dissabte, 27 de setembre del 2014

Digues si, digues si: el seu Cos és per a tu!

Dissabte, 20 / setembre / 2014

Al migdia, a Sant Martí, beneeixo el casament de l’Albert i de la Laura. És el primer casament que, a Sant Martí, beneeixo jo i el segon que s’hi celebra des que en sóc el rector. Dintre de la demarcació parroquial (a Sant Pere Sestronques), se n’hi han celebrat dos mes, tots dos beneïts per altres capellans, familiars dels nuvis.

A Bonmatí hi ha un altre casament, el de l’Adrià de Can Jans i la Iris. Sort que pot beneir-los en Miquel!   

A la tarda de nou celebro la missa anticipada a l’església parroquial de Santa Maria de Bonmatí: per bé que es pugui estar a l’altra església (sobretot quan fa més calor), no hi ha com dir-la a casa. No és pas boig qui a casa torna!

I a la missa anticipada d’Anglès hi ha poca gent.


diumenge, 21 / setembre / 2014

Celebro les misses del matí amb normalitat. Tinc temps de visitar la Maria.

Dino a Ca l’Elisa i, a la tarda, vaig a l’hospital a visitar un malalt que m’ha fet arribar que volia que el visités. Li administro la santa unció i l’Eucaristia. Constantment em va repetint: gràcies, moltes gràcies, gràcies... Em commociono.

He deixat el cotxe aparcat lluny de l’hospital, cap a l’Espai Gironès. I així camino una mica. La tarda és agradable.  

Quan arribo a la doma, treballo l’article per la Revista de Banyoles. El dedico a la Mare de Déu del Roser.

L’esquena em fa mal. Sembla que hagi descarregat un camió de sacs de pinso, com havia fet tantes vegades aquell estiu que treballava a cal Bobu (penso que va ser l’estiu del 1977).

Em farceixo d’aspirines i, com puc, m’unto l’esquena de potingues. I m’estiro...


dilluns, 22 / setembre / 2014

Porto el cotxe al taller de reparacions perquè en reparin la carrosseria. Em deixen un cotxe: tinc feina a entrar-hi.
Al matí faig feina de despatx: inscriure els casaments, enviar els ne temere, apuntar un parell de misses, contestar correus...  Envio l’article a la Revista de Banyoles.

Ara haig de preparar la ressenya de sant Valentí per publicar un fulletó dedicat al patró dels enamorats i que s’editarà a la col·lecció Sants i Santes del CPL.

Però encara tinc carregades les espatlles. Uf!

Al vespre hi ha una missa – funeral per un difunt d’Ucraïna i venen una colla d’ucraïnesos d’Anglès. I tres vailets s’han animat a fer d’escolans: en Víctor (que avui és el seu sant), en Quim i en Taràs.   

Després de la missa vaig a l’ajuntament. Hi ha la moció de suport al 9N. Tots els regidors hi voten a favor, també els del PSC. La Sala Pibernat està ben plena. Hi ha molts col·laboradors parroquials.


dimarts, 23 / setembre / 2014

Passo per La Cellera a recollir en Ramon. Ha tingut unes exèquies. Anem cap a la Codina: hi tenim reunió d’arxiprestat.

Feia dies que no fèiem reunió a la Codina. Hi estem molt còmodes, com si fóssim a casa, i molt tranquils: ni tan sols hi ha cobertura de les xarxes telefòniques.

Revisem un xic l’estiu i parlem del nou curs: catequesi, jovent, celebracions parroquials sense prevere...  A l’hora de dinar, més en to de tertúlia, parlem de la vida del bisbat, de companys, d’en Marturi...

Quan tinc connexió a la xarxa telefònica, m’arriben diversos missatges de casa.

A la tarda, a Anglès, preparo la carta per repartir a les escoles convidant la mainada que vulgui començar la catequesi.

dimecres, 24 / setembre / 2014

Al matí vaig cap a Santa Coloma de Farners. A les 12 hi ha l’ofici solemne de la festa major en honor de sant Dalmau Moner. La presideix el bisbe Francesc. A més del rector (Mn. Ramon), hi concelebrem Mn. Esteve de Vilobí, Mn. Lluís de Vidreres, Mn. Eduard d’Arbúcies, Mn. Jordi de Maçanet, Mn. Joan de Breda, Mn. Rossendo de Massanes i jo. També hi ha una colla d’escolans: en Jordi (que n’és l’avi), en Dalmau (que és el pivot i més alt que no pas jo), l’Aniol (que és el tècnic de megafonia), en Pere (el germà petit) i dues noies de qui no recordo el nom.

La celebració és llarga i florida. La música a càrrec dels Montgrins. La celebració acaba amb la benedicció d’una capella lateral en honor de la Mare de Déu de Farners ja que, durant l’any, s’hi custodiarà la imatge venerable. S’ha pintat en tons blaus, amb un sòcol de blau venecià més fosc. Potser els lets que hi ha per terra...

Anem a dinar a Cal Pinxo. Si la missa ha estat solemne, la mesa és suculenta. Entre els temes que es comenten hi ha la del suport al 9N. Un altre tema recorrent és la parròquia d’Espinelves. Es veu que col·labora amb les parròquies de l’arxiprestat i s’hi acullen molta gent per les celebracions familiars.

Al vespre, a Anglès, apliquem la missa en sufragi d’en Marturi. Hi participen una cinquantena de persones. Hi reparteixo l’homilia que el bisbe va predicar a Besalú.

Abans de la missa, la Paquita em porta oli de cops (fet amb herba de Sant Joan) i alcohol per treure el dolor (amb romaní i cascall). Provaré si va bé. Potser aniria millor amb cànem, però no en tinc.


dijous, 25 / setembre / 2014

Em llevo amb un any més (i un de menys). De bon matí em van arribant felicitacions. Les que més agraeixo són els missatges al face o al whatsapp, fets amb senzillesa i cordialitat. Entre uns i altres, me n’arriben més de 150.

Al matí preparo el suplement. Tinc les espatlles carregades i descanso una mica.

Dino a Banyoles. Em feliciten també els mini nebots que es van estirant. Després de dinar, vaig caminant fins l’estany i m’arribo fins el passeig Dalmau. Voltar l’estany, és ideal per caminar: tranquil·litat, vista meravellosa, esportistes diversos, nois i noies que van o venen de centres d’ensenyament,  algun turista, ànecs, polles d’aigua...

Em porten un cistell de fruita i, una família índia, verdura arrebossada (amb moltes espècies).

divendres, 26 / setembre / 2014

M’arriba el manifest a favor del 9N que han redactat una colla de companys. Parlem de com caldrà trobar adhesions i difondre’l.

Preparo el consell parroquial. També ordeno la carpeta dels consells parroquials convocats des de que sóc aquí, ara ja fa tres anys.

Després de la missa vespertina hi ha reunió del consell parroquial. La broma que fem és que ja el podíem haver fet a Barcelona, el dia 11 a la tarda. De fet, allà hi érem tots els que en formem part. Avui, en canvi, falla algú.

Parlem de les activitats realitzades des de la darrera reunió, a finals de maig. També parlem del proper curs, especialment la catequesi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada