diumenge, 13 de març del 2016

Donant voltes com un ventilador

dissabte, 5 / març / 2016

Preparo les misses del diumenge. També acabo de preparar el programa de la Setmana Santa a l’arxiprestat. Sembla que no es fa res, però això és un no aturar-se.

A la tarda, celebro les misses anticipades a Bonmatí i a Anglès.

diumenge, 6 / març / 2016

Sortint de missa a Sant Martí, vaig a visitar en Joan. Ara li surt el cansament de tot el que ha fet per atendre la Maria. Malgrat tot, el veig bé.

Em comuniquen la mort de la Conxita Faig, la germana de Mn. Dídac. Fa poc més d’un parell d’any que morí el seu marit, en Gil, que havia estat xofer de la TEISA. El fill de la Conxita i d’en Gil és farmacèutic i treballa a Blanes.

A la missa del migdia hi participa l’EulàliaHortal i el seu marit. Em comenta que a Viquipèdia  hi surt la ressenya de la seva vida. 

Dino a l’Hostal del Fang. Sortint faig una caminada per l’entorn.  A la tarda, em tanco al meu estudi: llegeixo, escrit, parlo amb amics...

dilluns, 7 / març / 2016

M’assabento de la mort del professor Joaquín Yarza Luaces (Ferrol, 1936 - Barcelona, 6 de març de 2016). Havia estat professor meu a la UAB del 1990 al 1993. En guardo bon record i havia estat molt deferent amb mi. Al cel sia. 

Al matí ve el tècnic de les fotocopiadores. No hi ha manera que em pugui connectar a l’ordinador l’escàner.

A la tarda ve el tècnic de la calefacció. Hi ha alguna cosa que no funciona i quan es posen en marxa els diversos circuits, es bloqueja la caldera.

A les 6 Mn. Dídac Faig oficia les exèquies de la seva germana, la Conxita. Tothom vol saludar-lo i parlar amb ell. Amb els nervis i amb les presses s’oblida a la sagristia la bossa amb l’alba que portava. La Conxita Balaguer li portarà a Olot.

dimarts, 8 / març / 2016

Al matí em truca l'Astrid, l'alcaldessa. Resulta que hi ha en Lluís Molinas a la fábrica Burés gravant un programa per emetre a la TV CostaBrava. Hi vaig i els puc saludar a tots. Segur que serà un programa ben interessant, com els que acostuma a dirigir en Lluís. 

Cap dos quarts de quatre l’arquitecte Joana Argeric ve a prendre mides per arreglar l’església de Bonmatí. Es veu que no ha trobat els plànols enlloc i que l’arquitecte Joan Pla es va trobar l’edifici ja mig fet.

Al vespre vaig al Centre Cívic de Bonmatí. M’interessa veure l’exposició de dibuixos i pintures de l’Imma Bou Pujolràs. M’agrada. També ho aprofito per fer una queixalada.

A les nou tenim reunió del Consell de les Parròquies. N’estic content de la participació i de les intervencions. Pràcticament hi assisteixen tots els que en formen part. Hi ha algú que té malalts a casa i no pot assistir-hi. Fem balanç de la vida de les parròquies dels darrers mesos i parlem de Setmana Santa i de la Pasqua. A les onze ja sóc a la doma. Al cotxe m’acompanyen la M. Dolors, la Cris, la Consol i la Maria.

dimecres, 9 / març / 2016

Dino a Banyoles. Parlo amb la Nuri sobre els problemes de l’escàner i l’ordinador. A la tarda, a distància, m’ho soluciona.

A la tarda, a la doma, la calefacció fa el boig i no hi ha manera d’escalfar les sales pel reforç escolar. Ho soluciono dient un parenostre per les ànimes. I aconsegueixo que funcioni bé.

Després de la missa vespertina vaig cap a Girona. Tenim reunió de junta de la Congregació de la M. de D. dels Dolors. Hi trobo algun vell conegut i hi vaig coneixent altres persones.  

Parlem del funcionament de la processó del Divendres Sant, del Quinari dels Dolors, de les finalitats de la Congregació, de com fer alguna pregària, dels malalts...

Tinc el cotxe aparcat al costat de la muralla. Sortint de Girona tinc una badada i un ensurt a un semàfor sense que passi res de res. Arribo a la doma mig adormit cap a quarts de dotze de la nit. I m’arrastro fins el llit...

dijous, 10 / març / 2016  

Felicito Mn. Josep M. Rovira Belloso en el seu 90è aniversari. Fou professor meu de teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya i en guardo molt bon record, sobretot el curs que em va fer de tutor en la lectura del llibre de Hans Kung, Existeix Déu?. 

Vaig a Can Morera a comprar un cirerer. En Joan el plantarà a l’hort. El cirerer és un dels arbres més bonics: bonic quan floreix (acostuma a ser el darrer), bonic quan treu les fulles, bonic quan les branques queden plenes de cireres... També en vaig fer plantar un al pati de la rectoria de Palafrugell. El primer any va treure un parell de cireres, però després en llevava forces.

Fa una setmana que he canviat de medicament per tractar la diabetis: DIAMICRON. Em fa córrer una mica ja que sembla que em dreni.

Al carrer Avall hi ha algun moviment. Han posat un portal a una casa al costat de ca l’Elvira per entrar-hi i treure’n les humitats que afecten els veïns. També, a la casa que hi ha sota la doma, al costat de l’hort, sembla que hi viu algú.

divendres, 11 / març / 2016

A les estones “lliures” d’aquests dies, estic preparant un article sobre l’escultor Enric Monjo que m’han demanat des de Montserrat. Se’m retarda la feina de la tesi. Catxis dena!

Amb en Ramon de la Cellera i en Jordi de Bescanó, dinem a la Barca de Sant Julià. Crec que hem fet un bon encert fent aquest dinar setmanal.

A la tarda vaig a Les Planes. En Jesús em convida a un programa que fan a Radio Les Planes per parlar de la Mare de Déu dels Dolors i de diversos temes relacionats amb sants patrons dels nostres pobles.

Al vespre tenim el viacrucis a Anglès. Hi participen 22 persones, a més de l’escolà i jo. Mentre celebro la missa, l’Albert porta els programes de les celebracions de Setmana Santa a l’arxiprestat.

Quan acabo la missa d’Anglès, vaig cap a Girona. Celebro la missa a l’església de la Mare de Déu dels Dolors. Vaig coneixent la gent que hi participa, fonamentalment la família Ortiz i la família Jarabo.

Arribo a la doma cap a les 11.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada