dilluns, 12 de setembre del 2016

Endavant les atxes!

dissabte, 3 / setembre / 2016

A cap hora s’han sentit que els tambors retrunyien fent la ronda despertant els veïns.

Vaig cap a Palafrugell. Faig una visita llampec a la Residència Geriàtrica Mare de Déu de Montserrat. I cap a les 12 vaig a Calella. No hi ha manera de trobar un lloc on aparcar. Finalment entro a un aparcament de pagament i, com que em coneixen, em diuen que ho tinc gratis.

A dos quarts d’una en punt estic a l’església. Mentre esperem per començar, acabem de preparar la celebració: música, lectures... També vaig saludant diversa gent coneguda, especialment la Rosa M. i en Josep, els pares del nuvi.  No haig d’esperar gaire perquè arribin els nuvis, en Jordi i la M. Carme. La celebració, sense perdre la formalitat, és cordial i distesa. No hi estem gaire més de mitja hora. I cap a les 2, ja sortim de l’església, no sense abans haver fet una pregària per Mn. Anton.

M’arribo fins a Sant Antoni de Calonge, pujant cap a Sant Daniel, a Can Falet. I participo al pica-pica saludant amics i coneguts. M’agrada especialment que em saludi la gent jove que havia conegut de menuts: l’Anna Dalmau, en Joan Bonet que m’havia fet d’escolà, la néta de la Paquita (la seva àvia venia a l’església sovint i, tot resant, i no parava de caminar amunt i avall), el noi Pujol...

Poc després de les 4, surto cap a Bonmatí. A mig camí m’haig d’aturar a fer una becaina. I arribo a l’església de la colònia cap a dos quarts de sis per celebrar-hi la missa a les 6. A les 8 tinc la missa d’Anglès.      


diumenge, 4 / setembre / 2016

Celebro les misses del matí, a les 9, a Anglès,  i a 2/4 d’11, a Sant Martí. A les 12 hi ha l’ofici de la festa major d’Anglès. Hi participen l’alcaldessa i 5 regidors. Els Cors Alegres animen la celebració amb els cants.

Quan acabo vaig cap a Bonmatí pel bateig de l’Aitor. Pel camí m’assabento que hi ha hagut un terratrèmol d’uns 3’5º, a 2/4 d’11, amb l’epicentre entre Riudarenes i Vilobí d’Onyar. No recordo haver notat res.

Després del bateig intento trobar lloc per dinar. Al Duc de l’Obac està tot ple. A la Barca de Sant Julià també veig que està tot ple. I m’arribo fins a la Cellera. Mentre espero a la taula que m’han assignat, arriba en Ramon amb els seus germans i el seu nebot. Venen a celebrar sant Ramon. I em fan anar a la seva taula on dinem plegats.
 

dilluns, 5 / setembre / 2016

Sembla que s’afanya a fer calor, com si no n’hagués fet en tot l’estiu.

És la tornaboda de les Gales d’Anglès i, al migdia, celebrem la missa en sufragi dels difunts d’Anglès. Hi participen unes 36 persones, una escolana i tres capellans: en Ramon, en Félix i jo.

Després de la missa, un cop en Félix ha saludat a totes les admiradores, els clergues baixem a la Sala Fontbernat per veure-hi l’exposició de quadres d’artistes locals. Tots són interessants per una cosa o altre, però és molt interessant el muntatge pictòric-artístic d’en Nil Perujo.

També ens hauria agradat visitar l’exposició “Els colors de Girona” amb fotografies d’en Jordi Gamell (el fill de la Conxita) però la Biblioteca Joaquim Bauxell estava tancada. 

Anem a dinar a Can Massot, un àpat senzill però farcit de bon ambient. I dedico la tarda a treballar un xic al meu escriptori.


dimarts, 6 / setembre / 2016

Després de la missa del matí, entra un pardal a la sagristia. No sap com sortir i rebota als vidres de les finestres. Obro de bat a bat les finestres i surt rabent.. 

Puc esmerçar a estudiar una mica i llegeixo el  llibre d’en Martín Velasco  “ Introducción a la fenomenologia de la religión”. Fins ara no hauria sabut distingir entre fenomenologia, sociologia...

Em ve al cap que, quan l’octubre del 1987 vaig començar el curs comú de la carrera d’història, em va tocar estudiar fonètica amb en Modest Prats (a. c. s.). De fet, no n’havia estudiat mai i no pensava que fos una ciència.  I me’n vaig sortir bé i fins arribà a agradar-me. Però quan arribà el canvi de quatrimestre, no sabia el què m’esperava. I, també amb en Modest, començàrem la fonologia, que encara em sonava més estrany que la fonètica.

M’assabento que el 23 tinc la segona avaluació del treball de recerca de la tesi.


dimecres, 7 / setembre / 2016

A la xarxa, es comenta que el terratrèmol de diumenge passat a la Selva va afectar les conduccions d’aigua potable d’Anglès. Tenen una colla d’anys i són de tubs d’uralita i fàcilment poden esquerdar-se amb els moviments.

És dia de despatx. Amb en Miquel preparem la primera reunió del Consell de les Parròquies. Hem de fer el possible per tendir cap a una autogestió.  Espero que jo sàpiga acompanyar aquest procés preparant el futur d’unes comunitats cada vegada més autònomes.

Vaig a dinar a Banyoles. I a la tarda, treballo un xic a l’escriptori.  


dijous, 8 / setembre / 2016

A primera hora vaig a l’ambulatori per fer extracció de sang per l’analítica.

A les 9 celebro la missa. I, quan toquen les 10, ja estic camí de Barcelona per participar al segon congrés de la FEDAC (Federació d’Escoles de les Dominiques de l’Anunciata del pare Coll), a l’Auditori. Hi participen les 24 escoles de la federació amb més de 900 professors, les religioses, els capellans vinculats... Quan hi arribo ja hi ha parlat l’arquebisbe Omella i el vicepresident Oriol Junqueres. El que em sap més greu és que ja ha actuat la coral de la mainada de l’escola d’Anglès. Em trobo amb l’alcaldessa d’Anglès, l’Astrid, que ja marxa.

Puc assistir a la ponència Aprendre a liderar amb passió de la Montserrat del Pozo, religiosa de la Sagrada Família, experta en el tema les Intel·ligències múltiples .

També segueixo la ponència Educació i bé comú de l’economista Christian Felber,  expert en el tema de l’Economia del bé comú.  

Dinem a peu dret a la sala d’accés a l’auditori. És el moment de saludar a les religioses conegudes i també alguns companys que tenen un col·legi FEDAC a la seva parròquia: en Félix Mussoll, en Josep Caselles...

A la tarda hi ha la ponència Persones amb caràcter d’en Siro López  Val a dir que totes els ponents i les i les seves ponències són molt dinàmiques i entretingudes, però la d’en Siro ho és especialment.  I la clausura la realitza la Consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz. 

Entremig de les ponències hi ha hagut diverses actuacions excel·lents preparades per alumnes de diversos centres: teatre (un fragment d’El Club dels Poetes Morts), música (una banda formada per diversos professors), percussionistes...

I cap a dos quarts de set del vespre, sóc a Anglès. Tinc ganes de dutxar-me, però no surt aigua. Conxo! Em truca en Joan i em comenta que, quan era a l’hort, aquest matí, tot d’una s’ha rebentat una canonada d’aigua i sortia aigua a dojo. El que ha fet, sàviament, és tancar l’aixeta principal d’accés. Telefono en Josep, un bon veí, i al cap de cinc minuts arriba. Veu on és el problema i talla aquella canonada que porta aigua calenta a la dutxa de la planta baixa. I de moment, tot resolt.

A les nou tenim la primera reunió del Consell de les parròquies. Som una quinzena de persones ja que n’ha fallat alguna. Per començar preguem amb la VISITA A SANTA MARIA escrita pel bisbe PereCasaldàliga.  I donem per inaugurat el nou curs.  


divendres, 9 / setembre / 2016

Després de la missa passo pel col·legir del FEDAC a recollir diversos objectes de l’antiga capella que serviran per les esglésies que atenc.

Al migdia vaig cap a La Cellera. Recull en Ramon i anem a dinar a Can Quer. Els altres, avui no poden venir.

A la tarda atenc una parella que volen preparar el seu casament. Es casaran al Castell del Remei.

Cap a 2/4 de 7 surto cap a Girona. Pel camí segueixo les vespres que transmeten des de Montserrat. Deixo el cotxe a la muralla i baixo fins la plaça del Vi.


A 2/4 de 8 pujo cap a l’església dels Dolors on hi celebro la missa, a les 8. Avui és en sufragi d’en Quirze. 

Demanant disculpes a la Maria Abascal per alguna informació imprecisa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada