diumenge, 5 de juliol del 2015

Oh, Senyor, vós sou el camí, i en vós trobem la vida...

Dissabte, 27 / juny / 2015

Preparo les celebracions d’aquest diumenge: cants, pregàries, homilia...

Al migdia, acompanyo i beneeixo el casament d’en Lluís Canaleta i la Marta Canaleta, la pubilla de la Casa Nova, la darrera casa que hi ha anant a Santa Coloma, a la dreta, la Casa Nova. També hi batejo l’Ona, el fruit de l’amor dels dos nuvis.
A la tarda celebro les misses anticipades a Bonmatí i a Anglès. La calor es fa carregosa.

Al vespre tinc uns amics a sopar i acabem tard.


diumenge, 28 / juny / 2015

Celebro les misses del matí a Anglès. A Sant Martí em donen vacances ja que a la tarda tenim la missa a la capella de Sant Pere Sestronques, segurament l’església més antiga de la Vall de les Esglésies.  Després de la missa de les 9, aprofito per descansar una estona.

Al migdia, quan he celebrat les misses, batejo l’Oriol i en Roger, els néts de la Catalina.

A les 6 de la tarda, celebro la missa a Sant Pere Sestronques. L’indret és molt bucòlic i refrescant. Hi participen entre 60 (al començament) i 70 persones (a l’acabament). La celebració també inclou la invitació de la família Feliu als assistents: aigua fresca de Sant Aniol, galetes de pasta de full de Cal Enric, moscatell, taronjada...

El vespre en Dani em telefona des de Washington per convidar-me al seu casament. Serà el 22 d’agost a Washington mateix. Conec en Dani des del 1984, quan jo estava a Calella (Maresme). Va ser alumne meu i la seva germana era monitora del MIJAC. Ara es casa amb l’Austin. Ells dos han vingut a visitar-me diverses vegades, a Palafrugell i a Anglès. M’hi hauré de pensar, però no sóc de grans viatges ni de gaires celebracions.


Dilluns, 29 / 06 / 2015

Oficio les exèquies de la Conxita Gamell Tusà (80 anys). Vivia al veïnat de l’”Apeadero”. Estava casada amb en Francesc Petit. Era cosina del marit de la Conxita Balaguer, la Tants. Es veu que se la coneix com la Conxita de Can Carmelo, que de fet és el seu germà (en Melo), i són nebots d’en Cipriano.

Un cop he acabat, pujo cap a Osor, a celebrar-hi sant Pere. Mn. Carles Giol, rector de Sant Hilari, fa la prèdica.  En Ramon em demana que presideixi la missa. Som una quarantena de feligresos. Al finalitzar la missa, cantem els goigs. Els d’aquest entorn (Sant Martí Sapresa, San Pere Sestronques... ) són redactats per Mn. Ramon Cabanes, amb música del Gmà. Odiló Planas.

Anem a la rectoria a fer-hi un vermut i a acabar de fer temps per dinar. S’hi està fresc. Amb tanta xardor, ja convé. I dinem a Can Sidro.

A la tarda vaig a la gestoria a enllestir la declaració de la renda amb en Marià. Des de fa uns 20 anys, sempre l’he feta amb ell. I un cop feta, vaig a visitar la tieta de Can Pons, que va millorant. També saludo altra gent coneguda.

M’arribo a felicitar la Maria pel casament de la seva néta Júlia amb en Thiago. Me’n comenta alguns detalls i em fa llegir les felicitacions que van fer-los els seus néts, en Raül i l’Enric.  

Arribo a Anglès sobre les nou. Uns quants cantaires estan assajant.


Dimarts, 30 / juny  / 2015

Al matí vaig de visita amb la traumatòloga, la Dra. Susanna, a la Salus. Parlem de les diverses afectacions estructurals, especialment de la calcificació a l’espatlla esquerra. De moment m’hi injecta una infiltració. Sembla que no farà efecte fins d’aquí un parell de dies. I em recepta unes sessions de recuperació i una electromiograma a les cames.

Vaig a dinar a Can Teixidor. Parlem de la festa del Terme i de l’article que haig de preparar.

Quan vespreja, quedo fascinat amb l’espectacle lluminós que ofereix la conjunció de Júpiter i Venus, brillantíssims, com dos focus que pengen l’un de l’altre. Quan els descobreixo, estan situats damunt de Puigdafrou, cap a mestral. Sembla que és un fet força excepcional que només es pot admirar cada generació, cada 60 anys. Sembla que ja fa dies que juguen al gat i a la rata pel cel, com si Venus i Júpiter desprenguessin calor d’enamorats tot festejant.


dimecres, 1 / juliol / 2015

Al matí, quan ja he posat el dia en marxa, ve el tècnic a fer la revisió de les menjadores de tèrmits. Sembla que foren eliminades del tot i no se’n troba cap rastre en cap de les menjadores. Això vol dir que aviat s’haurà acabat el tractament.

Al despatx, atenc algunes visites. No hi ve massa gent, però cal tenir unes estones que tothom sàpiga que els puc atendre.

A la tarda, quan comença a desinflar-se el sol, porto el cotxe a fer la revisió, com pràcticament faig cada mig any. I torno tot xino-xano cap a la doma.


dijous, 2 / juliol / 2015

És dia de fer feina a dintre: assentaments, correus oficials... Faig i rebo algunes telefonades.

És sant Procès i sant Martinià: hi ha qui em felicita pensant que és el dia del meu sant. Mentre em felicitin, ja em va bé. N'hi ha que els sembla carrincló celebrar el sant. Però, a més de tenir el seu encant i la seva raó, és un costum molt català, molt més que no pas celebrar l'aniversari. 


divendres, 3 / juliol / 2015

Visito els ancians impedits de Bonmatí. Són pocs però hi ha diversitat: trobo qui està fent mots encreuats, qui em proveeix d’albercocs del seu hort, qui rondinant,  algú sense dir ni poder dir res de res, algú a les enfosques, uns a planta baixa d’altres a un pis...  I tot el dia així, a casa, sense gaires motivacions ni gaires alegries.

A la tarda treballo un article pel programa de la festa del Terme de Banyoles dedicada als sants Abdó i Senèn. L’article el dedico a les cobles que han acompanyat les celebracions de la festa des del 1947, que és de quan en tinc el primer programa. 


També m’arribo fins al convent de les clarisses de Vilobí. Hi porto a enquadernar el Full parroquial dels dos darrers anys, el suplement de la Vall de les esglésies (que molt amablement ha ordenat la Teresa), el butlletí del Bisbat, la revista Taüll (tot dels dos darrers anys). També hi proveeixo de partícules per les misses: segurament en tindré per un parell de trimestres. Tot badant, se’ns havien exhaurit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada