diumenge, 24 d’abril del 2016

Senyor Sant Jordi, patró, cavaller sense por, guarda’ns sempre...

dissabte, 16 / abril / 2016

Al matí feinejo pel despatx i per l’església.
A la tarda, per la Via Verda, van passant els 2500 caminaires que participen a la TRAILWALKER a favor d’Oxfam Trailwalker. Cada any ha anat augmentant la participació. La caminada solidària, per equips, comença a Olot i acaba a Sant Feliu de Guíxols, o sigui, 100 km. Sort que fa baixada. Em trobo amb els grups quan vaig a Bonmatí i quan en torno.

Quan acabo la missa anticipada d’Anglès, baixo a la biblioteca Joaquim Bauxell per participa a la vetllada poètica anomenada Espurnes de poesia que organitza Floricel en ocasió de la proximitat de sant Jordi. Hi destaca la presència del poeta Ricard Creus. Es declamen 18 poesies, la majoria de poetes catalans. També hi ha alguna creació personal. Jo tinc reservada la segona intervenció recitant la Pregària de Tomàs Garcés. Cada tres o quatre poemes hi ha una interpretació musical que interpreten els Cantaires de Sant Miquel o bé en Manel Badia. I la Maria Badia també hi fa un gran refilet cantant l’ària Pirineu de Cançó d’Amor i de Guerra.  

Acabem cap un quart d’onze.  


diumenge, 17 / abril / 2016

Celebro les misses dominicals a Anglès i Sant Martí. A totes les misses s’hi veuen feligresos que acostumaven a participar a la missa del migdia i els hi ho agraeixo.  

Quan acabo a Sant Martí, pujo a Sant Julià per celebrar-hi la missa del Roser de la parròquia que s’uneix a la celebració de la Segregació (commemorant la constitució del municipi de Sant Julià de LLr – Bonmatí el 1983) i també celebrant sant Pere Màrtir, molt venerat a aquest indret. Gairebé hi ha més gent al cor Ipso Lauro que no pas participant a la missa. Per pensar-s’ho.   

Sortint hi ha una mica de vermut. A més de l’alcalde de Sant Julià del Llor – Bonmatí (en Marc Garcia) hi saludo l’alcaldessa d’Anglès  (l’Àstrid Desset) i l’alcalde d’Osor (en Joan Pla). I un cop he anat saludant la gent, vaig a la doma i dino d’una esgarrapada.  

A la tarda, de les parròquies del Ter Brugent, tenim la trobada pasqual al Santuari de la Font de la Salut. Omplim dos autocars ben plens: un, amb la gent que ve de Bescanó, d’Amer, Les Planes i Sant Feliu; l’altre, amb els que pugen d’Anglès, Sant Martí i de La Cellera. Com que em ballen els números, per assegurar-me que tothom pugui pujar, vaig fins a Sant Feliu de Pallerols amb el meu cotxe. Com que tothom està ben enquibit, pujo a l’autocar on hi ha la gent d’Anglès i Sant Martí.   

Mentre anem pujant, van baixant cotxes petits. A dalt del santuari també hi ha molts cotxes particulars. En total formem una colla de més de 150 persones i ens falta de tot (fulletons i penjolls / records que havíem previst per 150).

La primera part del Via Lucis la fem a l’exterior, partint de la Creu de Terme on en Jesús ens ha donat la benvinguda. Un cop hem arrancat, ens aturem davant de la font i davant de la façana de l’església. Costa molt de motivar el grup.

Quan passem a l’interior de l’església, un cop la gent asseguda, s’ha entrat millor en un clima de pregària i de reflexió. En Quim i la Maria anuncien les diverses trobades amb Jesús Ressuscitat. El diaca llegeix els textos evangèlics. Lectors de les diverses parròquies llegeixen les reflexions pròpies  de cada trobada. Els Cantaires de Sant Miquel (amb en Josep M. Quer) i els Cantaires de Sant Feliu (amb en Pere Arrévola) entonen el cant corresponent de cada trobada. Els ciris pasquals de les parròquies presideixen al presbiteri.

Acabem la cerimònia amb unes paraules d’agraïment i de comiat que dic jo mateix. Tot seguit cantem el Crec en un Déu i aspergeixo els assistents. I, després de la pregària final “Marxem en pau per les places...”.

La celebració pasqual acaba amb una xocolatada a la terrassa del santuari acompanyada de brunyols i de melindros. I amb algú que m’aspergeix a mi amb la xocolata desfeta que portava a les mans.

I baixem cap els pobles encara de clar. Sembla que hi ha satisfacció. Arribo a la doma cap a dos quarts de nou.   


dilluns, 18 / abril / 2016

Com cada matí faig la caminada pertinent voltant per l’interior de la casa. Poc després d’esmorzar ja arribo a les 6mil passes.

Al matí feinejo per l’estudi i penjo el DIARI DEL CAPELLÀ. Estic com estabornit.

Vaig a dinar a Can Tarrès. I m’hi trobo amb en Míliu. Parlem de la unció dels malalts. S’estranya que se’n vagi la gent sense acomiadar-se. Què hi farem!  

A la tarda venen els dos grups de catequesi. I, al vespre, celebro la missa vespertina.

Ha estat un dels dies que he caminat més. Penso amb en Lluís que estava a la residència de l’asil i que sempre estava caminant per dintre la casa. També penso amb la mare d’en Francesc que sempre venia a l’església a caminar. Deia que li anava bé perquè no hi feia fred i que, a més, ho podia fer tot resant. Tant l’un com l’altra van morir de vells. Al cel sian.  

dimarts, 19 / abril / 2016

El dia es presenta lluminós i em llevo amb empenta.

Baixo a comprar alguna cosa


dimecres, 20 / abril / 2016

Al matí tinc obert el despatx. Cap al migdia venen un parell de visites.

Vaig a dinar amb en Josep, la Carme i la Nuri. També em veig amb en Jordi i la Collell.   

A la tarda, a la doma, ve la mainada del reforç.

Al vespre tinc reunió amb el Consell de les Parròquies. He hagut de canviar la reunió un parell de vegades. A veure si el curs vinent va millor.  

Hi ha algun medicament que no m’acaba de posar-se’m bé. Diria que és el que em controla –o descontrola- la tensió.

dijous, 21 / abril / 2016

Avui es celebra sant Anselm. Tinc un record i una pregària per l’Anselm Quixal que va morir dramàticament fa un parell de mesos.

Al matí vaig a Girona. Vull aprofitar per gratar una estona a l’Arxiu Diocesà.  A sota de Sant Domènec em trobo amb la Rita Ferrer. Ens saludem efusivament i estem una estoneta parlant.

Quan arribo a l’arxiu em trobo amb en Josep M. Escalona. Feia dies que no ens vèiem i em costa reconèixer-lo a primera vista. Però és ell qui s’avança. També estem una estona parlant cordialment. Parlem de l’orgue del santuari de la Salut de Sant Feliu. Ell en té estudiades les característiques tècniques. Jo li parlo de la seva procedència, que seria una donació de l’Església Evangèlica Luterana de Barcelona.

Al vespre hi ha reunió dels equips de Caritas a Amer. Em dóna la impressió que els tècnics van per un costat i els voluntaris, per un altre. Però, qui mana, mana.

divendres, 22 / abril / 2016

A les 12 del migdia celebro la missa ferial a Anglès. Potser em vagi millor per aprofitar més bé el temps.

El dinar dels companys de cada divendres el tenim a Can Rajolet de Vilanna, al costat del pont de Bonmatí, al barri de l’estació. Parlem de la trobada a la Salut de diumenge passat. També parlem de l’Albert Casals que ha estat enterrat aquest migdia a Vilanna.

A primera hora de la tarda oficio les exèquies de la Rosalia Recasens (84a). Era nascuda a Santa Coloma de Farners i es va casar amb en Lluïs Puigdemont de can Talaia de Sant Julià de Llor. En cinc anys que fa que en sóc el rector, són les primeres exèquies que oficio a Sant Julià de Llor. També, aquest any, he oficiat les primeres exèquies a Constantins. Les exèquies a les parròquies rurals són molt entranyables. Dóna la sensació que tota la gent que omple la petita esglesiola són de la mateixa família. I com faig a les esglésies que tenen el cementiri al costat de l’església, presideixo la comitiva que acompanya el fèretre al nínxol. Pare nostre...

Vaig a Girona. Tinc ganes d’anar a treballar a l’Arxiu Diocesà, però el trobo tancat. També trobo tancada la biblioteca del Col·legi d’Arquitectes com també l’Arxiu Provincial. Renoi, em pensava senyar-me, i si em descuido em trec l’ull.

Sort que la Llibreria del Bisbat, Casa Carles, està oberta. Hi recullo uns llibres d’arquitectura religiosa que hi havia encarregat . També hi recullo un parell de llibres de catequesi.

Quan vull anar a deixar els llibres al cotxe, es posa a ploure. Haig de tornar a l’aparcament del seminari a pluja batent. Malgrat portar una jaqueta gavardina, hi arribo xop com un ànec . Descanso una estona dintre del cotxe tot fullejant els llibres.  

Cap a les 8 baixo a l’Artusi a fer-hi una queixalada. Hi menjo quatre “montaditos”. I vaig cap a l’església dels Dolors a celebrar-hi la missa setmanal. Avui hi participa una nova persona. Em sembla que costarà una mica animar la participació.


Arribo a la doma cap a quarts d’onze. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada