dissabte, 4 de juny del 2011

Començo

divendres, 3 / juny / 2011

He hagut de recuperar una flassada al llit. Com deia la mare “val més suar que esternudar”. Tornant de l’asil, quan passo per davant del seu bar, la Rosa cridanera em diu que quan l’enterrin vol que se li cantin cançons d’en Julio Iglesias. Li dic que poc ho vull pas fer-ho ni ho faré pas. M’arriba un missatge d’en Josep Frigola. Feia dies que jo tampoc li deia res. Comentem la ressenya de la versió castellana del seu llibre UNA VIDA PARA ÁFRICA publicada a Mundo Negro (abril). Envio a Mn. Salvador la ressenya biogràfica de sant Zenon, el patró d’Arenys de Mar, ja que hi haurà de predicar el dia de la festa (9 de juliol). Mentre estem dinant, al convent, ens telefona en Pere per saludar-nos. En Pere Rodó ja ha enviat les maletes cap a Mallorca. A la tarda oficio les exèquies de la Siseta. Al vespre, després de la missa i de la catequesi, amb en Joan, anem a prendre una cervesa. A Plaça Nova hi actuen Els cremats: s’hi veu poca gent.

dijous, 2 / juny / 2011

S’ha passat de la calor estival de l’altra setmana a la frescor autumnal d’aquesta. Són les variacions pròpies de la primavera. Al matí, després de la missa a l’asil, amb en Martí anem a la Casa de la Vila per veure les gestions que cal seguir per col•locar de nou la campana a l’espadanya de l’església de l’Hospital. Al migdia oficio les exèquies d’en Paco (no pas el campaner!). Al migdia vaig fins a Banyoles. Tot dinant parlem del DICCIONARIO BIOGRÁFICO ESPAÑOL que publica la Real Academia de Historia, del rebombori dels cogombres, del bloc que vull obrir (DIARI DEL CAPELLÀ), de la sentència del cas Tous, de la sèrie i de la saga dels Borja, de l’aniversari d’en Patllari (fins i tot venen els del Club Super 3). La seva mare diu: “Si ara, amb sis anys, ha organitzat aquesta moguda (pràcticament tot sol), què farà quan en tingui 15?”. Ves a saber, potser tenim a la família un petit Justin Bieber. De fet, com diria el seu pare, “tots els pares s’ho pensen”. Després de la missa vespertina tinc la reunió per preparar la processó del Corpus.

dimecres, 1 / juny / 2011

Aquesta nit,amb els bufaruts de la tramuntana, la casa semblava que volia agafar el vol. No és estrany que em llevi amb caparrina. Un bon cafè i un parell de cireres banyades amb kirsch i cobertes de xocolata m’ajudaran a empènyer ,el dia. Després de la missa a l’asil, passo un moment per l’església on en Joan oficia les exèquies de la Paquita. Al despatx, en Carles i en Jordi venen a recollir la compostel•lana: després de la selectivitat peregrinaran fins a Sant Jaume de Galícia en bicicleta. Que l’Apòstol els apropi a l’Estel lluminós. L’Ajuntament em notifica que, el 13 de maig, la junta de govern de l’Ajuntament atorgà la llicència d’obres “d’instal•lació de campana, recuperació d’obertura a l’absis, rehabilitació porta principal, i pintura interior a la parròquia situada al carrer Font núm. 3”. Encara bo. A més, com a premi per haver esperat, veig que la llicència concedeix el títol de parròquia a l’església de l’Hospital. Ara només falta que s’hi enviï un altre rector. A la tarda oficio les exèquies de la Maria Rosa. El dijous de l’altra setmana fou enterrat el seu marit, en Rafel Callol. Els cantaires de La Mediterrània li canten RECORDS de la Narcisa Oliver i música d’en Josep Bastons. A l’acabament, en Toni,amb l’acordió interpreta la LLUNADA d’en Pito Ribó. Al vespre, després de la missa, ens trobem en Joan i l’Enric per planificar la feina dels propers dies, mentre en Pere està de baixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada