diumenge, 16 d’octubre del 2016

Per los vostres goigs tant grans, deu-nos prest remei, Senyora!

dissabte, 8  / octubre / 2016

Cal preparar-ho tot per la celebració de la Mare de Déu del Remei: fulletons, estampes, llantions, pregàries...  En Joan posa uns protectors al sol perquè no s’embruti si hi cau cera. També enferriolem la imatge de la Mare de Déu amb les joies i les corones bones.

A la tarda venen les corals de l’entorn pel concert: la Ipso Lauro de Bonmatí, el cor parroquial d’Amer i, d’Anglès, els Cors alegres i els Cantaires de Sant Miquel. Cap any he pogut assistir a aquest concert ja que és l’hora que vaig a dir la missa anticipada a Bonmatí.

Quan torno de Bonmatí, col·loquem la creu de plata del s. XVII.

A la missa anticipada hi participen algunes famílies de la catequesi i els Cantaires de Sant Miquel animen la celebració. Déu n’hi do, la gent que hi ha!


diumenge, 9 / octubre / 2016

A la missa de les 9 hi participa una bona collada de gent: uns, per la celebració de la Mare de Déu del Remei; altres, per les exèquies de la Dolors Salló (87a) que morí el dia de la Mare de Déu del Roser. Tothom em comenta que participava molt a la vida parroquial, sobretot a les celebracions.

Això que, als capellans ens facin anar amunt i avall, ens fa oblidar les persones que més han col·laborat a la vida parroquial i que, amb l’edat, han deixat de fer-ho. I quan arriba un capellà nou, ja no sap qui són.

Quan arribo de celebrar la missa a Sant Martí, ja tenim en dansa els preparatius per la celebració del migdia: Cors Alegres, geganters i grallers... Reparteixo les lectures a diverses lectores: la Carme de Sant Martí, la responsable de les donants de sang, una cantaire... i les pregàries a l’Eulàlia Hortal, representant els anglesencs que ara no viuen a Anglès. I l’església, plena de gom a gom, amb el consistori a primera fila. 

Vaig a dinar amb en Ramon celebrant el 81 aniversari del seu germà, en Jaume. Ha preparat el dinar la Montse: cargols amb sèpia i conill. Un bon dinar i una bona companyia.
A la tarda, després de descansar una mica, estic per l’església. No para de venir gent. A l’engròs, compto uns 600 llantions ofrenats. Fins el vespre, ja arribarem al miler. La Conxita va vigilant però, si es descuida, se li crema la faldilla i s’hauria immolat a l’estil bonze, com santa Àgata.

A la missa vespertina hi participen una cinquantena de persones. Hi concelebrem en Jaume, en Joan Pujol, en Jordi Pous, en Pere Carreras, en Félix, en Ramon i jo. El sermó el fa en Ramon, l’arxipreste emèrit. Preguem especialment pels familiars difunts dels capellans i pels capellans difunts que havien nascut a Anglès o bé hi havien estat.
I acabem la celebració a Can Jans, a Bonmatí. Poc després de les 10, cadascú va cap a casa seva. I fins l’any vinent.


dilluns, 10 / octubre / 2016

Després de la missa del matí, amb en Joan i en Ramon, fem endreça de l’església i guarden tots els llantions que, al llarg de l’any, s’aniran consumint de mica en mica a l’església.

Dedico una bona estona a preparar la classe de la tarda, al seminari.

Quan he rebut la mainada de catequesi, surto cap a Girona i arribo al seminari just per començar la classe de Fenomenologia Religiosa. El tema es va posant interessant tot i que el llibre d’en Martín Velasco és força feixuc. Si haig de continuar fent aquesta assignatura els propers anys, a veure si en puc fer una adaptació.

Cap a les 8 retorno cap a Anglès.


dimarts, 11 / octubre / 2016

Al matí surto a celebrar la missa i no hi ha ningú a l’església. M’estranya molt. Tot d’una entra el Pere i em recorda que hi ha la missa al Centre de Dia per celebrar allà la Mare de Déu del Remei.

A dos quarts d’onze celebro al Centre de Dia. També hi assisteixen familiars i gairebé tots els feligresos que habitualment participen a la missa diària. Es crea un bon ambient. La celebració és en to casolà.

Cap a la una vaig a la Cellera. Hi celebren els 25 anys de Vida Creixent. Vaig a l’església on estan fent les fotografies del grup. Presideix el bisbe. I anem a dinar a Can Vernis. Estic al costat del bisbe i d’en Josep Pui, consiliari diocesà del moviment. Al davant hi ha en Miquel i la seva muller. Som una trentena.

A la tarda oficio les exèquies d’en Josep Rosell (92a), en Pito de Ca l’Auleda, a la Font del Canyo. Hi ha gent d’Anglès i de la Cellera, ja que la seva muller, la Pilar, és de la Cellera.


dimecres, 12 / octubre / 2016

Celebro la missa de la Mare de Déu del Pilar. Hi ha alguna persona de més dels altres dies.
Cap al migdia ve la Maria Pilar amb en Josep Maria a visitar la Mare de Déu del Remei. Pugem al cambril i hi resem l’Àngelus. I pugem al pis a fer un cafetó parlant un xic. Se’ns hi ajunten la Montse, en Javi i l’Steven.

Vaig a dinar a Banyoles. Hi som en Josep, la Carme, l’Assumpta, l’Aniol i jo. A la tarda es posa a ploure.
A la tarda arribo aviat a la doma.


dijous, 13 / octubre / 2016

En Florenci i en Ramon venen a fer el recompte de les col·lectes. Ben bé que la Mare de Déu ens dóna un cop de mà!

A mig matí vaig al barber, a Can Boix. Em fan una bona esquilada.

Felicito la meva padrina que compleix els 92 anys.

Preparo el suplement i estudio un xic. Vaig força retardat de feina.


divendres, 14 / octubre / 2016

Després de la missa del matí, vaig a Centre d’Atenció Primària de Santa Coloma de Farners. M’atén la Maria aviat i em fa una retinografia. Aviat he acabat. I ara, cap a Bonmatí.  

Oficio les exèquies d’en Pitu Pla (87a) a Bonmatí, en Pitu de Cal Ros. També hi participa en Miquel Figareda, el diaca. Fem mig sermó cadascú. Va néixer prop de les mines de Sant Julià on, de petit, va ser amic d’en Pompeyo Ramis. En Pompeyo ara viu a Veneçuela i ja li he comunicat la mort del seu amic.   

A la una recullo en Ramon a La Cellera. Passem per la capella dels Sants Just i Pastor per mirar on col·locar una imatge de la Mare de Déu que prové de la capella del col·legi del FEDAC. I quan ho tenim decidit anem cap a Les Planes.

A Can Arnau, Can Remena,  ens trobem amb en Jesús. Dinem escudella i carn d’olla. En Jordi dina a una altra taula amb en Jordi Pascual i uns amics. També parlem una estona.  
A la tarda em ve el tècnic de la fotocopiadora. Ara podré fer les còpies a distància.

Em truca un noi que em diu que l’han tret de la casa on vivia i que no sap on anar. No el conec de res. Mentre parlem per telèfon, es talla la connexió. Ara ves a saber què hi ha de cert.

Al captard vaig cap a Girona a celebrar la missa a l’església dels Dolors. A Girona hi ha fet una bona ploguda i una bona calamarsada.  Abans passo per la llibreria del bisbat a recollir llibres de catequesi. Cada vegada uns llibres més complicats i cada vegada menys mainada a catequesi.  


A l’església dels Dolors, a la missa, hi participen una trentena de persones, gairebé totes de la mateix família. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada