dissabte, 14 d’abril del 2018

SETMANA SANTA 2018


Si bé queda pendent penjar l'homilia de la meva ordenació presbiteral, crec que la immadiatesa també pot obrir una falca per reproduir aquí l'escrit que vaig publicar a L'AFEGITÓ (el suplement al Full Parroquial del bisbat) el diumenge de Pasqua de Resurrecció (el 01·04·18). És un petit balanç de les celebracions parroquials viscudes amb intensitat i amb una participació considerable, anyorant l'aire familiar de les celebracions dels darrers anys. 


DESPRÉS DE LES CELEBRACIONS
DE SETMANA SANTA

Sempre que es reuneix la comunitat cristiana, s’hi  fa present Jesús Ressuscitat. I si això és una realitat al llarg de l’any i a cada celebració de la nostra fe, ho vivim amb més intensitat a les celebracions de Setmana Santa i de Pasqua.

I aquesta vivència de la nostra fe és fa més intensa en la mesura que la comunitat cristiana s’ho agafa amb interès i els qui en formen part hi participen ben activament.

Les celebracions del Diumenge de Rams facilitaren la integració de les diverses sensibilitats i nivells, destacant la celebració del migdia que, malgrat la pluja, ajudà els infants a viure la vinguda del Senyor a les nostres vides. I cal agrair a qui ho feren possible: al Casal de l’Obrera, al Xino-xano, al propietari de l’ase, a l’ase...

La celebració de la Penitència, el dimecres, a partir d’un esquema preparat per Mn. Enric Plantés, ajudà al més d’un centenar de participants a rebre i a gaudir del perdó del Senyor. Cal agrair d’una manera especial la col·laboració de Mn. Josep Perich.

El Dijous Sant, a la Missa de la Cena del Senyor, fou especialment emotiva amb la vivència del rentament dels peus i el trasllat del Santíssim al Monument.  Cal agrair d’una manera especial la participació de la quinzena de nens i nenes que representaren i feren possible  la cerimònia del rentament dels peus. I encara, remarcar la participació a la vetlla de pregària, un cop acabada la missa. 

El Divendres Sant, en tres moments intensos de pregària (Viacrucis, Celebració de la Passió i processó), hi hagué la col·laboració destacada de diverses grups que ho feren possible:  Geganters de Lloret, Unió Coral Lloretenca, Confraria de sant Elm, Policia Local...

I encara cal remarcar la participació i la col·laboració a les celebració de la Vetlla Pasqual i d’aquest Diumenge de Pasqua de Resurrecció.

I sobretot, ha estat possible viure amb intensitat aquestes celebracions gràcies a un bon equip de col·laboradors habituals que mostren la solvència de la nostra comunitat parroquial: lectors, personal de neteja i d’ornamentació floral, assistents diversos, escolans...  Com també de la valuosa participació de la Coral Alba de Prima,  animadora musical de totes les celebracions. 

També vull remarcar l'agraïment -meu i de la comunitat parroquial– envers els pares que acompanyen els seus fills a les celebracions d’aquests dies i dels diumenges, com també als joves que, passant de les diversions, es reuneixen amb la comunitat dels deixebles del Senyor.

I acabo amb la invocació que feien al Company desconegut els dos deixebles que anaven a Emaús: “Quedat amb nosaltres, que es fa tard i comença a fosquejar.”

Que les nostres celebracions, tot escoltant la seva paraula i compartint el Pa de l’Eucaristia, ens ajudin a valorar la seva presència ben propera.

Molt bona Pasqua a tots, i que us ompli la Pau del Ressuscitat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada