dissabte, 5 de juliol del 2014

Mestressa, que podeu donar-me un cop de mà?

dissabte, 28 / juny / 2014

L’esquena em fa mal i no em deixa treballar amb tranquil·litat.

Al migdia batejo la Montserrat. La mare té 17 anys i el pare, 18. Els desitjo que tot els vagi bé. I així ho demanem.

A la tarda celebro les misses anticipades a Bonmatí (unes 50 persones) i a Anglès (també una cinquantena).

I a dormir aviat.

diumenge, 29 / juny / 2014

Celebro la missa de les 9. Però el dolor lumbar es fa notar.   

Quan acabo prenc un calmant  i puc descansar una mica: avui no hi ha missa a Sant Martí.  

A les 12, celebro la missa i el baptisme d’en Derek.  

A dos quarts de 2, a Sant Martí, hi ha el baptisme de la Meritxell. Sort que el fa en Félix.  
A la tarda, quan he descansat, vaig cap a Sant Pere Sestronques. Una colla de joves s’han refugiat a l’atri de l’església d’Anglès.

A Sant Pere Sestronques hi som una cinquantena. Quan estem preparant les coses per començar la missa, cau un temporal d’aigua, de vent , de calamarsa. I ens hem de refugiar tots cap dins de l’esglesiola. Sort que el finestral deixa entrar claror per poder llegir bé.

dilluns, 30 / juny / 2014

El dematí puc dedicar-me una mica al treball de recerca.  

Arreplego de l’hort un parell de carbassons. Bullits, em van bé per dinar. Amb el que em sobra, en faig una crema per sopar.

I a la tarda, més treball de recerca.

dimarts, 1 / juliol / 2014

Al matí acompanyo en Raül a la Pilastra. Hi ha campionat de caiac i no s’ho vol perdre.

A l’hort  hi recullo una tomata i un cogombre. L’amanida serà més bona.   

Em comuniquen la mort d’en Rafel Bassols (53 anys).  

També em comuniquen la mort de la Maria Pont, de Cal Xicot de Sant Julià (91).
He pogut esmerçar més temps al treball de recerca.  


dimecres, 2/ juliol / 2014

De bon matí, em comuniquen la mort del pare d’en Ramon Masachs, l’avi Lluís de Can Tonetic de la Cellera (92 a.). Al cel sia! Fa un any just que va morir la seva muller, la Maria.  

Vaig a dinar a Banyoles.

A la tarda encara tinc una estona pel treball de recerca. Al vespre és quan treballaria millor, però els ulls se’m clouen.

dijous, 3 / juliol / 2014

Ve la confraria de la mare de Déu de l’Escombra a esterrejar l’església.  Em recorden algunes dites de sant Tomàs, que abans es celebrava el desembre: per sant Tomàs, el porc pel nas.

En Joan m’adverteix que hi ha un escapament d’aigua: un altre godall mort! Aviso en Josep i ve a arreglar-ho.  

Vaig a les exèquies d’en Lluís Masachs, el pare d’en Ramon. Entre els de can Tonetic i els de Becdejú , totes famílies llargues, ja s’omple l’església.

Mentre esperem, amb en Jaume, parlem de l’escultor Josep M. Bohigas, i com hauria estat escollit per fer les imatges de la Mare de Déu de Sales, de sant Josep i de sant Joaquim. També parlem de les pintures i de l’escena poc comú de les Noces de Canà.

Em trobo amb la colla de l’espardenya de Poble Nou: l’Esperança, en Manel, en Salvador, en Miquel... Només hi falten en Joan Ferrés (el savi) i en Josep Marigó (el polític). Quan es formà el grup, cap el 1985, començaven a casar-se. Ara ja estan a punt de ser avis o els fills s’estan entrenant per fer-los-hi. Tots han crescut. Amb en Miquel parlem de la colla dels forçuts, o sigui de la colla dels portants on hi havia el seu pare: cada any, a les engires del divendres sant, quan tocava portar el Sant Crist (em penso que és una talla d’en Martorell), n’hi havia algun que es plantava. També parlem dels calçotets de màniga llarga que la colla em va regalar quan, el 1987, vaig marxar de Calella.  

També hi ha en Gorbs que sempre em pregunta pels voltadits perquè un dia va llegir el DIARI DEL CAPELLÀ.  

Amb en Jaume, anem a dinar i així podem parlar una estona. Li regalo el llibre del Terme i parlem de temes relacionats amb el pròleg

A la tarda, enllesteixo el suplement. I treballo un xic amb el treball d’investigació.

L’Eva, la néta d’en Manel, em demana si conec algú de Palafrugell perquè l’ajudi per la tesi doctoral que és un estudi de filologia catalana. Anirem fent.  

divendres, 4 / juliol / 2014

Venen en Toni i en Natxo per tapar l’esbornac per on passa la canonada d’aigua que va reparar en Pito. A primera hora del mati, tot arreglat. Ara només cal una nova aixeta que s’adigui amb la petita pica de marbre de la sagristia.

Al migdia oficio les exèquies de la Maria Pont, de Cal Xicot de Sant Julià. Va morir a Flix on estava ingressada, prop de les seves nétes. El seu home era en Pere Trias, que ja fa temps que és mort. També es mort el fill. Vivien cap a l’acabament del Floricel. A l’església som una cinquantena de persones: no s’ha avisat.

Al vespre hi ha la revetlla parroquial de fi de curs. Cap a les 7 comença a arribar gent i es prepara tot: taules, cadires, plats, cobert... Som unes 70 persones. Déu n’hi do. A veure si l’any vinent s’anima algú per la catequesi i pel reforç escolar. Hi ha qui, com que ha estat paleta d’ofici, se m’ofereix per posar el terra nou de l’església. N’haurem de parlar...  


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada