diumenge, 2 d’octubre del 2016

quin sidral tan monumental!


dissabte, 17 / setembre / 2016

A primera hora de la tarda, a Anglès,  oficio les exèquies de l’Agustí Cullell, en Gori. L’església s’omple.

A la tarda celebro de nou la missa anticipada de Bonmatí a l’església parroquial.


diumenge, 18 / setembre / 2016

Celebro les misses d’Anglès i de Sant Martí. La missa del migdia la celebro l’ofici de la festa major a Constantins (hi ha algú que en diu Contentíssims, ja que és un poble on la gent hi està molt contenta).


dilluns, 19 / setembre / 2016

Al matí vaig de visita a l’ambulatori. Sembla que estic força bé de sal, de sucre, d’oli i de vinagre: apunt per ser cruspit. Això de caminar sembla que funciona.

Al migdia vaig cap a Osor per assistir a les exèquies de la Lola Hortal, la mare de la Rosa, la perruquera de Bonmatí. la Rosa forma part del Consell de les Parròquies.

Em quedo a dinar a Can Sidro. Quan entro al menjador, em trobo amb la Rosa i la Remei. I em conviden a posar-me a la seva taula.

A la tarda tinc la classe de Fenomenologia de la Religió a l’Institut de Ciències Religioses de Girona.

dimarts, 20 / setembre / 2016

Celebro la missa al matí. Quan acabo, baixo al poble a recollir una signatura d’una catequista per poder demanar els penals, com fem tots els que treballem amb mainada.

A dos quarts d’onze, a l’hostatgeria de les clarisses de Vilobí, hi tenim la reunió dels arxiprestes amb el bisbe i el consell episcopal. Ens presenten els objectius pastorals pel curs.

Després de dinar, torno cap a Anglès.  

Envio l’article sobre els comunidors a la Revista de Banyoles.


dimecres, 21 / setembre / 2016

Vaig a dinar a Banyoles. A la tarda vaig a proveir.


dijous, 22 / setembre / 2016

Al matí vaig a Girona per una gestió personal. Ho aprofito per anar a parlar una estona amb el president de la Congregació dels Dolors.

M’aturo a dinar a la Barca de Bescanó.


divendres, 23 / setembre /

després de la missa surto cap  a Bellaterra. A la UAB, al departament d’art i musicologia, tinc sessió de control (examen) de la tesi. Els professors que formen el tribunal són la Maria Garganté, en Daniel Rico i en Jordi Ballesta. A més dels professors del tribunal hi ha altres companys que també han de fer la seva defensa.  

Sóc el primer i estic una bona estona parlant de la situació de la meva recerca: a l’arxiu, als llibres, arxius particulars... També em fan tot de preguntes. Me’n en surto prou bé. També m’agrada sentir com ho fan els altres companys i veure com estic jo en relació al seu treball. Un (en Patxi) treballa un tema semblant al meu però centrat al Vallès. Un altre fa una investigació de la museologia els darrers 30 anys. Un tercer fa un estudi sobre el violó.

Quan surto m’entrevisto amb la Teresa Camps, la meva directora. Em va molt bé. En definitiva, acabo molt animat. Vaig pel bon camí. Únicament que em manca temps per redactar.   

Dino a la cafeteria de la facultat. A una taula del meu davant una colla d’estudiants parlen i discuteixen sobre les causes de la reforma de Luter, del protestantisme, del calvinisme... Em dóna la sensació que ho tenen ben estudiat.

A la tarda vaig cap a Girona. Primer visito una malalta a l’Hospital Trueta. I a les 8 celebro la missa a l’església dels Dolors. Avui és en sufragi del P. Antoni Samsó, l’anterior consiliari de la Confraria. Concelebro amb el director dels salesians (el P. Jesús), amb Mn. Josep M. Fàbrega... També hi ha altres dos salesians i altres persones que parlen de la figura i de la feina del P. Antoni. Acabem la missa més tard de les 9.

dissabte, 24 / setembre / 2016

Amb en Ramon Oller anem a Santa Coloma per concelebrar a la missa de la festa major en honor de sant Dalmau Moner. Ens hi trobem amb Mn. Rosendo, Mn. Joan Triadó, Mn. Jordi Pascual, Mn. Esteve Sureda i, clar, Mn. Ramon Alventosa. També hi ha dos seminaristes (un de Vidreres i l’altre un noi colombià que parla el català com nosaltres) que fan d’acòlits. L’homilia la predica Mn. Oller.

Anem a dinar a les Termes Orion. Recordo quan hi anava a visitar la mare quan alguns estius hi havia fet alguna estada.

A la tarda tinc les misses anticipades, a Bonmatí i a Anglès.

diumenge, 25 / setembre / 2016

Em desperto amb un any de més, o sigui, és el meu 63 aniversari. Tot el dia em van felicitant amics: pel Facebook, pel WhatsApp, per correu electrònic, per telèfon...  


Després de la missa a Sant Martí (i de menjar unes quantes figues acompanyat d’en Joan Bofill i els seus), vaig a celebrar la missa de l’aplec de Sant Amanç. L’església s’omple. Quan acaba la celebració, els Cantaires de Sant Miquel em canten “Moltes felicitats”. A la gent els dic que fa 5 anys que estic a Anglès i es veu que estan contents.

Em quedo a dinar. Al meu entorn hi ha en Josep Casadevall, el fill i la jove de la Maria Badia (ella és neboda de Mn. Lluís Costa), en Paco Fina i l’Eugeni. I puc anar parlant amb un i amb altre, amb el permís d’en Paco que sembla que hagi menjat fideus.
Quan acaba el dinar vaig cap a casa. Cap a les 6 cau un bon ruixat.


dilluns, 26 / setembre / 2016  

Al matí preparo la classe de Fenomenologia Religiosa de la tarda. I a la tarda, cap al seminari a fer la classe. Dino a la rectoria.


dimarts, 27 / setembre / 2016

És el 63 aniversari del meu baptisme al Mercadal. Em va batejar Mn. Joan Prats, que en aquell moment era vicari d’allà. Els meus padrins van ser en Narcís Cornellà (que estava casat amb una cosina germana del meu avi, la Cinteta Brugada) i la tia Lola, casada amb el germà de la meva mare.

A la tarda vaig a Palafrugell. Dino a La Barceloneta on hi saludo varis coneguts. Em parlen del rector nou, Mn. Rafel Felipe. Les primeres impressions són bones.

A la tarda visito a la Felícia. La trobo un xic pioca. Sort que on està l’atenen bé.

Mentre sóc a Palafrugell em truquen per dir-me que està reunit l’equip de Vida Creixent.   


dimecres, 28 / setembre / 2016

És el 35 aniversari de la mort del  pare. Feia 7 mesos que jo era capellà i tenia 28 anys acabats de complir.

A la tarda tinc reunió amb mares de mainada de Bonmatí que volen començar les sessions de catequesi.


dijous, 29 / setembre / 2016

Em llevo amb mal d’esquena. A migdia vaig a recollir el cotxe: m’hi ha fet una primera revisió.

A la tarda vaig a la reunió del Consell de començament de curs del Institut de Ciències Religioses de Girona. M’hi trobo amb alguns bons companys. Es comenta que, a l’assignatura que imparteixo és una de les que té més alumnes. Renoi.
A les 9 del vespre, a Anglès, tinc reunió de pares de la mainada que comença la catequesi.

I quan acabem, vaig cap a Bonmatí on tenim reunió dels equips de Caritas de l’arxiprestat. Arribo a casa cap a les 12. I pataplaf, caic al llit adormit.


divendres, 30 / setembre / 2016  

Continua la lumbàlgia. Al migdia dino amb en Jordi a Ca la Casilda. Els altres companys no poden venir.

A la tarda ve l’arquitecte per parlar de les reformes que caldria fer al presbiteri i al cambril de la Mare de Déu. A veure si posem fil a l’agulla i pot sortir quelcom ben elegant.


Al vespre vaig a la missa a l’església dels Dolors de Girona. 

Quin rebombori amb el tema del PSOE!  Això acabarà com el rosari de l'aurora! 

Demanant disculpes a la Maria Abascal per alguna informació imprecisa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada