catequesi i estan contents de veure’m. Primer esmorzen una mica al pati de la doma. Algun no porta res i trec unes galetes que es cruspeixen amb satisfacció. 

Quan entrem a l’església, estan atents als que els comento. Els indico les coses més importants del recinte. Les imatges els desvetllen gran curiositat. Queden com extasiats quan els mostro el Pa de l’Eucaristia i els explico Qui és. Li demanem per les nenes africanes que estan segrestades i per tots els nen  i nenes que no poden viure dignament.

Tots se m’acomiaden amablement i amb afabilitat mentre els dono un xic de pa d’àngel a cadascú.

A la tarda hi ha la reunió del grup de Vida Creixent. Treballem el tema Retrat del Déu de Jesús (De la campanya d’aquest curs 2013 – 2014 ELS SIGNES DEL REGNE DE DÉU) comentant les paràboles de l’ovella perduda i del pare bo i els dos fills. S’insisteix en el contrast entre la imatge de Déu que se’ls havia inculcat amb la imatge que es desprèn d’aquestes paràboles.

Tot d’una es posa a ploure a bots i a barrals. En poc menys de 10 minuts cau un xàfec d’uns 23 litres, amb molta calamarsa. El pati de la doma queda com un gran bassal i a l’hort, sembla que hi hagi nevat. La calamarsa forada una mica les bledes i els enciams, però no fa res a les tomateres i a les altres plantes.  

Després de la missa vespertina, vaig a reunió a la Cellera amb els companys de l’arxiprestat. Parlem del treball pastoral amb joves, de les declaracions del papa Francesc, del futbol...


dimecres, 28 / maig / 2014

Tinc el despatx obert i hi passen un parell de visites.

En Miquel ve per veure com es pot instal·lar una corona que emmarqui la figura de l’arcàngel sant Miquel. Pot quedar bé.

Vaig a proveir pel berenar de la tarda amb la mainada que han vingut al reforç escolar aquest curs.

Vaig a dinar a Banyoles. Abans d’arribar em trobo amb en Pere i ens saludem. El felicito per proper casament de la seva filla, la Marina.

Mentre dinem, a casa, parlem de la pluja, del resultat de les eleccions, d’algun veí vinculat amb Anglès, del desallotjament de Can Vies, de l’aniversari de la mort d’en Tià Salellas (que tant ens havia ajudat)... Una conclusió ben vàlida: ens poden estranyar d’aquests  aldarulls? Si el jovent no té feina ni futur, potser no ens hauria d’estranyar.  

A la tarda, amb els petits del reforç escolar, acabem el curs amb un berenar: coca dolça, xocolata i suc de fruita. I tots contents. N’hi ha que es guarden algun tros de xocolata per portar-la a casa i compartir-la amb els germans.

Tota la tarda ha anat plovisquejant. Han caigut uns sis litres.

dijous, 29 / maig / 2014

El matí és per enllestir el text del suplement del cap de setmana. Al migdia vaig cap a l’Hospital de Santa Caterina per una retinografia. Abans d’entrar a consultes externes, em trobo amb en Joan que ve a revisió. L’acompanyen la Lluïsa i en Ramon i esperen les filles. Em sembla que el trobaran ple de salut.

Passo pel mostrador perquè m’indiquin on m’haig d’adreçar. Vaig on m’indiquen. Hi ha un matrimoni d’Anglès. Arribo a les 12’40,  l’hora que tenia indicada des del juny del 2013. Haig d’esperar fins cap a les 13’30. Entretant arriba un altre matrimoni, aquests de Brunyola.

Quan finalment entro, la doctora m’atén amablement: miro les lletres, em fa la retinografia pròpiament, em comprova la pressió de les còrnies... Sembla que tot està bé. Hi estic poc més de 10 minuts.

I vaig cap al monestir de Santa Clara de Vilobí, a la trobada de companys de la mateixa generació.  Des de l’Espai Gironès vaig cap el Pont dels Carlins i Vilablareix. Passo per Aiguaviva i Sant Dalmai.  Quan arribo al monestir hi ha en Josep M., en Benet, en Jaume. De mica en mica arriben els altres: en Pere, en Joan de Sant Feliu, en Joan de Begur... Finalment també arriben l’Esteve i l’altre Joan.

Entorn de la taula surten els temes actuals: els aldarulls de Can Vies i la dubtosa procedència dels incitadors, el viatge del papa Francesc a Terra Santa, la vida del nostre bisbat, la salut d’algun company, les prediccions per la seu de Barcelona (el bisbe Taltavull? El P. Enric? El candidat d’en Lara  i d’en Godó?)...

Després del dinar vaig cap a Anglès. Mentre espero per la missa, venen un parell de visites. Quan acabo la missa, i abans de sopar, faig alguna cosa del treball de fi de màster. El turment de Tàntal d’aquest fi de curs.

divendres, 30 / maig / 2014

Vaig a la barberia, a Can Boix. I m’esquilen i fan neteja del terrat. Parlem una mica de Santa Bàrbara: ha disminuït considerablement la participació al dinar. A la sortida em trobo amb en Ramon, l’avi. Diu que els nois ho han fet prou bé. Compro un parell de coques a Can Centena.

Al matí, faig un xic de feina amb el treball de recerca. Sense gairebé ni adonar-me’n, m’hi estic ben bé un parell d’hores ben picades.

Quan he dinat, preparo la reunió del Consell Parroquial. Hi haurà forces temes a parlar. Plovisqueja i arriben a caure uns 7 litres.

Celebro la missa vespertina. Acabem cantant la Pregària a la Verge del Remei: “Déu vos salve, oh Maria immaculada, Verge santa del Remei...”

A les nou tinc la reunió amb el Consell. Algun no hi pot participar: un és a Madrid per assistir a l’actuació del seu fill, l’altre és a una reunió de l’Arxiprestat, l’altra està malalta... Fem balanç de la vida parroquial del darrer trimestre, parlem del què serà el proper trimestre... Quan acabem dels temes previstos parlem del sarau de Can Vies, de la visita del papa Francesc a Terra Santa, de la persecució contra els cristians a alguns països del proper orient i de l’Àfrica...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada