dilluns, 20 de març del 2017

dia a dia, uns dies més i altres, menys

dissabte, 11 / març / 2017

A la tarda ve el grup d’ucraïnesos a celebrar la missa amb Mn. Volodimir.

. A Anglès, abans de la missa ha arribar en Pepet amb la cara ensangonada. Es veu que ha caigut als escalons del  carrer Ponent abans del carrer Canigó. En Miquel l’acompanya a l’ambulatori.

La missa anticipada és dedicada a les famílies i hi participa una dotzena de nens i nenes. Els Cantaires de Sant Miquel hi fan un bon paper.

diumenge, 12 / març / 2017

Quan acabo la missa a Sant Martí, vaig a visitar els avis de Ginesteries. I baixant cap a Anglès, visito en Fermí.

És diumenge i ho aprofito per anar a dinar de restaurant. Vaig a Ca l’Elisa i dino al costat d’en Salvador. Hi vaig caminant i faig el camí de retorn passant per la travessia de les Escoles i baixant per darrera del cementiri vell d’Anglès. I així estiro un xic les cames.

A la tarda m’estic per l’escriptori llegint, escrivint, parlant amb algun amic...


dilluns, 13 / març / 2017

Al matí preparo la reunió de l’arxiprestat. Sembla que no, però aquestes coses també ocupen el seu temps. Em penso que m’hauré de plantejar canvis de cara el curs vinent per tenir una mica més de temps per mi, sinó, em quedarà tot penjat.

Vaig a dinar a Banyoles.  Comentem coses de la família.


dimarts, 14 / març / 2017

Cap a dos quarts d’onze vaig cap a La Cellera. Hi recullo en Ramon i anem cap a la Codina. Hi tenim la reunió mensual de l’arxiprestat. Parlem sobretot de temes relacionats amb la Quaresma (trobades de formació, viacrucis...) i amb la Setmana Santa.

A la tarda, preparo el suplement i acabo de lligar les trobades de formació.

Ara si que tant són llargues les nits com els dies, és a dir, unes 12 hores de nit i unes 12, de dia. Això ja es diu per sant Maties (que abans era el 14 de febrer). 

dimecres, 15 / març / 2017

Al matí hi ha les exèquies de la Mercè Rosell, la mare de la Dolors i sogra d’en Lluís. Hi participa força gent, i molts venen de Bonmatí i de Vilanna, on havia nascut la Mercè. . 

Amb en Francesc Ten i amb en Carles anem a veure l’esglesiola de Lloret Salvatge. Sembla que els agrada. I anem a dinar a Can Co de la Cellera.

A la tarda hi ha les exèquies d’en Leandre Bundó. També hi ha gent. Molts venen de la Cellera. L’oficia el P. Jordi Tarrés.   


dijous, 16 / març / 2017

Al matí, acabo d’arrodonit la xerrada que tinc a la tarda. I també preparo el suplement del cao de setmana. Dino aviat i, cap a la una, vaig a recollir en Ramon, a La Cellera i anem cap al Cap i Casal.

Quan arribem a Barcelona, aparco a la plaça Urquinaona. En Ramon va cap a la facultat de Teologia i jo baixo caminant pel carrer Jonqueres cap a la Casa dels Velers, a la cantonada entre Via Laietana i carrer Sant Pere més Alt, prop del Palau de la Música. A l’entrada em trobo amb la Beatriu, que és amb qui he tingut els contactes.

Començo la primera de les tres xerrades sobre iconografia cristiana. Hi assisteixen una trentena de guies turístics de Barcelona. Parlo un parell d’hores seguides. Repeteixo l’esquema de les xerrades que havia fet a Montserrat, el 2016 i el 2015. La xerrada és molt dinàmica i els assistents van intervenint demanant alguna precisió o algun aclariment. Algunes vegades són ells qui aporten algun aclariment o precisió.

Surto de la Casa dels Velers cap a les cinc i pujo cap a la plaça Urquinaona. Per esperar en Ramon, entro a la llibreria Claret, al carrer Llúria. Hi saludo en Josep M. Alentà, company d’estudis i bon amic. Hi compro el llibre d’en Francesc Torralba “La vida secreta de la pregària” i també el llibre de l’Enzo Bianchi “Per què pregar, com pregar”.

Mentre sóc a can Claret ve en Ramon i també adquireix algun llibre. I sortim a recollir el cotxe. De retorn comentem el que hem fet. En Ramon ha assistit a la presentació dels cursos Alpha. Es veu que hi havia molta negror. Ja me n’havien parlat abans. De Girona hi havia el rector de Palamós, el rector de Sant Jaume de Salt i, per raó del càrrec, en Joan Planellas (com a degà) i en Josep Casellas (com a periodista).

Quan som a l’autopista, resem les vespres. En Ramon va llegint i jo m’hi vaig afegint en aquells versets que recordo de memòria.

Arribem a La Cellera cap a les nou. Quan sóc a casa, enllesteixo el suplement i l’envio a la impremta.


divendres, 17 / març / 2017

Al matí estic un xic cansat. Després de la missa i del viacrucis vaig cap a Bonmatí. Ve una tècnica de la Fundació Sant Martí per mirar la rectoria. Em penso que cada vegada hi ha més esquerdes.

Quan torno a la doma, treballo un xic a l’escriptori buidant fitxes per la meva recerca.

Amb en Ramon i en Jordi dinem a Ca l’Elisa. Com és obvi, parlem del moviment Alpha. En Jordi ho compara als moviments gnòstics dels primers segles del cristianisme. Jo tendeixo a comparar-ho als moviments donatistes. Però bé, la tendència és considerar-lo un moviment urbanita i elitista impropi d’una Església oberta i acollidora que és com cal que es mostri a les nostres parròquies.

A la tarda vaig a l’església dels Dolors. I sortint de la missa acompanyo un noi a la trobada de seminaristes que hi ha al Seminari de Girona. M’hi trobo amb l’Antoni Coll que alguna vegada havia vingut a missa a Gaüses quan jo n’era el rector (entre el 1987 i el 1994).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada