diumenge, 10 de maig del 2015

Senyor, dels vostres fills feu memòria...


dissabte, 2 / maig / 2015

He dormit malament i em llevo com si m’haguessin atonyinat.  Quan he esmorzat i he airejat el pis, vaig cap a La Cellera  a recollir en Ramon. Anem cap el Pasteral a veure la majestat que ha tallat l’Àngel Soler. També en va tallar una per Amer. Parlem de com caldria col·locar-se i el lloc on quedarà bé. Els rails del carrilet fent la creu seran  un suport perfecte. També hi ha el ferrer i el pintor. Des del punt de vista tècnic, queda tot planificat.

Continuo trobant-me  molt aixafat, com si m’hagués passat un camió pel damunt. L’esca és l’espatlla esquerra. Procuro descansar una mica.

Vaig a Bonmatí. Sembla que m’arrossegui. La família Bonmatí tenen una celebració familiar i hi celebro la missa. Marxo aviat cap a Anglès. Dino i descanso una mica més.

A les notícies m’assabento que un company de la universitat, en Cristian Cortés, va ser atonyinat a la manifestació alternativa d’ahir. Li envio un missatge de suport. Em contesta tot seguit i em comenta l’incident: “Em van enganxar i em van fotre una pallissa. Estic contusionat i amb les cervicals super masegades. He anat al metge i encara hi tornaré. Havia estat tota la manifestació damunt d’un camió, ben visible per tothom...”.  Li desitjo que ho pugui solucionar bé.

Hi ha poca gent a les misses anticipades. A Anglès hi fa d’escolà la Maria i una seva amiga.


diumenge, 3 / maig / 2015   

He descansat bé i puc celebrar correctament les misses del matí. També visito la Maria, després de la missa a Sant Martí. Estaré uns dies sense poder anar-hi.  A les misses d’Anglès hi fan d’escolà en Víctor, la Maria i en Taras.

Abans d’anar a dinar descanso una mica. Se’m posa molt bé. Al restaurant hi ha moltes famílies celebrant el dia de la mare.  

A la tarda treballo una mica i preparo un parell d’articles.


dilluns, 4 / maig / 2015

Al migdia oficio les exèquies de la Núria Culubret. Era encara jove (68), de l’edat d’alguna de les meves germanes. L’àvia, la mare de la Núria, era de can Mitjadona, una casa a sota de l’església d’Anglès, al costat de la Catequística. El seu marit, en Josep és conegut com en Combo perquè formava part d’un grup musical on hi tocava la trompeta.  En Josep havia treballat a la impremta, primer a Girona i després al carrer de la Indústria, amb en Moragues (l’actual Gràfiques Anglès).   

A les escoles d’Anglès no hi ha classe: és un dia de lliure elecció. A la tarda ve poca mainada a la sessió de catequesi. Amb els pocs que venen es pot aprofitar millor el temps.

Al vespre tenim la reunió dels pares dels nens i nenes de primera comunió. Acabem d’ultimar detalls: repartiment de bancs, flors, fotògraf, lector...  Acabem abans de les 10.

Passo a saludar els cantaires. Estan preparant els cants per la missa de l’aplec de Santa Bàrbara. Serà una celebració ben lluïda.


dimarts, 5 / maig / 2015

Al matí vaig de visita a una traumatòleg, la Susanna, a la Salus Infirmorum. Sembla que tinc una tendinitis càlcica a l’espatlla esquerra. Ara caldrà començar l’estudi per veure bé de què es tracta: ecografia, radiografia.... I veurem com acaba això. Però mal,  en fa i molesta molt, sobretot quan hi ha algun pic o algun repic.

De retorn, cap a Anglès, rebo una trucada que em comunica la mort d’un amic, en David. El coneixia de Palafrugell. Havia acabat la carrera de dret i, fa un any, treballava a Figures. Un dia, sortint de treballar, un cotxe se li va tirar al damunt i el va deixar baldat. Darrerament em comunicà que una costella li foradava el pulmó...  Fou la darrera notícia directa que vaig rebre d’ell. Pobre noi i pobre família!

A la tarda oficio les exèquies de la Francisca Vélez, la Paca. Va néixer a Mazarrón (Múrcia) i amb el seu marit, va viure a Bonmatí. Darrerament vivia cap a la font del Canyo, a Anglès. Un fill viu a Santa Coloma de Farners i l’altre, a Anglès. La nora treballava a Can Selga, a la Rutlla. Darrerament havia celebrat el seu 90 aniversari i el nét va venir d’Anglaterra per felicitar-la.


dimecres,  6 / març / 2015

Al matí, al despatx, atenc un parell de visites. Preparo el suplement del full. També preparo l’entrevista que tinc demà a la universitat amb la Teresa Camps.

Al vespre, l’Àngela i la Rosa em comuniquen la mort d’en Narcís Gasull Deulofeu  (87 anys). A Palafrugell, fou un bon col·laborador de la parròquia. Amb en Joan Ferrer (en Dolfo) i en Bernat Causa, el recordo passant hores i hores preparant lots de menjar i repartint aliments de Caritas. Després, semblava que això s’acabava i tancàrem el servei de distribució d’aliments. Però nois, a partir del 2007 això es va desfermar i encara hi som i les perspectives són que va per llarg. Ben segur que, en Narcís (com en Dolfo i en Bernat, el seu dia) el Senyor li haurà dit  “Vaig tenir fam i em vas donar menjar. Tot el que feies a un d’aquests, m’ho feies a mi mateix. Entra amb mi a la glòria”.  

dijous, 7 / maig / 2015

Cap a les 10 surto cap a Bellaterra. M’aturo a Santa Coloma a fer una compra. Arribo a la Universitat  cap a dos quarts de dotze. Primer m’entrevisto amb la Susanna per enllestir algun tràmit i, tot seguit, m’entrevisto amb la Teresa Camps, la directora de la tesi.

Sempre he dit que entrevistar-me amb ella és una injecció de moral. Li agrada molt tota la informació que aquests dies he anat localitzant. Em va plantejant alguna pregunta per treballar aquesta primera part de la tesi.

També parlem de la persona que em proposa de codirectora de la tesi. Em sembla que anirem bé.

Quan acabo, allà a la una, marxo del campus. M’aturo a l’àrea del Montseny i dino de carmanyola amb el que m’he preparat al matí: carxofes tendres crues collides de l’hort, un entrepà de pernil dolç, una poma i cafè amb llet. Un gat em va rondant la taula per si el convido a alguna engruna. Al costat meu hi ha una taula amb un parell de famílies franceses.

A les quatre, a Bonmatí,  oficio les exèquies de la Rosa Amat Collell  (90 anys), l’àvia Pol. Venia a missa els dissabtes fins que fou ingressada a la residència de Bescanó. Havia nascut a Constantins i ha estat de tota la vida de Bonmatí.  

A les sis, a Anglès, oficio les exèquies de l’Esteve Llistosella Clapès  (88 anys). L’havia conegut quan, els matins, acompanyat de la seva assistenta, pujava a l’església i s’asseia una estona a un banc. Ho feia molt sovint. Ara feia uns dies que no el veia.   

A dos quarts de vuit celebro la missa vespertina. Encara som una colla.  


divendres, 8 / maig / 2015

Feinejo una mica pel despatx i preparo la reunió que tenim a la tarda.

A quarts d’onze surto a visitar els ancians impedits de Bonmatí.

Dino al pis i descanso una mica.

A la tarda hi ha la reunió dels companys de l’arxiprestat. Ara fem les reunions rotatòries. La de l’abril va ser a Les Planes i, la del juny, serà a Bescanó.   

Preguem una mica, comentem les informacions del bisbat, treballem el tema de formació sobre els pobres, parlem de les comunions, del grup de joves que s’està formant amb nois i noies de les parròquies de l’arxiprestat, de l’anada a Lourdes...  També berenem una mica.

Al vespre em telefona en Lluís. Parlem de la pel·lícula d’en Pier Paolo Passolini “Evangeli segons sant Mateu”. Parlem del protagonista, l’Enrique Irazoqui. Havia passat alguna temporada a Palafrugell. L’informo que ara resideix a Cadaqués. Es veu que va fer-li una entrevista i ara es vol posar en contacte amb ell.  

Aquesta setmana, ben segur, ha estat una setmana de difunts. A la missa vespertina, em ve als llavis una melodia que em puja del cor:

Senyor, dels vostres fills feu memòria,
d'aquells que hem estimat en la terra;
doneu-los la claror de la Glòria,
la pau i vida eterna en vostre amor.

Mireu amb pietat els qui moren,
sense un amics que els digui: “A reveure”.
obriu la vostra estança als qui ploren,
on vós aplegareu els vostres fills.

I quan vindrà la fi del viatge,
la vostra faç, Senyor, puguem veure.
Malgrat tan greus pecats, vostra imatge
les nostres vides sempre han perseguit.


(Lletra: J. Soler Amigó) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada