dissabte, 22 de març del 2014

Quem enim diligit Domins, corripit: et quasi pater in filio complacet sibi.

dissabte, 15 / març / 2014

Faig una petita caminada matinal abans d’esmorzar.

Al migdia, quan vaig a Sant Martí a preparar les coses per la missa de demà, també faig una altra petita caminada.

Al migdia van passant helicòpters. De bones a primeres em pensava que feien el seguiment del rally Costa Brava. Però resulta que, cap a La Cellera, s’hi ha estavellat algú que feia parapent. Espero que no hagi estat res irreparable.

A Bonmatí, mentre celebrem la missa, una colla de vailets es diverteixen fent punteria al portal de l’església i, a dintre, tot retruny. Han sortit varis homes a foragitar-los. Però, ca! Encara ha estat pitjor.

En Josep s’ha descuidat les ulleres i no podia llegir la lectura de la missa. Li he deixat les meves, i li han anat prou bé.


diumenge, 16 / març / 2014

Celebro les misses del matí. Quan acabo la missa del migdia a Anglès, vaig cap a Bonmatí per batejar l’Ainara. A la celebració hi assisteixen varis besavis dels sis que té. Déu n’hi do! Alguna vegada he batejat alguna criatura amb els vuit besavis a la celebració.

Com acostumo a fer quan, al migdia vaig a Bonmatí, dino a Can Jans. Em ve a saludar la germana d’en Miquel Figarola i els nebots. A la taula on m’agrada col·locar-me es veu que és on es col·locava el pare (a.c..s.)

També m’hi trobo amb la infermera que m’atén quan vaig al CAP: hauré de vigilar més el què menjo.   

Tot dinant, llegeixo els comentaris a la taula rodona on hi participen en Francesc Romeu, la Míriam Díaz, l’Enric Canet, en Jaume Oliveras, Lluís Serra, Jaume Flaquer, Armand Puig , Lluís Serra

Quan acabo de dinar faig una caminada fins la riera de Calders. Quedo ben assolellat.  

Al pis, vaig redactant i arrodonint l’article pel llibre d’en Guerau Palmada i en Josep Grabuleda.

Al vespre em comunico amb companys: en Francesc, en Jaume...


dilluns, 17 / març / 2014

De bon matí, vaig de visita al metge: una revisió rutinària sense cap novetat. Abans havia tingut les visites prèvies a la infermera (la Iris) que em revisà el sucre, el voltadits...  Ara cal solucionar un petit èczema com també una rampa periòdica que se’m produeix a una cama, alguna nit. Sembla que són ramificacions derivades del sucre. 

A mig matí vaig a comprar a la farmàcia els medicaments que necessito.

Vaig treballant l’article sobre el Mas Teixidor del Terme. És com el suplici de Tàntal.

M’adono de les moltes visites al DIARI DEL RECTOR: des de Rússia (64), Ucraïna (47)... també ds de Bielorússia (7) Kazakhstan (3) i Geòrgia (1)... També des d’Alemanya (4), Estats Units (4), Equador (1) Índia (1) i des del territori de l’estat (24). Suposo que estan mirant si es publiquen comentaris sobre el problema de Ucraïna. Ho segueixo amb preocupació, però tot plegat és molt confús.


dimarts, 18 / març / 2014

Vaig cap a Vilassar de Mar. Vaig mirant els quaderns de comptes de l’Enric Monjo. Caldrà esbrinar que són els ajudants que hi apareixen.

Dino, com sempre, a El Nou Clàssic, a la sortida d’Agell. Els pago els dos euros que els vaig quedar a deure l’altra setmana.  

Al vespre miro la parella de merles que s’han apropiat de l’hort. Amb elles i alguna rata que també s’hi passeja, no quedarà res ni per en Joan ni per mi.


dimecres, 19 / març / 2014

De bon matí felicito els Josep que conec.

Em ve al cap un petit poema que recitava la mare:

Sant Josep era fuster,
i amb la pols, esternudava;
“Jesús”, li deia Maria;
i l’Infant responia  dient:
“Maneu-me, mare”.

Atenc un parell de visites al despatx. Amb en Ramon preparem la Vetlla Pasqual que, si Déu plau, celebrarem conjuntament la parròquia de La Cellera i la d’Anglès.

Vaig a dinar a Banyoles.  És el sant d’en Josep i el millor és compartir la taula. Parlem de l’Àngel Fuselles que ha mort aquesta matinada. Va ser el primer cap de l’Agrupament Escolta Sant Martirià, el 1955. També participava amb els manaies de la processó dels Dolors, amb Caritas parroquial... Es veu que, la malaltia, ha estat molt ràpida i contundent. Al cel sia!

A la tarda venen la mainada del reforç escolar que els atenen la Carme, la Dolors, la Tina i en Josep. Quina sort poder oferir aquest servei! Tant de bo hi haguessin més voluntaris!

Em sembla que he solucionat el problema de les merles.


dijous, 20 / març / 2014

Quan en Joan ve a l’hort, està content perquè a la ratera que hi té posada hi ha enxampat una rata. A veure si, entre l’un i l’altre, aconseguim que l’hort llevi alguna cosa que, de moment, res de res.  

Vaig a proveir al poble. Passo a pagar el tiquet pel dinar de l’Oncolliga, aquest diumenge.

M’assabento que, aquest matí, s’ha encès la casa d’una feligresa de Bonmatí. Es veu que li ha esclatat la televisió, ha agafat les cortines i tot encès!

Em trobo amb dues feligreses habituals que estan accidentades. L’una, es trencà la cama a Vilablareix, a l’aplec de sant Roc,  i en té sort que el marit la porta en una cadira de rodes. L’altra, sortint de missa a Sant Hilari, va caure i va quedar amb la cara ben blavejada. Renoi!  Penso en aquella anècdota de santa Teresa de Jesús queixant-se al Senyor perquè s’havia accidentat. I encara penso amb la Dolors, que fa uns dies, també va tenir un accident a l’entrada de l’eix, abans de Santa Coloma.

Em ve al cap el poema de Mn. Jacint Verdaguer dedicat a santa Teresa:

Al verger se’n va Teresa,
al verger a collir flors,
per Aquell que tant estima
vol collir-ne un ram o dos.

Per terra plana no en troba,
ja n’agafa el camí rost.
Ja dóna una ensopegada,
se gira el peu en rodó:

“Jesús de l’ànima mia,
de Vós espero el socors”
A la veu de sa estimada
lo bon Jesús no fa el sord;

rialler se li presenta
i li torna el peu a lloc.
“Grans mercès -li diu Teresa-,
rosamel del meu dolor.

Més, perquè em deixàveu caure
quan treballava per Vós?”
“A mos amics, així els pago”.
“Per això en teniu tan pocs”.  

A la tarda, venen un parell de nois de Ca la Remei a repàs. He trobat algú que els podrà ajudar a repassar matemàtiques. Jo els ajudo en els temes de socials, de llengua...

Poc abans de les sis, comença la primavera astronòmica.


divendres, 21 / març / 2014

Cap a les nou porto el cotxe a revisió. Fa dies que m’indica que hi ha una averia al sistema d’airbag. No és gran cosa. També cal portar-lo a la Inspecció Tècnica (ITV). Segurament abans de l’estiu caldrà fer una revisió més a fons i canviar les corretges.

Enllesteixo i envio a en Ramon l’article per la Revista de Banyoles dedicat a la Mare de Déu dels Dolors.

Al migdia preparo el dinar: llenties amb una mica d’arròs integral. També hi poso una ceba, grans d’all, unes tomates a trossets.

De moment, les merles no han tornat a aparèixer per l’hort. De les rates, ja se’n cuida en Joan.

La M. Pilar em telefona per comentar-me l’enterro de l’Àngel Fuselles i amb qui s’hi trobà: en Josep, en Martirià Comalat, en Jofra, en Pei Petit...

Al viacrucis i a la missa vespertina hi participen trenta feligresos i, amb el celebrant, som 31. Divendres passat érem una vintena. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada