diumenge, 7 de desembre del 2014

Veni, veni, emmanuel, captivum solve israel!


dissabte, 29 / novembre / 2014

A la matinada i al matí plovisqueja una mica.  Fins cap a les 5 de la tarda arriben a caure uns 40 litres.

A Bonmatí i a Anglès celebro les misses anticipades que dediquem a la mainada de catequesi i a les seves famílies. A Bonmatí  venen la meitat de la mainada, o sigui, 7. A Anglès en venen dues terceres parts, o sigui, una trentena.  

A Anglès un grup de pares s’anima a fer un cor. Sembla que tenen ganes d’animar la celebració de la vigília de Nadal. Segur que serà ben lluïda.


 diumenge, 30 / novembre / 2014

Malgrat la pluja, participa força gent a les misses del matí. Els diumenges m’agrada anar a dinar a fora.  També vaig a la Vall de Bas, com també vaig fer l’altre diumenge.

Tota la tarda va plovent de valent. Em quedo reclòs al meu cau.


dilluns, 1 / desembre / 2014

Venen a veure’m i a felicitar-me el Nadal algunes àvies de Palafrugell: la Cinta, la Rosalia, la Pepita i la Margarita, que fa de xòfer. Em fan arribar records dels fills, néts i nétes, d’altres amistats (especialment en Narcís, la Núria, la Margarita petita...).

Vaig a visitar i a acomiadar-me d’en Quim: “Que nostre Senyor Jesucrist sigui a prop teu per protegir-te; que guiï els teus passos i et segueixi per guardar-te; que et miri amb amor, t’ajudi i et beneeixi”.

Al migdia dino al convent de Santa Clara de les clarisses de Vilobí. Ens hi trobem els companys de la nostra promoció. Parlem de restaurants coneguts i visitats per algun clergue: el Divinum, a Can Roca petit...  També es parla de la mort d’algun capellà i de les seves deixes. Sembla que algú ha llegat alguna cosa al monestir de Poblet.

Quan acabem, vaig a caminar a la carretera de Sant Martí Sapresa a Sant Romà. Hi faig uns quatre quilòmetres ben sencers. Si ho fes sempre així, aniria millor.

A la tarda, a la doma, ve la mainada de catequesi. I la missa vespertina la iniciem amb els salms de vespres: “Veniu, veniu, veniu, Emmanuel! Oh Crist que ens alliberes del pecat!”.


dimarts, 2 / desembre / 2014

Baixo al poble a comprar alguna lilaina. A la plaça Catalunya hi ha un home estès i que atenen els del SEM. Sembla que ja fa estona que intenten reanimar-lo. Prego per ell i, a distància, li dono l’absolució.

Vaig a La Cellera a recollir dibuixos de Nadal pel programa. També m’arribo a Amer a donar el condol a la Montse que se li ha mort el marit.

A Anglès, porto els programes de la trobada ecumènica de Nadal a casa de l’Arnaldo. Aprofito per anar a saludar en Cristòbal, el pintor que va pintar el Casal.

Em comuniquen que l’home que ha mort a la plaça Catalunya és en Salvador. Demà li oficiarem les exèquies.

 Dino tranquil al pis. Quan acabo, vaig a caminar a la via verda. Arribo fins les primeres cases de Trullàs, a la casa d’en Pol. Entre l’anada i la tornada faig uns cinc quilòmetres llargs. Ja està bé per avui.

A la tarda venen dos grups de catequesi, un el porto jo mateix. Ja em va bé: així conec millor la mainada i no m’allunyo de la dinàmica de la catequesi. Aquests dies la mainada porten els dibuixos pel concurs de nadales.

Abans de la missa vespertina, l’escolà, en Joan, porta el calze a la credença. Tot d’una sento fressa: bo!, penso és que en Joan s’ha entrebancat o li ha caigut el calze per terra. Però el noi ve esverat a la sagristia dient-me que ha caigut un tros d’església. Caram! Surto ràpid, i veig que, efectivament, ha caigut un tros d’església, o sigui, una cantonada d’un pam que s’ha després d’una cornisa.  Ja m’havia imaginat totes les devotes del rosari sota un piló de runa!.


dimecres, 3 / desembre / 2014

Les temperatures del matí van baixant. Sembla que tindrem un dia serè. Estem entrant als dies amb menys sol.

Abans d’obrir el despatx, m’arribo a l’oficina de correus a recollir un paquet de calendaris per repartir entre els col·laboradors.

Quan obro el despatx, no hi ve ningú. Em va bé per anar feinejant. Haig de reclamar unes factures a la companyia elèctrica que ha fet una lectura “estimativa” molt sobredimensionada. Sempre fan les lectures estimatives que afavoreixin a la companyia. Curiós.

Dino al pis i descanso una mica.

A primera hora de la tarda oficio les exèquies d’en Salvador. Era nascut a Brunyola, si bé la seva muller és de Sant Julià.  

I venen la mainada del reforç escolar. En venen més cada dia. No sé on els enquibirem!

Abans de la missa, vaig a caminar una estona. No fos cas que quedés encarcarat. No puc caminar gaire.


dijous, 4 / desembre / 2014

Enllesteixo el suplement de full i l’envio a l’impremta. Tot el matí va plovisquejant. Cap al migdia m’arribo a Girona, a recollir uns detalls a la llibreria del bisbat.

Dinar a Banyoles, a Can Teixidor: escudella i carn d’olla. Dinar d’hivern, dinar de Nadal.  

Acompanyo els mini nebots a l’escola. I m’acabo d’arribar a donar un tomb per la Draga. Encara està negada ja que l’estany va vessar. A més, quan van urbanitzar la zona (i a una part i van fer el parc), van cegar el fenedor (fonedor) que engolia ràpidament l’aigua de la zona quan l’estany vessava. Era el conegut “clot del Drac”. Sembla estrany que s’autoritzés la desaparició d’aquest fenomen geològic tan peculiar. Ara, la zona estarà així uns quants dies.  Va plovisquejant i la humitat em cala els ossos.


divendres, 5 / desembre / 2014

Vaig a visitar els ancians malalts de Bonmatí. Hi vaig massa aviat i alguns encara no em poden rebre. Vaig amb pressa.

A les 12 del migdia oficio les exèquies de l’Ana, la mare d’en Bartomeu Carrillo, regidor de l’ajuntament d’Anglès. Tenia 99 anys.  


A la tarda preparo les celebracions del cap de setmana. I vaig a caminar una mica, clar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada