diumenge, 25 d’octubre del 2015

Tots en tenim de picor i de pessigolles...

dissabte, 17 / octubre / 2015

Vaig retirar tard a la doma ja que hi hagué l’assemblea dels Amics de Santa Bàrbara, a l’Hotel d’Entitats. Fou una reunió plàcida i cordial. Hi hagué un record emotiu per en Josep Carreiras que n’havia estat actiu col·laborador i de qui, ahir, s’oficiaren les exèquies. Ben segur que santa Bàrbara l’haurà acollit a la Casa Gran.

Pel matí feinejo per l’església i pel despatx. Acabo d’enllestir les preparacions per les misses dominicals.

Cap a les dotze vaig cap a Sant Martí Sapresa per acompanyar i beneir el casament d’en Manel i de la Remei. Entre els assistents hi ha en Salvador Cardús, ja que són familiars molt propers. A la sortida el puc saludar. Es recorda bé de quan va venir a Palafrugell, crec que va ser a la Quaresma del 2001. També hi conec l’Arnau Figueres, un dels responsables de Cristians per la Independència.

Quan acabem, vaig a dinar a Can Cordons de Riudarenes amb uns amics.
A la tarda oficio la missa anticipada a Bonmatí i a Anglès. Hi ha pocs assistents. Potser, amb el canvi d’hora, convindria avançar l’hora de les celebracions. Veurem

diumenge, 18 / octubre / 2015

El diumenge es presenta tranquil i segueixo la rutina habitual: llevar-me a les sis, oferir el dia al Senyor, buidar bufeta, beure un parell de gots d’aigua, donar corda al rellotge de l’avi, alçar les persianes, atalaiar-me de les notícies, pregar un xic, estrijolar-se, vestir-me i fer el llit, esmorzar... 

A les vuit obro els portals de l’església. Arriba primer en Pepet Venanci i, la Rossa, arriba un xic més tard que els altres dies. Encenc els llums d’ambient i preparo els vasos i les espècies per la missa.

A les 9 celebro la primera missa. Cap a les 10 surto cap a Sant Martí Sapresa i hi celebro la missa de 2/4 d’11. Sortint de missa, m’arribo al poble i visito la Maria. A les 12 celebro la missa de les 12.

Em preparo el dinar amb algun precuinat i no hi manca una amanida verda. Quan he descansat, treballo un xic preparant l’article mensual per la Revista de Banyoles.
En Jaume em telefona. Em comenta l’èxit de la trobada d’ahir del VI Parlament Català de les Religions. N’estic content i el felicito, ja que ell n’ha estat l’ànima. 

dilluns, 19 / octubre / 2015 

Al matí preparo els llistats de catequesi i deixo apunt les saletes per començar aquesta tarda.

Al migdia em trobo amb l’Anníbal. Parlem de com caldria col·locar el bloc / altar que segurament em donaran per l’església d’Anglès. També parlem de com es podria arreglar el cambril de la Mare de Déu del Remei.

A la tarda comença la catequesi del grup de 4 que es prepara per la confirmació. I seguidament venen els grups dels petits, els que continuen la catequesi començada el curs passat i els que comencen aquest curs.

dimarts, 20 / octubre / 2015

Al matí vaig a donar un tomb. Ho aprofito per anar a l’apotecari a recollir algun medicament.
Arrodoneixo una ressenya sobre sant Martí per publicar a la Revista de Banyoles. També n’envio una altra versió a Mn. Lafont.

Parlem amb Mn. Ramon de canviar de format. Sembla que pot interessar més fer un calendari de les celebracions populars de cada mes.

A la tarda venen els dos altres grups de mainada de catequesi. Hi ha tranquil·litat.
Puc llegir una mica una tesi sobre el Cercle de Sant Lluc. Ben interessant. És una bona orientació i una bona referència per la meva recerca.

dimecres, 21 / octubre / 2015  

A les 10 vaig a celebrar la missa al Centre de Dia. Darrerament hi ha hagut alguna baixa i es nota. La missa la celebrem en to senzill en memòria de la Mare de Déu del Remei. Tothom la segueix bé. Hi participen una volada de veïns. Entre tots som unes 25 persones, més del doble dels que habitualment participem a la missa vespertina.

Al migdia vaig cap a Banyoles, a dinar amb en Josep, la Carme i la Nuri. De retorn, m’aturo a les escoles de Bonmatí per deixar-hi les cartes de invitació a la catequesi parroquial.
A la tarda ve el primer grup de mainada que assistirà al reforç escolar. L’Anna en portarà la batuta. Entretant jo feinejo pel despatx.

Cap a les 7 baixo al CAP per fer donació de sang. No hi ha gaire participació i no quedem massa bé.

La notícia del dia són els escorcolls a la seu de Convergència i les possibles implicacions de diverses persones. Diria que graten molt però només volen fer pols per dissimular els més que probables casos de corrupció que hi ha entorn dels polítics del govern central i d’alguna de les institucions de l’estat.
   
dijous, 22 / octubre / 2015

Quan han passat les onze  migdia vaig cap a Girona. Vaig a visitar les germanes Busquets, la Roser i la Doloretes. Gaudeixo escoltant el que em comenten dels germans Busquets; en Josep Maria Busquets Mollera (pare de la Doloretes i de la Roser),  els oncles, en Lluís Busquets Mollera (pare de Mn. Joan) i especialment en Jaume BusquetsMollera. I també puc admirar la col·lecció de mobles, d’aquarel·les, cartons preparatoris de murals, teles, rajoles... També veig fotografies dels germans i del taller, mentre treballaven. Una de les coses que em comenten és que en Gerard Quintana (el de Sopa de Cabra) és admirador de l’obra dels Busquets.  

Cap a les dues em trobo amb en Joan Ferrer  i en Jaume. Anem a dinar plegats al restaurant del Col·legi d’Arquitectes, al peu de les escales de la catedral. Parlem d’amics i coneguts comuns, de la situació actual, de la vida a les parròquies, del que tenim entre mans, de moments viscuts, de situacions compartides... També saludem altres professors que són al restaurant. I cantant i xiulant gairebé ens hi toquen les quatre.

A la tarda, a la doma, venen les voluntàries de Caritas per preparar un xic la sala i el pica-pica de la reunió dels equips de Caritas de les parròquies de l’arxiprestat. Després de la missa, mentre fem temps per esperar el començament de la trobada, parlem dels escorcolls de la guàrdia civil, del policia d’Olot que multà els vehicles mal estacionats al davant de l’ajuntament, de l’empresonament de l’exalcalde d’Anglès, del difunt que s’enterra demà a Bonmatí..
.
Cap a tres quarts de nou van arribant les persones que participen a la trobada fins cap una cinquantena.  Iniciem amb una pregària  i porta la reunió la Marta. Parlem de l’atenció als refugiats, dels serveis que es realitzen a les nostres pregàries, de l’organització coordinadora, de la dinamització del voluntariat...

Acabem amb un piscolabis / sopar. Les voluntàries d’Anglès s’hi ben llueixen. Tothom felicita i aplaudeix l’Ignasi.

divendres, 23 / octubre / 2015

Haig d’omplir la nevera i el rebost, i surto a comprar.

Tot d’una m’adono que m’arriben moltes trucades des de Palafrugell. No sé pas què hi deu haver passat: la Maria Bonany, la Montserrat Llambí, la Cinta Màdico, la Rosa Pagès, la Felícia Canyet, la Lourdes Casademont... Demà ho sabré.


A la tarda puc llegir una estona. Amb el començament del curs, sembla que hagi quedat un xic bloquejat. A veure si faig una arrencada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada