diumenge, 18 d’octubre del 2015

Per los vostres goigs tan grans, deu-nos prest Remei, Senyora!

dissabte, 10 / octubre / 2015

Venen en Ramon i en Joan per arreglar l’església. M’ajuden a col·locar la imatge / motlle de la Mare de Déu de Lourdes a un racó del pati de la Catequística. Hi queda prou bé. Caldrà col·locar-la de forma més definitiva.

En Ricardet no ha aparegut. La seva nora, amb flors senzilles,  decora amb molt de gust el presbiteri.

A la tarda hi ha l’esvalot dels cors i dels cantaires pels locals de la doma preparant el concert. I quan està tot apunt, em toca anar a Bonmatí a celebrar-hi la missa anticipada.

La missa anticipada d’Anglès es veu animada pels Cantaires de Sant Miquel i unes quantes famílies joves.

Diumenge, 11 / octubre / 2015

A la missa de les 9, a Anglès, hi participa una bona volada de feligresos. És la missa més devota. I quan acabo, vaig cap a Sant Martí. A la missa hi participa la família Bofill Colls i hi fem memòria de les tietes mortes ben recentment: la Rosa (que morí a finals d’octubre del 2012), la Montse (que morí el desembre passat) i la M. Dolors (que morí l’agost passat).

La missa del migdia és la missa major de la Mare de Déu del Remei. Abans de començar-la entren els dos gegants, en Miquel i la Remei, a l’església. L’animació musical la porten el cor dels Cors Alegres i en Josep M. Quer. Als primers bancs hi ha l’alcaldessa, regidors de l’equip de govern i regidors de l’oposició. Fan patxoca.

A l’acabament hi ha la lectura del poema de la Carme Palma i l’ofrena de la colla gegantera. I baixem la imatge de la Mare de Déu del Remei per ser venerada al peu de l’altar. I les pabordesses, la treuen a l’exterior. També s’hi afegeix l’Eulàlia Hortal.

A la tarda, després de dinar i descansar una mica, baixo a l’església. Va venint gent a visitar la Mare de Déu, amb alguna pregària i llantions.

A les 7 dirigeixo el rosari cantant les estrofes dels goigs que corresponen als misteris de glòria.

A la missa vespertina hi concelebrem en Ramon Oller, en Joan Pujol, en Fèlix Mussoll, en Jordi Pou, en Jaume Angelats i jo. Hi participa força més gent que el 2014. I quan acabem, fem un sopar de companys al que també s’hi afegeix en Joan Baburés.  

Hi ha prou temes per comentar. Entre uns i altres ho fem amb sentit de l’humor. Acabem cap a les 11 i arribo a la doma cap a dos quarts de dotze.


dilluns, 12 / octubre / 2015

Em costa llevar-me i sembla com si els llençols se m’ enganxessin. Començo el dia felicitant les Pilar que conec.

Quan he esmorzat i arreglat el pis, baixo a l’església. Poso les corones velles a la Mare de Déu i el Nen. Endreço les corones bones, les claus, les joies i també la creu de plata.
I preparo la missa. La celebrem al matí. Hi participem unes 15 persones.

Quan acabem, en Joan i en Ramon venen a endreçar l’església i a guardar els llantions. En tindrem per tot el curs per anar cremant davant de les imatges de la Mare de Déu.

Tenia ganes d’anar a visitar familiars però no em trobo massa bé i prefereixo descansar una mica. Dino aviat i lleuger.

La tarda l’esmerço a polir l’inventari de les parròquies de Calonge i el santoral del novembre per Pregaria.cat.

I felicito la Maria Pilar, la meva germana.


dimarts, 13 / octubre / 2015

Em comuniquen la mort d’en Julià Garcia Sánchez. Ha mort a Calella (el Maresme) ja que la seva filla, la Virgínia,  viu a Canet de Mar.

A les oficines de Can Cendra, presento la sol·licitud per celebrar la trobada ecumènica de Nadal a l’Hotel d’Entitats. També m’arribo al cementiri vell per mirar la llosa que hi ha del rector que morí el 1921 i que podria ser una digna ara d’altar.

A la tarda tenim reunió dels capellans de l’arxiprestat i vaig cap a La Cellera. Quan sóc allà, em truca en Jesús i em diu que m'estan esperant davant de la doma,  a Anglès, per començar la reunió.

A la reunió, a més de treballar el tema de formació (avui, l’acolliment a les parròquies), ve en Jesús, el mosso d’esquadra encarregat de comentar-nos quines precaucions cal tenir a les rectories i a les parròquies. També li comentem algunes incidències.

Altres temes que tractem a la reunió són el començament de curs, l’anada a Montserrat, la presentació de candidats per arxiprestes...

Felicito la tia Lola, la meva padrina, pel seu 91 aniversari.


dimecres, 14 / octubre / 2015

Al migdia oficio les exèquies d’en Julià. M’informen que havia viscut al Puigbell. El seu gendre i nebot havia viscut a can Coca o can Gaita, baixant per l’Empedrat, on viu en Pere Caparrós, al davant de can Vilaró. Segons la Tants (que n’havia estat veïna), a la casa també hi havia viscut la Tutti Frutti i la Pinyolet.

No hi ha manera de que finalitzin les obres: el lampista ho té tot encallat. Veurem quan finalitzarà tot plegat. Renoi!

Amb el bloc d’un altar vell (d’uns 80 cm cúbics) i la llosa del cementiri vell, sortirà un altar molt noble. Caldrà estudiar-ho bé.

Felicito a la tia Maria, germana de la mare, pel seu 96 aniversari. Parlant es nota que està eixerida com un pèsol.  


dijous, 15 / octubre / 2015

És el dia de santa Teresa i el 75 aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. L’ambient està molt caldejat i les autoritats de Madrid estan tensant la corda.

Amb tots els casos de corrupció que hi ha a l’entorn del partit del govern central, la situació de Catalunya els va bé per fer una cortina de fum i dissimular-ho tot. Ja gairebé ningú es recorda del casos Gürtel, Bankia, targetes opaques, Noos... Com deia aquell, “mai un país tan pobre havia generat tanta corrupció”. I resulta que “el gran problema”, pels responsables de l’estat, és el 9N.

Vaig a Bellaterra a entrevistar-me amb la Teresa Camps. Després de felicitar-la pel seu sant, parlem de tota l’obra de reconstrucció de les esglésies després del 1939. Surt en Jaume Busquets, el Cercle de Sant Lluc...


divendres, 16 / octubre / 2015

Al matí hi ha les exèquies d’en Josep Carreiras Puig. Les oficia en Fèlix  i jo l’assisteixo. En Carreiras Havia estat constructor. La seva jove i el seu gendre són de Sant Martí Sapresa. En Josep va refer el teulat de l’església de Sant Martí Sapresa. Ha estat un bon col·laborador dels Amics de Santa Bàrbara treballant-hi com el qui més. 

M’arribo a Girona per realitzar alguna gestió. També em proveeixo d’alguna peça de roba per l’hivern.


A la tarda preparo el casament que tinc demà a Sant Martí Sapresa i també preparo les misses del cap de setmana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada