dilluns, 20 de febrer del 2017

Amb vostre nom comença nostra història


dissabte, 11 / febrer / 2017

El dia de la Mare de Déu de Lourdes és el dia de l'aniversari de la meva família. 

És dia de gandulejar, si bé no deixo res per fer, especialment preparar les misses i fer els resos que em toquen. També faig dissabte per la casa.

A la tarda venen els ucraïnesos. A Mn. Volodydir li explico que el bisbe ens va comunicar que hi ve un capellà ucraïnès al servei dels catòlics ucraïnesos de la diòcesi i que, quan assumeixi del tot la seva responsabilitat, serà ell qui vindrà a celebrar les misses pels ucraïnesos. Arronsa el nas. De fet, Mn. Joan Solés ja me’l presentà.

Tinc tres articles per enllestir: un sobre en Josep Espelta per la Revista del Baix Empordà, l’altre en ocasió del mil·lenari de la parròquia de Santa Maria dels Turers per la Revista de Banyoles, i el darrer, més personal, per parlar dels meus 10 anys com a titular del Centre Prats de la Carrera de Palafrugell i publicar-se a la revista Garbí. M’ho passaré malament fins que no ho tingui tot enllestit.

diumenge, 12 / febrer / 2017

Celebro les misses del matí. Fa un dia rúfol i hi participa poca gent. Després de la missa de Sant Martí vaig a visitar en Joan Taberner.

Al migdia vaig cap a la Cellera. Amb en Ramon anem a dinar plegats a la Codina.

A la tarda treballo un xic en els articles. També em telefona algun amic.


dilluns, 13 / febrer / 2017

A la tarda faig la catequesi amb un grup de mainada ja que el seu catequista, en Miquel, és de viatge a Itàlia: Florència, Siena...

Al vespre parlo amb en Gerard Xarles. Parlem dels articles que escric per la Revista del Baix Empordà. Em diu que li agraden. Em comenta que troba molt oportú que publiqui les esqueles al Facebook i al grup de WhatsApp. De fet tota la gent que ha parlat amb mi ho troba molt correcte i oportú.

La Beatriu em demana per fer una segona xerrada amb els guies turístics de Barcelona. Ella em va sentir fa dos anys a Montserrat.

En Miquel Oliveras em demana per anar a predicar a Besalú un dia del quinari de la Mare de Déu dels Dolors.


dimarts, 14 / febrer / 2017

Al matí tenim reunió dels capellans de l’arxiprestat a la Codina. Treballem tots els punts previstos de l’ordre del dia. Fonamentalment es tracta de preparar la Quaresma.

A la tarda, després de donar l’entrada a la mainada de catequesi, vaig cap a Barcelona per entrevistar-me amb la professora Teresa Camps, que em dirigeix la tesi.

Arribo a la Diagonal cap a les 7. Pel carrer Sant Antoni M. Claret, vaig cap a Gràcia. M’entaforo al barri i deixo el cotxe al primer aparcament que hi trobo, al carrer Milà i Fontanals. I des d’allí, caminant, vaig fins la plaça de la Virreina on hi ha la parròquia de Sant Joan. I vaig cap a casa de la Teresa, al carrer Astúries.

Em trobo amb la Teresa, que m’espera. Em presenta el seu marit, el pintor Carles Pujol. I treballem una bona estona parlant dels pros i contres de la meva recerca. Val a dir que sempre m’anima, tot i trobar el treball molt confús.

Acabo quan han passat les nou. Vaig a deixar la bossa al cotxe i a menjar alguna cosa abans de sortir. Vaig a una pizzeria argentina on agafo diverses empanades. Anant amunt i avall agafo fred al coll.  

Quan arribo a Anglès em truca un amic que necessita parlar. Entre pitos i flautes no acabo fins les 12 tocades.


dimecres, 15 / febrer / 2017

Sembla que no em trobo bé: tot em pesa. Al despatx venen un parell de senyores que organitzen una trobada de matrimonis que es van casar el 1967, o sigui, fa 50 anys. Els ajudo a confeccionar el llistat. En aquell moment, a Anglès, es van casar unes 30 parelles. L’any passat se n’hi van casar 2.

Dino a Banyoles amb en Josep, la Carme, en Martirià i la Nuri. Després de dinar venen en Pere i la Conxita. Parlem un xic de com tenim la família.

A la tarda, a Anglès, sembla que m’han estomacat i em fa mal tota l’esquena. Sembla que ahir vaig arreplegar.

Al vespre, la connexió del wifi no funciona. Tinc feina a trobar el cable per connectar-me a la xarxa.

dijous, 16 / febrer / 2017

La torticolis m’ha anat sortint i, a la nit, no m’ha deixat descansar. Em farceixo d’antiinflamatoris i m’unto amb ungüents de la serp. Sempre peto pel coll, per l’espatlla, per l’esquena... pam més o pam menys.

La Maria em demana que li enviï els articles que tinc pendents pel diccionari de crítics d’art. Tot es farà.

A la tarda enllesteixo el full. I al vespre vaig cap a la Cellera. Tenim reunió de la Coordinadora de Consells de l’Arxiprestat. Els de Bonmatí i els d’Anglès, hi som, com també els de la Cellera i els de Sant Feliu de Pallerols. Parlem de la Quaresma i altres activitats conjuntes que tenim previstes.

Sembla que a la tarda, després de tants calmants i de tants ungüents, se m’ha esfumat força el dolor. Val més.

divendres, 17 / febrer / 2017  

El dematí treballo un xic els articles. Escolto notícies. Ens estan prenent el pèl i ens volen fer passar per l’embut. I cada vegada més malestar.

Vaig caminant fins la gasolinera. Allà em recull en Ramon i anem cap a Can Rajolet, a Vilanna. També hi ve en Jordi. Dinem plegats, com cada divendres.

Al vespre vaig a celebrar la missa a l’església dels Dolors, a Girona. Hi saludo els pares d’en Ferran. Amb en Jesús parlem del quinari dels Dolors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada