diumenge, 4 de setembre del 2016

Alegria, que és festa major!

 dissabte, 27 / agost / 2016

Tinc un dissabte tranquil i preparo les misses del cap de setmana.

Em preparo el dinar al pis.

A la tarda, celebro les misses anticipades, a Bonmatí i a Anglès.


diumenge, 28 / agost / 2016  

Celebro les misses del matí, a Anglès i a Sant Martí. La Maria i en Martí han tornat de les vacances a Portugal i fan d’escolans.

Al migdia pujo a Sant Julià de Llor per celebrar la missa en honor del patró, sant Julià de Briude.  Seria ben interessant visitar l’església ones venera la seva tombaBriude és una població com Anglès, a l’Alvèrnia, a l’Alt Roina. A la celebració no hi participa cap regidor de l’Ajuntament.

Dino a Ca l’Elisa.  

A la tarda treballo un article sobre en Josep M. Marquès.


dilluns, 29 / agost / 2016

Celebro la missa a les 9. A partir d’ara, totes les misses dels dies feiners les celebraré al matí.  

Feinejo tot el matí. Em parlen de dos malalts del poble: els encomano a Déu.

Vaig a dinar a Can Tarrés.

Cap al vespre fa un ruixadot.


dimarts, 30 / agost / 2016

M’arribo a Girona. Visito una botiga d’aparells elèctric per veure si hi trobo un amplificador de característiques semblants al que es va cremar, fa un parell de diumenges, a Sant Martí. Res.

Al migdia, a l’Hospital Santa Caterina de Salt, visito en Joan. Fa bona cara. M’hi trobo la seva muller. També tenen una altra visita. Faig una visita ràpida, de metge. Als malalts no convé atabalar-los, simplement que s’adonin que penses en ells.

Dino a Can Teixidor. Abans d’arribar a Mata, m’aturo a proveir a un dels meus supermercats preferits.

Al vespre em comuniquen la mort d’en Josep Claparols d’Anglès (61a). Les seves germanes van venir al pelegrinatge a Lourdes, fa un parell d’anys. A la missa de diumenge, a les 9 del matí, pregarem per ell.   


dimecres, 31 / agost / 2016

Felicito els Ramon coneguts. Entre els companys capellans n’hi ha 4.

Al migdia vaig a La Cellera. A casa de les germanes Vedruna celebrem el sant d’en Ramon. Hi ha una germana que ha vingut de Filipines. Al dinar també hi ha en Félix. Parlem de l’estiu: camí anglès de Santiago, Irlanda, camí de Pau Picasso, estudis...


dijous, 1 / setembre / 2016

Després de la missa, en Joan m’ajuda a enganxar les peces d’una talla de sant Francesc d’Assís que tenia el cap esgalabrat i que em va regalar en Pau, ja fa uns 4 anys. I quan està ben enganxat, l’emboliquem dintre una bossa de plàstic i l’omplim de desinfectant contra els corcs. Caldrà esperar un dies. I després, a netejar-la.

A la tarda venen en Gabriel i l’Alba a agrair la celebració del seu casament.

A La Cellera tenim la reunió dels companys de l’arxiprestat Ter Brugent. És la primera reunió del curs. Després de resar les vespres, revisem la vida de les parròquies des de la darrera reunió i plantegem el nou curs. Acabem fent un sopadic al Centre.


divendres, 2 / setembre / 2016

Després de la missa, visito els ancians de Bonmatí, gairebé tots a la part nova del poble. Vaig d’una casa a l’altre caminant.

Dinem junts en Ramon i jo, a ca l’Elisa. Hi saludem tot de gent coneguda.

A la tarda preparo les misses del cap de setmana ja que demà tinc el casament d’en Jordi i de la Maria Carme a Calella.

I vaig cap a Girona. M’arribo a comprar la camiseta de la diada a la Llibreria 22. També vaig al carrer Ciutadans per apuntar-me per anar a Salt.

A les vuit celebro la primera missa de la temporada a l’església dels Dolors. Hi preguem per en Joan Ensesa i hi participen els seus familiars.

Abans de les 10 ja sóc de nou a la doma.

Quan ja començava a agafar el son, comença el sarau del correfoc. Aquest any hi ha les Gàrgoles de l’Estany que se’n cuiden. Quin rebombori, Déu meu. I quan sembla que tot s’ha calmat, cap a quarts de dues, comença un altre sarau: una criatura xisclant desesperada i desconsoladament pel carrer tot reclamant el seu barret: “el barreeeeet”. I
 m’he adormit somniant 


Demanant disculpes a la Maria Abascal per alguna informació imprecisa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada