diumenge, 24 de maig del 2015

Tot està per fer i tot és possible

 dissabte, 16 / maig / 2015

Venen en Harman i en Mandeep a ajudar-me a traslladar bancs i cadires a l’església. Sempre que els hi demano un cop de mà, venen sens falta. Cal preparar bé la infraestructura perquè tothom es senti còmode a la celebració de les primeres comunions.

En Francesc em diu que va a l’embalat de Bonmatí que hi va la Irene Rigau. Li dic que la saludi de la meva part i li doni records. En Francesc s’estranya que la conegui. Li dic que la Irene és de Banyoles, que havia estudiat amb el seu germà al seminari menor, que els pares eren amics, que ella i la Gemma també eren amigues de les meves germanes...  

A la missa de Bonmatí tenim el final de curs de la catequesi. Hi ha una bona colla de mainada. També en venen que ja havien fet la primera comunió. Quan el lector llegeix el salm que comença dient: “Aplaudiu, pobles de tot el món”, tota la mainada es posa a aplaudir. Renoi, i això que sembla que no escoltin.

A Anglès, abans de la missa anticipada, venen els pares de la criatura que va a cole a Girona. La preparo adequadament. I els pares també ho fan. 


diumenge, 17 / maig / 2015

Abans de la missa de les 9, poso els noms de les famílies de la mainada de la comunió als bancs de l’església.

A la missa a Sant Martí Sapresa es presenten l’Eulàlia Hortal i en Josep M. Domínguez. Celebren el 50 aniversari del seu casament, el 17·05·1965. Quan acabem la missa parroquial, em demanen que beneeixi de nou el seu matrimoni. I ho faig amb molt de gust. Em donen un ram de roses blanques per posar als peus de la Mare de Déu.  

A la missa de les 12 d’Anglès hi celebrem les primeres comunions, són 8 nenes i 8 nens. L’escolà, que també s’hi ha “colat” i l’ha rebuda per primera vegada. Segur que ha estat l’infant que més vegades ha vingut a missa i que més hi continuarà venint.

Dono la benvinguda a les famílies en català, castellà, francès i portuguès. Tant la família belga com les famílies portugueses m’agraeixen el detall. No costa gens. M’adono que hi ha llocs sobrers i, per tant, el proper any no caldrà posar tantes cadires. I que Déu hi faci més que nosaltres.  

Descanso i dino una mica. A la tarda vaig a visitar una malalta que ingressen avui per operar.


dilluns, 18 / maig / 2015

Al matí faig un xic d’endreça de l’església i poso a lloc les cadires dels locals de catequesi.

m’arriben algunes queixes de la celebració de la primera comunió: que vaig ser massa brusc fent callar la gent, tot i que vaig afegir-hi “oh sento, però algú ho havia de dir”.

També algú es queixa que, quan vaig donar la benvinguda al començament (en català, portuguès, francès i espanyol) vaig utilitzar l’espanyol com a darrera llengua.

Em demanen que formi part d’un tribunal que haurà de valorar una tesina.

Al vespre, a la Burés, hi ha el debat dels candidats a l’alcaldia d’Anglès. Alguns s’han explicat molt bé. I de mica en mica vaig coneixent quin peu calça cadascú.


dimarts, 19 / maig / 1015

Al matí ve la mainada i el professorat de l’escola de la Vall dels Àngels. Ara en diuen FEDAC. Celebrem la missa en honor de sant Francesc Coll. La mainada està força atenta. Seguim el guió que em proposa l’escola, respectant la litúrgia. No m’agraden les complicacions. També hi ha una vintena d’acompanyants: ex-alumnes, pares, devots diversos... 

Vaig a l’hospital a visitar la tieta de Can Pons. L’han operada. La trobo bé, malgrat avui està atuïda. Dino a Can Torn.

Al vespre tenim la reunió per preparar la processó de Corpus. Som una dotzena llarga de participants. Com cada any, acabem esvalotats parlant de quantes hores han de quedar enramats els carrers.


dimecres, 20/ maig / 2015

Vaig a l’Ajuntament d’Anglès per entrar la instància demanant permís i col·laboració per celebrar la processó de Corpus. M’arriba un llibret sobre la Universitat Pontifícia de Tarragona (1897 – 1933). Em resulta interessant i m’aporta algunes dades per l’estudi que estic realitzant.

Al despatx em visita una parella per començar a preparar es tràmits del seu casament.

Vaig a dinar a Banyoles. Pel camí trobo molt poc trànsit.  

Va plovisquejant. El tema d’aquests dies són les eleccions i els candidats que s’hi presenten. Hi ha coneguts a totes les llistes. I el jovent va empenyent a totes bandes.

A la tarda hi ha el reforç escolar. El proper curs caldrà reduir l’oferta ja que hi ha pocs voluntaris.


dijous, 21 / maig / 2015

M’arribo a Girona. Estic buscant informació relacionada amb la Comissió d’Art Sacre del Bisbat. En trobo força a l’Arxiu Provincial on m’hi ajuda l’Isidre Prades. És un bon element. És de La Cellera i m’atén molt bé.

Quan acabo a l’Arxiu Provincial, vaig a prendre un tallat i, tot seguit, pujo cap a l’Arxiu Diocesà. Més endavant també hauré de visitar l’Arxiu de la Ciutat a l’Institut Vell, al carrer de la Força, i també l’Arxiu Arqueològic, a Pedret. Déu n’hi do les informacions que he trobat avui! Suposo que ho deu fer que cada vegada tinc més acotat el tema i sé més on haig d’anar a gratar.

Dino a la plaça de les Castanyes i, quan acabo, vaig a recollir el cotxe al pati del Seminari i retorno cap Anglès. A les cinc oficio les exèquies per la Maria Ros (83 anys), vídua d’en Joan Riera. El passat juliol morí el seu fill, en Miquel Riera. La seva germana Joana fou la segona persona que morí (octubre 2011) quan jo vaig arribar a Anglès. També, aquests darrers anys, han mort els seus germans Concepció (l’àvia Pedraza, el març 2012) i Pasqual (juliol 2012). El juny del 2010 havia mort en José. Al cel sian tots plegats i puguin viure un retrobament joiós a la casa del Pare.


divendres, 22 / maig / 2015

Vaig cap a la Cellera. Amb en Ramon, l’Àngel, en Tomàs, en Pau   acabem de veure on cal col·locar la Majestat que ha tallat l’Àngel, a la capella fonda. La beneiran aquest diumenge fent una processó des del Pasteral (on viu l’Àngel) fins l’església. De fet, a hores d’ara, la imatge ja s’ha passejat per tot el poble: a casa de l’Àngel, a cal pintor, al taller...


La tarda la dedico a estudiar i a investigar. També preparo alguna cosa pel cap de setmana. I al vespre, missa vespertina. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada