dilluns, 18 d’abril del 2016

els cansats, fan la feina?


dissabte, 9 / abril / 2016

Puc posar un xic d’ordre, preparar les celebracions del diumenge, descansar....

A la tarda, ve el Wlodydir a oficiar una missa pels ucraïnesos. És una missa de difunts. Porta els ornaments vermellosos.


diumenge, 10 / abril / 2016

Celebro la missa de les 9 del matí, a Anglès, i la de dos quarts d’onze, a Sant Martí Sapresa. A totes les misses s’hi veu algú que habitualment participava a la missa del migdia.

Al migdia batejo l’Arnau, un nét de Can Centena i un besnét de la Rosita. .

De les parròquies de l’arxiprestat, surten 3 autocars plens per anar a Esparreguera a assistir a la representació de la Passió. D’Anglès hi van una dotzena de persones.

A la tarda enllesteixo un article per la Revista de Banyoles i el santoral per pregaria.cat.


dilluns, 11 / abril / 2016

Al matí oficio les exèquies d’en Joan Torrent (89a) de ca la Pepeta. Tan ell com la seva muller, la Montserrat, són coneguts i apreciats per diversa gent d’Anglès.

La Conxita m’explica entusiasmada l’anada a Esparreguera. Em comunica les salutacions de la Conxita Batlle de Vilopriu que trobà a Esparreguera.   

En Ramon i en Joan acaben de col·locar alguna cortina que faltava.

Treballo un article sobre la Mare de Déu del Corall de Begur i l’escultor Francesc Fajula.


dimarts, 12 / abril / 2016

Al matí oficio les exèquies de l’Antònio Riutort (85a). Era nascut a Pollença i estava casat amb la Maria de can Panosa. Havia treballat a la banca i havia comerciat en joies i fusta.   

A Santa Clara de Vilobí, participo a la reunió d’arxiprestes, amb el senyor bisbe. Se’ns comenta l’exhortació post-sinodal del papa Francesc AMORIS LAETITIA. També se’ns comenten diverses disposicions legals. També es parla de la jornada sacerdotal de Vic en ocasió del centenari de la mort del bisbe Torres i Bages. Algú comenta que es parlà molt de l’Any de la Misericòrdia i poc del patriarca de Catalunya.   També se’ns parla de la salut d’alguns companys i de diverses situacions.

Després de dinar, vaig cap a Anglès.   


dimecres, 13 / abril / 2016

El sol ha anat sortint darrera la torre de can Cendra. Des de la finestra occidental del meu estudi s’obre una visió excel·lent de les muntanyes nevades del Pirineu amb l’esclat del sol matinal que les il·lumina.

Al matí tinc atenc alguna visita al despatx. Vaig a dinar amb la Carme i en Josep. També hi ha l’Assumpta i la Nuri.

Treballo en la confecció del text del Via Lucis per diumenge vinent. Fonamentalment parteixo del text elaborat per en Joaquim Vives i Aragó, el text que també seguíem a Palafrugell quan pujàvem a Sant Sebastià, el dilluns de Pasqua.


dijous, 14 / abril / 2016

Cada dia, quan em llevo, mantinc el ritme de caminar pel pis. Acostumo a fer cap a 4 mil passos pel pis, que corresponen a uns 3 quilòmetres. Durant el dia en vaig fent més. Normalment arribo a fer uns 10mil passos al dia que venen a ser entre 7 i 8 quilòmetres.

Sobretot al matí treballo a l’estudi. Entre el Via Lucis i l’article de la Mare de Déu del Corall estic ben entretingut.

A la tarda bufa el garbí. Ja fa dies que ens ve a empipar. A Sant Jordi Desvalls en diuen el vent d’amunt, perquè baixa de la muntanya de Els Àngels. També he sentit algú que en diu “vent podrit”. És vent propi del mes de març i per això també se l’anomena vent de Quaresma. El cert és que em provoca caparrina i cansament.


divendres, 15 / abril / 2016

Al migdia, amb els companys de l’arxiprestat, dinem plegats a Can Quer. El tema estrella és l’organització del Via Lucis, aquest diumenge vinent. També parlem un xic de la reunió d’arxiprestes a Vilobí.

A la tarda ve en Josep a reparar una averia de la instal·lació elèctrica del meu estudi. Ho soluciona aviat.

Bufa el garbí, calent i empipador. La caparrina i un xic de migranya em rebenten la tarda.

Al vespre vaig a Girona a celebrar la missa a l’església dels Dolors. Parlem amb els assistents com fer-ne publicitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada