diumenge, 31 de maig del 2015

Popularis aura

 dissabte, 23 / maig / 2015

Al migdia hi ha la missa de la Festa del Soci de la Llar de Jubilats l’Amistat. Preguem pels difunts que han estat socis de la llar, especialment els que han mort el darrer any. 

Vaig al dinar de la festa. M’asseuen al costat de l’Estel que acompanya en Ramon, l’avi del seu xicot. Parlem de Sant Martí, de la catequesi, de la festa...

Com que demà hi ha la missa de la festa major, avui no celebro la missa anticipada de Bonmatí. Celebro, si, la missa anticipada d’Anglès. L’assistència és baixa ja que molts dels habituals han participat a la missa del matí. Segurament trauran el nas demà.


diumenge, 24 / maig / 2015

Celebro les misses del matí a Anglès i a Sant Martí. A totes dues hi ha una bona volada de gent. A totes les misses, animo i comprometo la gent a participar a les eleccions.

Al migdia celebro la missa de la festa major de Bonmatí. La coral ho va fent millor. Hi assisteixen l’alcalde i algun regidor. També hi ha la pubilla i l’hereu representant el jovent del poble, acompanyats dels que són segon.  

Quan acabem la missa, m’arribo al pavelló. S’hi balla una audició de sardanes que interpreta la cobla la Principal de Cassà. L’Oriol Oller n’és el tible. Ballo uns compassos de la primera sardana que hi escolto. També hi ha un bon pica-pica.   

Després de dinar i descansar una mica, vaig a visitar la tieta de can Pons. Malgrat tot, la trobo força aixeliada. A casa seva també s’anomenava Can Mateu i era l’espardenyeria millor de la vila. També parlem de can Gonçalo, que era una cistelleria que hi havia davant de la font.  

Segueixo les notícies del vespre on es van comentant els resultats de les eleccions. De bones a primeres es nota una plantofada als partits majoritaris.
Està vist que no es pot governar amb prepotència, amb menyspreu, amb cinisme... Els ciutadans han fet la feina que els tribunals no han fet prou bé.

I el triomfalisme dels anomenats partits emergents, sembla que no és tant com es pronosticava.


Dilluns, 25 / maig / 2015

Miro i recullo el resultats de les eleccions. A Anglès, el grup P.A.U (l’equip d’en Pere Espinet, l’actual alcalde) obté 5 regidors, CiU n’obté 4, Anglès 2015, n’obté 3, i la CUP, 1.

A Brunyola (el municipi de Sant Martí Sapresa), ADV – AM treu 4 i CiU,  3 regidors.  A Sant Gregori (el municipi de Constantins – Calders), CiU aconsegueix 7 regidors, ERC, 2 regidors i CUP, també 2 regidors. A Sant Julià – Bonmatí, GISJLliB (la formació d’en Marc Garcia, l’actual alcalde) obté 5 regidors i CiU, 4.

També miro el resultat de Palafrugell: PSC, 7 regidors; ERC, 7 regidors; CiU, 5 regidors, E/E, 1 regidor; C’s – 1 regidor. I el de Banyoles: CiU, 9 regidors; ERC,  5 regidors; CUP, 2 regidors; ECV, 1 regidor. I no puc deixar de donar una ullada als resultats de Sant Jordi Desvalls, Colomers, Vilopriu, Calella, Olot... 

 A les 11 celebro la missa Bonmatí. És la missa pels difunts del segon dia de la festa major. Els assistents no arribem a la trentena. Els difunts que recordem són 8. 

A la tarda hi ha el darrer dia de la catequesi d’aquest curs, però només ve alguna mainada del grup d’en Miquel.  

Al vespre venen els cantaires a assajar. Porten una bona empenta. Ara preparen el repertori per la missa de Corpus, el diumenge 7 de juny, al migdia. Serà ben lluïda, segur.  


dimarts, 26 / maig / 2015

Els nois que venien a banyar-se els altres estius, van instal·lar la piscina. Però ja no funciona. Es buida en 24 hores. No es pot pas omplir cada dia! Què hi farem!

El matí treballo una mica en el tema de la Comissió d’Art Sacre. La informació que vaig trobant creix en progressió gairebé geomètrica. 

A la tarda tenim reunió de l’equip de Vida creixent. Parlem d’un tema relacionat amb el darrer tram de la vida.  

Quan marxen els de Vida Creixent ve la mainada de Catequesi del grups d’avui. Amb el meu grup, en Sergi i l’Oriol, anem a l’església a dir el Parenostre i la Déu-vos-salve-Maria. Quan acabem, per sorpresa, els acompanyo dalt del campanar. Estan fascinants amb les vistes que s’hi veuen i criden de satisfacció quan identifiquen algun edifici conegut: el col·legi de l’un i el col·legi de l’altre, la torre del barri de Cuc, els teulats de Can Cendra...  


dimecres, 27 / maig /  2015

Al despatx, hi ha una corrua continuada de visites. Hi ha molts dies que no ve ningú i alguns dies, ve tothom de cop.

Vaig a dinar a Banyoles. En Patllari, un dels mini nebot, tot jugant a futbol al cole, celebrant un gol, s’ha fracturat un braç. Renoi, pobre vailet. És la tercera vegada que té una fractura de braç i, per tant, correspon una mitjana de fractura de braç cada tres anys. A la tarda l’operen al Trueta. Ell mateix ironitza: “mama, preparats per passar una super mega nit a l’hotel Trueta”.

Es destapa una mica la corrupció a la Fifa. Moltes d’aquestes organitzacions supranacionals, absolutament al marge de la participació ciutadana, fan força tuf.  

Tenim l’acabament de curs del reforç escolar. L’Anna s’ha trencat la ròtula. Ens manquen voluntaris i hem d’acabar com podem. A veure si el curs vinent es continua oferint aquest servei: el que si és segur que si s’ofereix, caldrà reduir-ne molt l’oferta.

Els escolans em comenten que demà van a Montserrat. Els dic que donin records a la Mare de Déu, a la Moreneta. Estan super il·lusionats per pujar-hi.

dijous, 28 / maig / 2015

Poc després de les 9 surto per anar a Hostalric: toca fer inventari a l’església. No hi havia estat mai. La construcció de l’església és de finals del s. XVI principi del s. XVII. La presideix la Mare de Déu dels Socors, que n’és la titular. L’església es veu neta, endreçada i lluminosa. 

Cap a les 10, m’hi trobo amb la M. Antònia i l’Andreu, responsables d’inventariar les esglésies del bisbat. Ens acull i ens atén molt amablement la Carme, que és la sagristana. Només d’entrar em saluda com si em coneixes de tota la vida i em transmet la salutació de la seva filla, l’Àngela, que havia participat a les convivències que organitzava Mn. Lluís Vilà (a. c. s.), els anys 80, a les que jo també hi col·laborava. També em saluda de part d’una seva amiga, la Dolors, que es veu que llegeix assíduament el DIARI DEL CAPELLÀ. Quan fa una estona que feinegem, també ens ve a ajudar en Josep Mateu, un dels col·laboradors parroquials.

L’Antònia fa l’inventari de l’orfebreria. L’Andreu va traint les fotos. I jo faig l’inventari de totes les imatges i de tots els elements escultòrics exempts. La Carme va obrint portes i portant amunt i avall objectes que se li demanen.  

Es repeteixen les imatges que estem acostumats a venerar a les nostres esglésies: St. Joan Bta., Immaculada, M. de D. del Carme, St. Isidre, St. Antoni Abat, Sta. Llúcia, Sgt. Cor, M. de D. del Roser, M. de D. dels Dolors, Sgda. Família, St. Crist. Els elements més interessants que hi veig són una pintura representant santa Verònica Giuliani i unes lloses amb uns relleus florals que serveixen de frontal a l’ambó i a l’altar del Santíssim.

Cap a  migdia acabem d’Hostalric. En Josep ens acompanya a l’església de Fogars de la Selva dedicada a sant Cebrià. Allà ens hi espera la Pepa que ens obre l’església. Seguim el mateix pla de treball, si bé aviat hem acabat. I la Pepa ens acompanya a Ramió (o Reminyó), una petita parròquia a l’altre extrem del municipi, dintre el parc del Montnegre i el Corredor.

A dos quarts de dues hem acabat la feina i, seguint les indicacions de la Pepa, anem a dinar a Can Parrufu. I, certament, el dinar és saborós, ben presentat, molt correcte, abundant...

Una de les persones que ens ha atès, em comenta que un capellà jove veí assetja els feligresos quan a ell li sembla que han d’anar a confessar. Quina gosadia!

A la tarda, quan arribo a Anglès, passo en net les meves notes. I com que m’ha tocat remenar enmig de pols (sobretot al cor d’Hostalric), no em puc treure la tos del damunt.

La meva neboda ens comunica, pel whatsapp, que en Patllari ja és a casa. Ara toca refer-se.

L’Esteve, el germà d’en Quim, s’estrena d’escolà. Resulta que en Quim no ha pogut anar a Montserrat perquè s’ha posat malalt.


divendres, 29 / maig / 2015

Em passo el matí fent tasques de despatx: inscripcions, revisió els comptadors de la llum (curiosament, a la facturació, sempre ens posen una lectura estimativa a favor d’ells), liquidació d’alguna factura, enviament de notificacions...

A la tarda, venen en Harpreet i en Mandeep per ajudar-me a traslladar els bancs que col·locàrem a l’església per la missa de la primera comunió. Aquests nois, sempre estan a punt per fer-me un favor.


Preparo un xic l’anada a Lourdes, la setmana vinent. També preparo les celebracions d’aquest cap de setmana. Hi haurà de tot: benedicció d’un local comercial, un casament, un bateig, unes exèquies, les primeres comunions a Bonmatí, misses dominicals... Espero que no es bolqui el carro. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada