dissabte, 19 de juliol del 2014

I tal dia farà un any!


dissabte, 12 / juliol / 2014

Quan em llevo, encara trec fum per les orelles. Vaig pensant en el treball que he acabat. Ara em recordo d’esmenes que m’he deixat, de comentaris que podia haver ampliat, de comparacions...  Em venen ganes de repetir-lo.

Al matí vaig a visitar els ancians malalts de Bonmatí. Algun es pensava que ja els havia abandonat. Els ancians esperen la visita de Nostramo com aigua de maig. 

Vaig a dinar amb els companys. Mn. Ramon ens convida per celebrar sant Pere, patró d’Osor. També hi ve Mn. Emili.  Al restaurant, hi ha en Míliu. Després diuen que no hi ha gent que es digui Emili. .

A la tarda celebro la missa anticipada de Bonmatí, que serà la darrera del curs a l’església nova (dissabte anem a l’església vella, la de la Colònia). També celebro la missa anticipada d’Anglès. Poca gent. Caldrà suprimir alguna missa.  

diumenge, 13 / juliol / 2014

Abans no hagi recuperat un ritme biològic equilibrat, passaran uns quants dies.

Celebro la missa de les 9 del matí i vaig cap a Sant Martí Sapresa. Com que ja som a l’estiu, deixem la porta de l’església oberta. Just el moment que acabo de llegir l’evangeli, entra una oreneta a l’església. Deu venir a escoltar l’homilia. Va voletejant per la nau i en un moment determinat: plaf, em llença el seu particular “regal” damunt del meu cap. Li dic que si no li agrada el sermó, tampoc té perquè cagar-se damunt del rector. Renoi, quin atreviment!

A Anglès, després de la missa de les dotze, em ve a saludar Don Emilio Sánchez Saavedra, el rector de la parròquia de San José de Mèrida. Ha passat uns dies a Mas Llunés, amb la seva germana.

I quan acabem la missa, celebrem el bateig de la Tula, una cosineta del P. Josep Frigola (o sigui, el seu avi és cosí germà d’en Pep). Quan acabem la celebració, amb els avis de la Tula parlem de Ventalló, de Vilarrobau, de la clínica Muñoz, d’en Pep...

Vaig a dinar a Banyoles, amb la Carme i en Josep. Dinem sols i tranquils. I descanso un xic.
A la tarda, després de fer un cafetot, revisem i corregeixo el programa de la festa del Terme. Aquest any no m’ha estat possible escriure-hi cap article. De totes  maneres, en Josep Grabuleda ja n’hi ha fet un de ben llarg. I a més, ja es parla del llibre EL TERME DE BANYOLES. 

A mitja tarda retorno cap a Anglès. I preparo un article que m’ha demanat l’Emili Pacheco. Suposo que és per publicar el més d’agost. Ara, gairebé, ja vaig a article per setmana.  

dilluns, 14 / juliol / 2014

Costa desprogramar-me dels horaris intensius que he seguit aquests darrers dies.

A primera hora de la tarda baixo al poble. Passo per la farmàcia a comprar tirites per tapar-me les llaguetes (i no gratar-les) i passo a recollir una màquina d’afaitar que em van reparar a Can Gamell. Ja feia setmanes que hi havia d’haver passat.

A la tarda em ve un atac de cansament. Em sol passar els dilluns, especialment quan he tingut un cap de setmana atrafegat. De fet, el cap de setmana no ha estat massa cansat però portava el cansament de les darreres setmanes. I em permeto anar a descansar aviat.

dimarts, 15 / juliol / 2014

He descansat bé i recupero el ritme habitual, o sigui, a les sis ja estic de peus a terra sense despertar-me abans.

Esmorzo amb tranquil·litat i baixo al despatx. Venen a descarregar gasoil per l’any. Em penso que la darrera vegada que se’n va comprar era cap el setembre de l’any passat. Cal estar alerta amb les pujades i baixades de preu: ara ha baixat una mica.

A quarts de deu ve l’arquitecte del bisbat, en Narcís. Cal revisar diversos sectors de l’església on cal eliminar la humitat, sobretot al cambril de la Mare de Déu del Remei i la capella del Santíssim i del Sagrat Cor. A veure si ens ajuden a resoldre-ho.

També anem a veure l’ermita de la Pietat, a Constantins. Quina tristesa veure-la tan desballestada. No sé què caldria fer per poder restaurar-la. La Núria em suggereix fer una campanya de micro mecenatge. No estaria malament. Ara cal trobar algú que vulgui anar al davant.

Quan torno cap a Anglès passo per la impremta Pagès a revisar el treball que m’imprimiran. Amb l’Anna Serrat hi donem una ullada. Queda bé. Sembla que no l’hagi fet jo. Quedo convençut que no cal repetir-lo: bé o malament, no haig de ser jo qui ho jutgi.

Quan baixo de Can Pagès, m’aturo a Can Patalic a comprar un xic de manduca.

Per dinar, preparo una amanida de tomata de l’hort amb cigrons i una llonza. Déu n’hi do.
Mentre estic estirat fent un xic de migdiada, sento la colla de mainada que han arribat. Són 24 nois i noies (amb els monitors) de l’esplai parroquial de Matadepera. Baixo i els ensenyo la sala de la doma on dormiran, els patis, el servei, les aixetes d’aigua...  Sembla que estan contents.

La mainada de l’esplai de Matadepera participen a la missa vespertina. Per ells és una missa d’acció de gràcies del curs. En Marc i en Carles em fan d’escolans. En Quim llegeix la primera lectura, en Pau llegeix el salm i en Jaume llegeix les pregàries. Els faig una mica de sermonet. La Marta (la responsable del grup) fa sonar la guitarra i porta els cants.  També hi ha un seminarista, en Guillem, que aquest any serà ordenat de diaca del bisbat de Terrassa.

La mainada van a sopar a la Rutlla. Quan arriben no fan massa tabola, únicament xerren.

dimecres, 16 / juliol / 2014

Felicito les Carme. Cap a les 10 se’n van els nois i noies de Matadepera. I aviat venen a repàs uns nois de Ca la Remei. La M. Rosa fa bona feina.

Entretant vaig fent endreça. Sembla que hagi passat un huracà pel despats. Atenc alguna visita al despatx.

Vaig a dinar a Banyoles. A l’entrada de Salt, a la Mirona, em trobo amb la colla de mainada de Matadepera que van caminant. Els saludo i em reconeixen.  

Després de la missa vespertina vaig a l’ambulatori a fer donació de sang. Hi ha una bona volada de gent, molts són coneguts.  

Des del despatx, em telefona una parella que venen a preparar l’expedient de matrimoni. Els faig esperar un xic. Sort que són de bona pasta.

dijous, 17 / juliol / 2014

A les vuit venen les confraresses de l’escombra a esterrejar l’església. Hi ha vida. Baixo al poble a fer un parell de gestions.

Cap a migdia marxo cap a Cadaqués, a la trobada dels companys de “promoció”. El termòmetre va pujant mentre vaig pujant  Empordà amunt..

A dinar som 9: en Jaume, en Pere, en Josep M., en Joan (que va de Pere Gimferrer), l’altre Joan, en Joan d’Anglès, l’altre Pere, en Miquel i jo. Fent tertúlia ens assabentem dels moviments tàctics.  

He deixat el cotxe a l’aparcament i el sol hi toca de ple. Quan hi entro sembla un forn. El retorn és un martiri de calor. No hi ha manera que es refresqui el dins. Arribo que no m’aguanto dret: tot em fa mal, especialment les cames. Em dutxo, celebro la missa com puc. I acabo el dia esterrossat.

divendres, 18 / juliol / 2014

Surto a les 9 d’Anglès. Encara fa una mica de fresca matinal, però tot fa pensar que també serà un dia de calor. Vaig cap a Bellaterra.

Poc abans de 2/4 d’11 arribo al campus de la UAB. I vaig cap a departament d’Art i Musicologia. Davant del despatx de la Núria hi ha algú que s’espera. Ella arriba cap a ¾ d’11. Quan em toca el meu torn, accedeixo a l’interior. La Núria recull els quatre exemplars de la tesina i la comentem una mica. Sembla que el treball és correcte. Ara caldrà defensar-lo el setembre. Ja em comunicarà el dia. I em diu qui formarà el tribunal. Quin descans.

El títol del treball és: “L'escultura religiosa d'Enric Monjo i Garriga (1895 - 1976) a Catalunya: un escultor o un taller? un artista o un empresari?

Passo pel bar de la facultat a prendre’m un refresc i a fer la queixalada preceptiva. I avall, que fa baixada. Són cap a 2/4 d’1. Les autopistes van molt atapeïdes i es transita a poc a poc. Sembla que hi ha hagut un accident i van passant cotxes dels mossos, ambulàncies...
M’aturo a dinar pel camí. També vaig a comprar alguna cosa per la casa.

Arribo a Anglès poc després de les quatre. Descanso i em dutxo. Quan m’he canviat vaig a Can Boix a esquilar-me. El tema de la barberia és en Messi i en Suárez. I, clar, també es parla de la independència i de la manifestació del proper 11 de setembre.


Començo a preparar la xerrada del dimarts i un parell d’articles que haig d’enviar aquest cap de setmana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada