diumenge, 5 de maig del 2019

DESPRÉS DE LES CELEBRACIONS DE SETMANA SANTA del 2019


En aquesta nova etapa del DIARI DEL CAPELLÀ estic publicant escrits d'altres moments de la meva vida. Em serveix també per anar-los recollint i resituant. Referent a Montserrat, em resta encara algun escrit. Avui, però, m'ha semblat adient publicar una valoració de les celebracions de la passada Setmana Santa a la parròquia de sant Romà de Lloret de Mar. Aquesta valoració l'he publicada prèviament a L'AFEGITÓ o suplement del Full Parroquial. Sóc conscient que em deixo moltes coses al tinter. Però que serveixi per expresar l'agraïment a tots els que hi han col·laborat per fer possibles unes celebracions vives, participades, sentides, senzilles, dignes. 


         Sempre que es reuneix la comunitat cristiana, s’hi fa present Jesús Ressuscitat. I si això ho celebrem al llarg de l’any, a cada celebració de la nostra fe, ho vivim amb més intensitat a les celebracions de Setmana Santa i de Pasqua. I aquesta vivència de la fe és fa més intensa
en la mesura que la comunitat cristiana s’ho agafa amb interès i els qui en formem part hi participem ben activament.

         Les celebracions del Diumenge de Rams facilitaren la integració de les diverses sensibilitats i nivells, destacant la celebració del migdia que ajudà els infants a viure la vinguda del Senyor a les nostres vides. I cal agrair a qui ho feren possible: Casal de l’Obrera, Xino-xano, al propietari de l’ase (José Manuel), a l’ase (Celeste)...

         La celebració de la Penitència, el dimecres, a partir d’un esquema preparat per Mn. Enric Plantés, ajudà al més d’un centenar de participants a rebre i a gaudir del perdó del Senyor. Cal agrair la col·laboració de Mn. Josep Perich.

         El Dijous Sant,  la Missa de la Cena del Senyor, fou especialment emotiva amb la vivència del rentament dels peus i també el trasllat del Santíssim al Monument ornamentat pels clàssics sembrats evocant les arrels agràries de la nostra parròquia (obsequi de la família Fàbrega). Cal agrair a la vintena de nens/es que feren possible la cerimònia del rentament dels peus. I encara, remarcar la participació a la vetlla de pregària, un cop acabada la missa.

         El Divendres Sant, en tres moments intensos de pregària (Viacrucis, Celebració de la Passió i processó), hi hagué la col·laboració destacada de diverses grups que ho feren possible remarcant la recuperació de la Processó del Silenci: Geganters Lloret, Catequistes, Unió Lloretenca, Confraria Sant Elm,  Obreria Santa Cristina, Casal Obrera, associació Cúllar, associació Pueblos Íllora, grup d’assistents als malalts (resant el rosari),  Ajuntament de Lloret (Cobla Principal de Banyoles), Policia Local, Amador Rubio (saeta), Antonio Melero, portants, figures vivents...

         I encara cal remarcar la participació i la col·laboració a la Vetlla Pasqual, presidida pel bisbe Francesc Pardo, Mn. Jordi Callejón, Mn. Elies Ferrer i dos seminaristes, amb l’assistència dels nois i noies de la PASQUA JOVE i destacant-hi un grup de monitors dels esplais parroquials, joves de la Frater, nois i noies del Rusc, de l’orquestra diocesana... Una celebració il·luminada pel Ciri de Pasqua que havia estat decorat per l’Aïna Fradera, una noia dels Bimbis.  Mentre l’associació de Les Alegries preparava i serviria la xocolatada i els fartons i, la colla gegantera, organitzant la gresca.

Del l DIUMENGE DE PASQUA DE RESURRECCIÓ, també cal agrair la participació i col·laboració a les misses del diumenge, especialment a la missa del migdia on foren batejats 5 nenes i 1 nen. Solemnitzà la celebració la Silvia Castillo fent sonar l’orgue de tubs i, en Vitali, fent sonar la viola.

I sobretot, ha estat possible viure amb intensitat aquestes celebracions gràcies a un bon equip de col·laboradors habituals que mostren la solvència de la nostra comunitat parroquial: lectors (Conxita, Cristina, Eduard, Anna, Josep...), personal de neteja (Mary, Marisol...), d’ornamentació floral (Francis), assistents diversos (Pedro, Josep...), escolans (Àngel, Neus, Núria...).  I no es pot obviar la valuosa participació de la Coral Alba de Prima (dirigida per l’Andor Sidoni), animadora musical a totes les celebracions (amb en Josep Bernat, a l’orgue)

També vull expressar l'agraïment envers els pares que acompanyen els seus fills a les celebracions (les d’aquests dies i les dels diumenges); també als joves que, passant de les diversions,  valoren el reunir-se amb la comunitat dels deixebles del Senyor.

I acabo amb la invocació que feien al Company desconegut els dos deixebles que anaven a Emaús: “Quedat amb nosaltres, que es fa tard i comença a fosquejar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada