dissabte, 13 d’abril del 2013

Pastori con l'odore delle pecore? Ara pla!


dissabte, 6 / abril / 2013

Ens llevem amb el turó de Sant Gregori i els altres turons de cap a Osor enfarinats.  Fa fred.

Al matí, faig la catequesi a la mainada, ja que avui no pot venir cap de les catequistes. Quan acabo, ve una parella a preparar el seu matrimoni.

Dino tranquil. A les misses anticipades hi participa una volada de gent.

Celebrant familiarment la Pasqua, sopo a la Cellera, amb en Ramon, la Montse i en Josep.

I si el secretari d’estat fos un seglar? I si fos una dona? De totes maneres, esperem que no sigui la Paloma López Borrero. Potser seria pitjor el remei que la malaltia.  

S’ha celebrat la segona edició del Voguin Festival, celebrat a Viladecans i el nivell de competició és estatal. Aquest festival inclou conté varis estils de ball (Funky, New estyle..) i tres categories ( infantil, junior i absoluta). D’Anglès hi ha participat un grup en la categoria infantil i un altre grup en la categoria absoluta. El grup infantil ha guanyat i, per tant, és campió a nivell estatal. Segons diuen, ha estat molt emocionant. L’espectacle ha estat molt interessant.

diumenge, 7 / abril / 2013

Em llevo escoltant la música de la Cantata 42 de J. S. Bach.  

A les vuit, baixo a Can Piferrer a recollir uns quants brunyols per així endolcir l’acabament de la trobada ecumènica de la tarda.

A la missa de les nou hi participa una bona volada de gent. La Carla hi fa d’escolà i em convida a veure-la quan participa a la mostra de balls de saló, aquesta tarda al pavelló.
A Sant Martí també hi participa força gent, més de 40 persones.

Vaig a celebrar la missa a Calders. L’assistència és de 60 persones (de fet, no hi cabria més gent), una desena més que el 2012. Hi ha participants de Bonmatí, d’Anglès i una persona de Sant Gregori.

Sortint de la missa, hi ha un vermut amb xips, olives, daus de formatge, llonganissa... I en Miki, en gos de la Matilde, feliç escopsant tot el que pot. Amb la Matilde parlem de si seria reeixit celebrar l’aplec el dilluns de Pasqua. Ella em diu que ja s’hi havia celebrat i que s’anomenava el Roser de Calders.

En Lluís em comenta que, de petit, també havia participat a l’aplec, ja que el seu pare era del Molinot. Es veu que a la celebració es repartia un panet. A veure si hi penso, el 2014. 

Dino amb la colla de Nova Frontera, els que han organitzat l’aplec de Calders. L’àpat és a l’envelat de Bonmatí. Hi participa un centenar de persones.

Abans d’acabar saludo la gent i m’acomiado ja que vaig al pavelló d’Anglès on hi ha el dinar de l’Oncolliga. Al pavelló d’Anglès hi saludo la M. Gràcia, la Margarita... que han vingut de Palafrugell.

Prenc un cafetó i vaig a la doma. Hi deixo els patracols de les misses del matí i hi recullo els que porto per a la trobada ecumènica, a la sala de l’Hotel d’Entitats, a l’edifici de l’antic ajuntament. Hi participem una vintena de persones.  

dilluns, 8 / abril / 2013

Segons el calendari litúrgic, toca celebrar l’Anunciació, ja que el 25 de març s’esqueia el dilluns sant i, a la setmana santa, es traslladen les altres celebracions. És el mateix que férem a l’aplec de Calders.

Vaig de revisió al CAP. Estic millor de sucre però encara massa alt (147). No m’estranya: després d’haver dinat d’arròs, de menjar coca dolça, brunyols...

També passo a enllestir alguna gestió a una oficina bancària. La Carme, per celebrar el seu aniversari, m’obsequia amb una pinya americana. Que bé!

Vaig a dinar amb en Josep, la Carme i la Nuri. Hi ha faves estofades.

A la tarda, a la doma, hi ha els grups de catequesi i atenc alguna visita. El paleta i el lampista van enllestint el servei.  

dimarts, 9 / abril / 2013

Em llevo aviat. A l’hort hi recullo quatre mates d’enciam per portar a la Montse, la Gemma i la Carme, al Museu Monjo.

En Josep em comunica la mort de la seva tia Maria, la mare de la Montse Huix i cunyada d’en Venanci. Al cel sia!

A quarts de nou surto cap a Vilassar i arribo allà a tres quarts de deu: una hora llarga de viatge amb aturada tècnica inclosa. Abans d’arribar a Vilassar, hi ha un llarg embús direcció Granollers, des de Mataró.

Les peces que inventario i descric són diversos esbossos al·legòrics destinats al cadirat de la basílica del Sant Esperit de Terrassa: l’al·legoria d’Àsia, la l’Àfrica, la del Maig, la de la Mort... També hi ha l’esbós d’una monument a Federico Garcia Sanchiz a El Toboso; els esbossos d’uns àngels que flanquegen el Portal Angèlic de Montserrat, l’esbós de la imatge de la Mare de Déu de l’altar de les Amèriques a la catedral de Saint Patrick de Washington, una Assumpció de la capella del Bon Consell de l’Ajuntament de Barcelona...

Com més avanço en el fitxatge es va complicant perquè es van interrelacionant les diverses figures i les vinculacions als conjunts que es coneixen. A més cal posar-hi alguna referència bibliogràfica i alguna connexió electrònica.

Quan ja ha passat un quart de dues surto del museu i me’n vaig cap a Gualba on m’aturo a dinar.

A la tarda, a l’església, en Joan posa una corda a la campaneta que hi ha penjada perquè es faci sonar a les celebracions. Sempre m’ha fet gràcia que a les celebracions coptes, quan es fa la anàfora (o sigui, a la consagració) es fan sonar els címbals. Nosaltres fem sonar campanetes, tot i que darrerament, amb la manca d’escolans, s’havia anat perdent.

Dos vailets venen perquè els ajudi a fer un treball de repàs.

La Rossa sargeix i fa un repunt a una pàl·lia.

 Ja fa temps que observo que, el DIARI DEL CAPELLÀ té un bon gruix de visites des d’Ucraïna. Ara ves a saber qui són... Els envio una salutació ben càlida.

dimecres, 10 / abril / 2013

Al matí m’arribo fins a Can Patalic. La Marta ja està millor i sembla que l’operació li ha anat més bé que la primera. Sort que a casa hi té uns bons puntals.

Al despatx va venint gent: una persona que vol parlar de la situació que viu, l’altra ve a arreglar l’expedient de matrimoni, algú per algun tema de Caritas... També hi ha qui telefona.

La Paloma López Borrero vol continuar fent d’analista del Vaticà. No sé si els seus comentaris són gaire de fiar.

dijous, 11 / abril / 2013

Començo el dia amb una sorpresa. Quan, al matí, engego l’ordinador,  el duet musical PulpoPop em comunica que, en el sorteig que ha efectuat del seu darrer CD Tres desmais, sense que jo sàpiga com, hi he participat  i precisament m’ha anat a tocar a mi, a mi que no em toca mai res! . Bé, si, una vegada, a la FIESTA EN EL AIRE, un espectacle infantil que es feia els diumenges a la tarda als Catòlics de Banyoles, em va tocar una aquarel·la d’en PIC, amb l’estanyol del Vilar. Seria cap el 1963, o sigui, fa uns 50 anys! A altres nois d’Anglès, també els ha tocat premi: en Carles Morales, en Nil Bonadona...   

La Confraria de la Mare de Déu de l’Escombra fa neteja de l’església. Al terra, hi ha moltes taques de cera de les espelmes de la Vetlla Pasqual. A veure si trobem algun producte per treure-les fàcilment. Potser caldrà pensar posar uns protectors a les espelmes. També hi ha pols que s’ha aixecat amb les obres del servei.

Preparo el suplement, preparo la reunió de pares de demà, dino al pis...

Al vespre, després de la missa, amb la Consol, la Isabel i la Cris, anem a la reunió dels equips de Caritas de l’arxiprestat, a Bonmatí. Modera la reunió la M. Àngels Camós. La Pilar Daunis resumeix els punts bàsics de la darrera reunió. En Josep Lluís Felipe comenta els darrers plantejaments de l’equip diocesà.

El tema de formació el presenta la Flora Ridaura comentant “El dret a l’habitatge. Revisa les dades que resulten escruixidores: 198.076 execucions hipotecàries el 2012, 2.600.000 habitatges en oferta... Encara que els governants ho oblidi, recorda el dret a l’habitatge que proclamen la Declaració Universal dels Drets Humans (art. 48), a la Constitució Espanyola (art. 47), la Carta Social Europea (art. 31). Finalment planteja com s’actua des de Caritas i com cal actuar: sensibilització, formació, denúncia, acompanyament per exercir el dret, incidència en el camp polític, respostes concretes significatives...

A les intervencions es planteja com assumir aquest repte des dels grups parroquials de Caritas, com implicar-hi més els responsables eclesials...

Acabem compartint un sopadic on la Rosa ha procurat que no hi faltés de res, sobretot coques i pasta de full que ha elaborat artesanalment. En Josep Lluís em comenta que el seu fill ha estat el guanyador del concurs estatal de matemàtiques i, òbviament, el felicito.

Cap a dos quarts de dotze arribo a la doma. I demà serà un altre dia.

divendres, 12 / abril / 2013

Les temperatures són més agradables, el sol brilla amb força, el cel es veu transparent...

Al matí vaig a trobar la Maria Antonia i li retorno la carpeta de poemes d’en Manel Pont que m’havia deixat per copiar. M’enduc un segon feix. Val a dir que la producció d’en Manel és extensa i ha estat poc analitzada i valorada.

El paleta i el lampista han acabat la feina i el servei sanitari ja està enllestit. Només falta la feina de fusteria: la porta i els finestrons. Caldrà fer-ne la inauguració oficial. Encarrego un poema  a la Rossa, busco algun voluntari...  

Al vespre, a la doma, hi ha la reunió amb els pares de la mainada que rebrà la primera comunió el 5 de maig. Parlem dels grans temes d’aquesta reunió preparatòria: la distribució de les famílies als bancs, de les mares que es responsabilitzen de fer la comanda dels rams, del fotògraf, de les celebracions vinculades a la primera comunió (celebració de la penitència, Corpus... )... Sense parar de xerrar, la reunió és d’una hora grassa de durada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada