dilluns, 4 d’abril del 2016

Exsultet iam angelica turba caelorum!


dissabte, 26 / març / 2016

Esmerço bona part del dia a preparar la vetlla pasqual i les misses d’aquest diumenge: fulls de cants, lectures, ornamentació...  A les 12 ve el grup de la Professió de Fe i acabem de preparar-ho tot. Sembla que estan hi ha il·lusió.

Dino i descanso tranquil·lament al pis.

Cap a les 7 vaig a l’església per acabar-ho d’enllestir tot. L’església es va omplint i queden tots els bancs de la nau central ocupats, i també bona part dels bancs de la nau lateral. Al cor hi ha els Cantaires de Sant Miquel i els Cors Alegres que solemnitzen molt la vetlla. Superem de llarg els 160 participants.

La celebració, amb naturalitat,  és lleugera, animada, participada i digna: el foc i el lucernari, les lectures, la professió de fe i l’aspersió, la pregària eucarística i la comunió... 

I quan acabem, els pares del grup de Professió de Fe, serveixen un piscolabis: coques, begudes, gots, porrons... Alegria, i Bona Pasqua!



diumenge, 27 / març / 2016

Hi ha hagut el canvi d’horari i hem dormit una hora menys. Darrerament, quan em llevava, ja clarejava. Avui, quan m’he llevat, encara era tot fosc.

Al matí tinc les celebracions de la missa a Anglès, Sant Martí Sapresa i Bonmatí, on la Coral Ipso Lauro solemnitza la celebració. I, a la sortida, un xic de vermut preparat per la gent del Consell Parroquial.

Dino amb la Carme i en Josep, la Nuri i en Jordi, la Collell i en Jordi, l’Assumpta i en Jaume i la menudalla: en Patllari, en Ferriol i l’Aniol.


dilluns, 28 / març / 2016

Bufa fort el vent. Sembla que mestraleja.

A les 11 tenim la missa pasqual a Sant Amanç, el Roser de Sant Amanç. És curiós com, a les nostres comarques, els aplecs de Pasqua de les parròquies s’anomenen Rosers i, a més, segueixen una jerarquia en el calendari: primer, l’església més propera a la parròquia principal i, de mica en mica, les altres parròquies.

A Sant Amanç, hi participen unes 60 persones. Amb els cants, animen la celebració els germans Ortiz Frigola, de la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.

A la sortida, els responsables de l’església ens serveixen un esmorzar amb coques, pastilles de xocolata, begudes... Alegria, i bona Pasqua!

Després de deixar els patracols a la doma, vaig cap al Baix Empordà, a visitar la tieta de Can Pons i felicitar-la per la Pasqua. Fa un dia rúfol.


dimarts, 29 / març / 2016

Faig endreça per la casa i per la rectoria. Al migdia vaig a la barberia. Si bé et prenen el pèl, sempre hi ha alguna novetat que coneixes.

A la tarda tenim reunió del grup de Vida Creixent. Parlem de la relació entre els avis i els néts. Un tema ben bonic. També surten comentaris entorn de les celebracions de la Setmana Santa.

dimecres, 30 / març / 2016

Per Ràdio Estel, en Josep M. Fisa fa un bon comentari a l’evangeli del dia.

Algunes dames de la confraria de l’escombra venen a netejar l’església ja que marxen uns dies.

Al despatx atenc alguna visita. També venen en Ramon i en Joan a feinejar.

Dino a Banyoles. Recullo uns quants llibres que, a la tarda, porto a la biblioteca del Seminari.

Quan arribo a Anglès, l’Emili Rams em comenta que posaran unes plaques, a la façana de l’església, indicant un dels punts de la ruta relacionada amb la pintora Remedios Varo.

M’assabento que, pel poble, hi ha hagut corredisses, seria un episodi de lladres i serenos.  La policia local i els mossos d’esquadra es veu que han engarjolat algú però que no els ho ha posat fàcil. Suposo que, aquí uns dies, sabrem de què va


dijous, 31 / març / 2016

El dia es presenta lluminós. Preparo el suplement del full i, abans de les 11, surto cap a Bellaterra. Arribo a la UAB poc després de les 12. A la cafeteria prenc un tallat i un mini.

Vaig a secretaria a saludar la Susanna i a demanar per la Teresa. Cap a la una em trobo amb la Teresa i anem al seu despatx. Estem parlant una hora i mitja repassant el plantejament de la recerca i situant algunes coses a lloc. Vaig veient que la recerca em comporta un procés de catarsi a molts nivells. I la Teresa m’ajuda a agafar-me el treball amb perspectiva i amb ànim.

Cap a les tres, a la cafeteria, dino una mica. Els racons de la facultat, els interns i els externs, bullen vitalitat i primavera. I faig el camí de retorn cap a la Selva. M’aturo a l’Àrea del Montseny a descansar i fer un xic de migdiada. També m’aturo a Santa Coloma a proveir.

Quan arribo a la doma, col·loco a lloc el que he comprat. Al vespre, celebro la missa. Aquests dies participen poques persones a les celebracions: es veu que algú passa el grip.


divendres, 1 / abril / 2016

En Jaume Angelats, a Ràdio Estel, hi fa un comentari ben bonic sobre el cap. 21 de l’evangeli de sant Joan, que és el propi d’avui: tenim dret al desànim, però a la riba del nostre desànim, el Senyor vindrà a trobar-nos per alimentar-nos i enfortir-nos amb el seu escalf.

A les 10 del matí oficio les exèquies de la Magdalena Ruiz (94 anys). Se li havien mort abans 4 fills, la darrera fou la Maria, a finals del gener passat. Mentre fem la cerimònia, cau un bon ruixat. 

Quan he acabat les exèquies, faig la visita mensual als malalts de Bonmatí: la Maria, la Margarita, l’altra Maria, en Josep, la Dolors, l’Antònia. El dia s’aclareix.

Cap a un quart d’una vaig a la Cellera on recullo en Ramon i en Jordi. Anem a dinar amb en Jesús a l’hostal de Sant Marçal, a Amer. Tots portem al damunt l’estrès d’aquests dies i, dinant plegats, ens traiem les cabòries del damunt.

A mitja tarda vaig cap a Brunyola, a les exèquies d’en Salvador Pibernat (96 anys) de Can Marquès, el pare de la Paquita de Can Pagès, de la Roser de Can Bussalleu, d’en Salvador i d’altres 5 fills. Oficia Mn. Esteve Sureda, tot comentant la personalitat d’en Salvador, comenta que aquesta és l’hora que era el moment que el visitava i li portava la comunió a casa seva, com ha fet cada primer divendres des de fa 12 anys. He col·laborat amb els cants.

Quan acabem la cerimònia, em fixo en diversos detalls de l’església, una construcció del s. XI (la part més occidental) i possiblement del s. IX (la part més oriental). Al fons del presbiteri hi ha un retaule d’alabastre d’en Francesc Bacquelaine  i en Josep Boada de cap el 1960 amb escenes del martiri de sant Fruitós i els seus diaques Auguri i Eulogi.   

Al vespre celebro la missa a Anglès. La Rosa Puigdemont m’obsequia amb el llibret Els relats de l’àvia Teresa, on recull diversos escrits, ben simpàtics i interessants,  de la seva sogra, la Teresa Pont Bosch, la germana d’en Manel Pont.

A dos quarts de nou celebro la missa setmanal a l’església dels Dolors de Girona. Cal pensar en algunes reformes.


Arribo a la doma cap a les 11. I cap al llit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada