diumenge, 15 de novembre del 2015

En tota tribulació a vós venim a pregar: vullau-nos sempre ajudar, sant Martí, nostre patró!

 dissabte, 7 / novembre / 2015

Tinc el dia tranquil feinejant el matí pel despatx.  

A Bonmatí, després de la missa, en Joan em comenta que la mare va millorant i que possiblement la setmana vinent vindrà a casa seva.

A la missa vespertina d’Anglès els comunico que, a partir del proper dissabte, la missa anticipada del dissabte serà a dos quarts de vuit del vespre. També ho anuncio al suplement del full però hi ha tot d’errors. Necessitaria algú que corregís el text del suplement abans d’enviar-lo a la impremta. Sempre se m’hi cola algun error o altre.


diumenge, 8 / novembre / 2015

La missa de Sant Martí Sapresa és l’ofici de la festa major. Hi ha el Cor dels Cors Alegres d’Anglès. També hi participen l’alcalde i diversos regidors. Sortint de l’església, després d’un breu concert, es serveix una xocolatada als assistents. M’ho haig de mirar. La cobla La Principal de Porqueres interpreta una audició de sardanes. Serà una celebració ben arrodonida.

Al migdia, després de la missa, vaig a Bonmatí per celebrar-hi el bateig d’en Pere, l’alcalde petit. En Fèlix, a Anglès, hi bateja la Júlia. Aquests pobles, hi ha feina per tothom qui en vulgui fer.   

Després de dinar i descansar una mica, vaig cap a Olot, al taller de la Rosa. Em trobo amb la Rosa i amb l’Assumpta. Parlem de la figura de la Mare de Déu que hi ha a La Cot signada per en Lluís Curós i, en bona part, elaborada per la Rosa. Sembla una escultura de l’Henry Moore. 

Anem a parlar amb la Susanna i amb en Jordi que elaboren vitralls i vidres artístics. A veure si podrem fer alguna cosa ben alegre, càlida, elegant... pel cambril de la Mare de Déu. Ara caldrà saber algun pressupost per saber si es porta endavant.

Torno de fosc cap a Anglès.  Pel camí se’m va despertant un mal somort a l’esbornac del queixal i a la barra.


dilluns, 9 / novembre / 2015

Al matí anoto els encàrrecs de les misses del cap de setmana. També faig els assentaments dels baptismes d’en Pere i de la Júlia.

Al Parlament de Catalunya, la majoria dels diputats, aproven l’inici del procés de desvinculació amb l’estat espanyol. Déu faci que arribi a bon terme.

A la tarda l’Artur Mas fa el discurs demanant la seva investidura com a president de Catalunya. Veurem com acaba.

En Joan Fontané em comunica la mort sobtada de la seva mare, la Tarsi Marcos. Tal com m’havia dit, ha anat a casa, però a Casa del Pare.


Dimarts, 8 / novembre / 2015

Al matí em reuneixo a casa de l’Arnaldo per preparar la trobada ecumènica de Nadal. La tindrem el diumenge 13 de desembre. M’agradaria canviar d’estil, però no sé com.

Quan arribo a la doma, l’Amadeu em porta un cistellat de rovellons i pinetells. Els congelaré. Em recordo de la quantitat de bolets que em portaven a Sant Jordi Desvalls.  

A la tarda tenim la reunió mensual dels clergues de l’arxiprestat (un diaca i quatre preveres). Parlem de les obres de misericòrdia que el papa Francesc vol promoure aquest any de la Misericòrdia que s’iniciarà a començaments de desembre. Faig notar que al Catecisme de l’Església Catòlica, les obres de misericòrdia hi són tractades molt per sobre. I, al llibre de catequesi de la mainada ÉS EL SENYOR,  no hi surten ni per forat ni per finestra. Són llibres propis d’una època en la que el més important és saber els principis dogmàtics  més que no pas la pràctica evangèlica.  

L’Artur Mas, al Parlament,  no aconsegueix la majoria absoluta per ser el president.


dimecres, 11 / novembre / 2015

Al matí tinc obert una estona el despatx. Venen en Ramon i en Florenci a fer el recompte i a posar l’economia al dia. Parlem de la Tarsi i d’en Joan, que havia treballat amb ells.

Al migdia, a Bonmatí, oficio les exèquies de la Tarsi. L’església està plena d’amics, companys de feina i feligresos de la parròquia. Un dels nois llegeix una lectura del llibre de Job. En Miquel Figuerola, el diaca, llegeix l’evangeli de les obres de misericòrdia: “Tenia  fam, i em donàreu menjar; quan tenia set, em donareu beure; anava despullat, i em vau vestir; era foraster, i em vau acollir, estava malalt, i em vàreu atendre; estava empresonat, i em vau visitar”.

Faig una homilia agraint el que la Tarsi ha fet per tots, especialment en el camp de l’ensenyament i de la catequesi. Recordo que va començar el seu servei a Riudaura i que les meves cosines d’allà van ser alumnes seves.  Mn. Àngel Pla també diu unes paraules de salutació i d’agraïment. En Joan, el fill petit de la Tarsi, també diu unes paraules d’agraïment.  I els assistents canten i participen ben activament. 

Vaig a dinar a Banyoles. A taula parlem de l’home que es va perdre tot anant a caçar bolets i que, finalment, morí. En Josep, que el coneixia i coneix el seu germà, ha assistit a les seves exèquies.

Quan marxo de Banyoles, veig la Dolors Juliol esperant a la parada de la TEISA. La convido a pujar i l’acompanyo fins l’estació de Girona.  Va una trobada de tècnics de Caritas.

A la tarda hi ha reforç escolar amb la mainada. Val a dir que el servei va bé amb l’Anna portant la coordinació i amb més voluntaris (en Ricard i la Carme, seva muller, i amb l’altra Carme).

A la missa hi celebrem sant Martí. Recordo les persones que porten aquest nom, els feligresos de Sant Martí Sapresa, els de Palafrugell...


dijous, 12 / novembre / 2015

Poc després del migdia vaig cap a Santa Coloma, a casa d’en Paco i de la Glòria. Participo a dinar d’amics. A més d’en Paco i la Glòria, entre altres hi ha en Fèlix, la Carmen amb el seu germà i la cunyada, i moltes de la Confraria de l’Escombra. Ens serveixen un bon pica-pica i un rostit de carn amb bolets i un pijama per postres. Els temes que es parlen són diversos. Un dels temes que més ens centra l’atenció és el de la mort de Mn. Marturi, fa més d’un any.

L’Artur Mas perd la segona votació per la seva investidura com a president. Uns i altres ja comencem a fer el ridícul.

Després de la missa vespertina, m’arribo a Can Cendra. Hi ha una reunió per parlar de la Fira de Sant Antoni, el 16 de gener. M’excuso per no poder-hi participar i, amb la regidora, parlem de fer la missa i l’ofici a la mateixa hora.

A la plaça dels Horts hi recullo tres de les col·laboradores de Caritas. Anem a la trobada de formació a La Cellera. En Toni Bardera dirigeix el tema Eines de comunicació per a l’atenció de les persones. Ho fa de forma didàctica i participativa. Cal dir sempre les coses però sempre cal dir-les ben dites i implicant a qui ens adrecem. 

Tornant, al cotxe, parlem de la gent que té la mania de tocar-te mentre parla o t’explica coses. Val a dir que a cap ens agrada massa aquesta mena d’excés de confiança.


divendres, 13 / novembre / 2015

Al matí vaig cap a la plaça del Remei perquè em visiti a dentista. Detecta que la infecció segueix al lloc de l’esbornac del queixal. Em recepta una nova campanya d’antibiòtic. D’aquí dues setmanes hauré de tornar-hi.

A la doma hi ve el tècnic de la calefacció. Ha de posar-la en marxa i fer alguna reparació a algun radiador que no funciona. Més endavant vindrà a canviar de lloc part del cablejat de la calefacció i de la conducció del gasoil. A veure si s’acabaran d’una vegada les reparacions que van començar el setembre.

Vaig a recollir unes catifes que posaré al meu estudi i que les tenia a rentar a la bugaderia. També vaig a correus a recollir un paquet que m’envien des de l’Editorial Mensajero.

Gairebé cada setmana sol passar algun rodamón a demanar. Sempre procuro atendre’ls correctament i donar-los quelcom. Sovint els demano que m’encomanin a Déu.   


Quan m’acotxo, salta la notícia. Quin daltabaix a París! Es parla de més d’un centenar de morts. Com pot ser que es mati en nom de Déu? Com si Déu no fos prou fort per defensar-se tot solet! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada