divendres, 17 de febrer del 2017

Anotacions des de fa 32 anys!

dissabte, 4 / febrer / 2017

El dissabte és el dia de fer el gandul: em llevo una horeta més tard i tot va rellentit. Amb tot, preparo les celebracions del cap de setmana, sobretot fer la selecció dels cants pel fulletó del febrer.  

Al vespre venen uns amics de Palafrugell. Després de la missa, anem a fer una queixalada a la Rutlla.


diumenge, 5 / febrer / 2017  

Després de la missa a Sant Martí, vaig a Ginesteries a visitar els avis. Feia dies que no hi havia passat. Estan tots arraulits vora el foc. Quan m’aixeco, amb el cap topo amb la biga de la campana del foc. Tota la casa trontolla i jo gairebé perdo l’equilibri.

A casa hi faig un xic de vermut abans d’anar a dinar a Ca l’Elisa.

A la tarda m’entaforo al meu estudi. Em truca un amic i parlem de pel·lícules amb contingut religiós i d’una certa qualitat: SILENCIO, del 2016, sobre la persecució dels cristians al s. XVIII al Japó; DE DIOSES Y HOMBRES del 2010, sobre l’assassinat dels  monjos de la trapa al desert del Magrib; DISPARANDO A PERROS (2009) sobre el genocidi de Rwanda; EL GRAN SILENCIO (2005)...     


dilluns, 6 / febrer / 2017

Començo el quadern 51 amb notes que recullo del meu dia a dia. Aproximadament, cada mig any en començo un de nou. El primer quadern el vaig començar quan era a Olot, el 16 de juny del 1983. A la primera anotació hi dic: “De bon matí he sortit de la rectoria de les Fonts cap a Girona. A Banyoles he recollit la mare que m’esperava amb un got de camamilla. Un cop a Girona hem estat fent companyia a la tia Conxita. La recuperació de l’operació de cataractes és molt favorable”. Aquest primer quadern el vaig acabar el 6 de febrer del 1984 estant a Calella.

El segon quadern el vaig iniciar el 10 de febrer del 1984 i el vaig acabar el 4 de febrer de l’any següent a Calella mateix. El tercer el vaig iniciar el 5 de febrer el 1985 i el vaig acabar també a Calella el 29 d’octubre del mateix any. El quart el vaig iniciar a Calella el 30 d’octubre del 1985 però el vaig finalitzar el 9 d’agost a Manchester. El cinquè el vaig iniciar el 27 d’agost del 1991 a Sant Jordi Desvalls i el vaig finalitzar a Palafrugell el 22 de maig del 2001. I a partir del sisè quadern, les anotacions són més regulars, gairebé diàries, fins  l’actualitat. Que en dec dir de tonteries! Un dia m'hauré de plantejar de què en faig. 

Un dia també m’hauré de posar a triar i a ordenar les cartes de la correspondència que he mantingut: una activitat que gairebé ha passat a la història, ja que, amb els mitjans electrònics, gairebé no s’envien cartes.

Avui és santa Dorotea i em recordo que vaig col·laborar a la parròquia de Santa Dorotea (crec que el curs 1971 / 72) , a un carrer del mateix nom que surt de la Gran Via, més enllà de la Fira de Barcelona, pujant a Montjuic. I també es deia Dorotea una dona que venia a casa a ajudar la mare, la primera persona que recordo parlant en castellà.

Vaig a Palafrugell, a visitar la Felícia. També conec la nova superiora de l’asil, la germana Eulàlia. És peruana i parla català. També m’hi trobo amb en Pere Artigas, que va celebrar els anys diumenge passat, i també la Meles. I saludo a moltes persones de la residència.

De retorn, m’aturo a l’Aigüeta a dinar, a Can Torn. Només d’entrar m’hi trobo amb en Lluís Felip i la Joelle Lemmens. Comparteixo taula amb ells i parlem d’amics i coneguts, entre altres, del pintor Lluís Vilà de Banyoles (a. c. s.).

A la tarda vaig a recollir llibres vells de la rectoria de Bonmatí per portar-los a la biblioteca del seminari.

A Anglès, acullo la mainada de catequesi. I quan acabo, vaig cap a Girona, a portar les 20 caixes de llibres a la biblioteca del seminari. Espero que hi trobin alguna cosa que valgui la pena.


dimarts, 7 febrer / 2017

Al matí vaig al monestir de Santa Clara, a Vilobí. Tenim la reunió dels arxiprestes amb el bisbe i els vicaris episcopals. Els temes que capitalitzen la reunió són els que fan referència a les celebracions de la Paraula en absència de prevere i també un document per preparar el sínode de bisbes del 2018 que es dedicarà als joves i a la seva problemàtica. És un bon moment per parlar amb alguns dels amics més propers. El que és l’acta de la reunió sempre es publica al Butlletí del Bisbat.

A la tarda m’arribo a Girona. Vaig a Sant Narcís per recollir una revista que m’ha guardat en Benet. M’interessa perquè hi ha una entrevista amb el P. Hilari Raguer parlant, entre altres coses, de la postura desafortunada de l’església durant la guerra civil.


dimecres, 8 / febrer / 2017 

Vaig a dinar a Banyoles. Abans d’arribar-hi, des de Cornellà, es veuen les crestes del Pirineu ben blanques i nevades. I pel camí he anat albirant i admirant ametllers florits, mimoses... Aquests dies, i amb les plogudes dels darrers dies, tot esclata de vida.

A taula, a casa d’en Josep i la Carme, parlem de programes de la radio i de la família. Sempre hi ha fets sorprenents que ratifiquen intuïcions anteriors.

A la tarda, a Anglès, ve la mainada de reforç escolar.

Quan ja era al pis, em truca en Ricard dient-me que havia perdut les ulleres i que possiblement li havien caigut quan havia vingut a la tarda. Abans de mirar-ho reso un parenostre en sufragi de les ànimes. I baixo a mirar  per l’aparcament i, efectivament, trobo les ulleres sota d’un cotxe, i, amb gran fortuna, intactes.


dijous, 9 / febrer / 2017   

intento treballar una mica els articles que tinc pendents. Enllesteixo la part de l’inventari del Monestir i l’envio a la M. Antònia.

També preparo el suplement del full parroquial.

Al vespre hi ha reunió dels equips de Caritas de l’arxiprestat. Venen la Valentina i la M. Àngels Camós per parlar-nos del programa APADRINA UN AVI . Tenim ganes d’iniciar-l al nostre arxiprestat. Ara cal trobar voluntaris que el puguin portar endavant. A Palafrugell, abans que s’iniciés pròpiament el programa, s’inicià quelcom semblant: una colla de nois i noies visitaven diversos ancians per felicitar-los el Nadal, el Sant Jordi, l’aniversari, el sant... i sempre sorgia alguna altra vinculació.   
L’equip de Caritas d’Anglès ha preparat un bon ressopó per atendre els que han vingut.


divendres, 10 / febrer / 2017

Al matí vaig a Salt per fer una gestió a les les oficines de Gas Natural. Quan arribo a Anglès, passo per l’oficina de correus i vaig a comprar.

Amb els companys, anem a dinar a Can Co. Parlem dels temes tractats a la reunió d’arxiprestes.

A la tarda, després de descansar un xic, vaig cap a Girona, a l’església dels Dolors. Hi celebrem un xic anticipadament la festa de la M. de D. de Lourdes.


Al vespre em truquen per fer una xerrada a una parròquia de la costa. També m’havien trucat des de l’Associació de Guies Turístics de Catalunya per impartir un curs a Barcelona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada