diumenge, 6 de desembre del 2015

Baixeu, si no teniu feina!


dissabte, 28 / novembre / 2015

En Josep em comunica la mort d’en Joan Sunyer. La seva muller és la Montserrat. Es veu que tenien un comerç al carrer Verneda, entre el carrer sant Miquel i la carretera d’Osor. Era una persona que, quan es trobava bé,  acostumava a participar a la missa. Alguna vegada l’havia saludat pel carrer, a la plaça de la Rutlla.   

Des de l'altar, al full i amb cartells a l'entrada, vaig anunciar un parell de caps de setmana que la missa del dissabte seria a dos quarts de vuit. I, com era d'esperar, hi ha qui hi ve per les 8.  

És el dia del gran recapte. Encara bo que hi ha gent que hi col·labora generosament. A Anglès s'arriben a recaptar uns 2.500 quilos d'aliments i, a Bonmatí, uns 800 quilos. em diuen que, a Palafrugell, s'han recollit gairebé 20.000 quilos. 

Hi ha missa de les famílies. Tot surt força rodó. Hi participa força gent. Els Cantaires animen molt i molt. L'encís dels ciris d'Advent sembla que funciona. La mainada està receptiva. I segurament també Algú hi ha ajudat. 


diumenge, 29 / novembre / 2015

A la missa del migdia oficio les exèquies d’en Joan. Abans de començar em ve a saludar en Martí, el marit de la Teia Reig de Santa Llogaia. Ens coneixem de temps. Em comenta que, cada setmana, surt a caminar amb en Tate.  

Després de les misses, vaig a dinar a ca l’Elisa. m’assec al costat d’en Milio que, com qui no diu res, contínuament va fent comentaris. Sembla que avui anirà a ballar cap a Figueres.

Quan surto de dinar, vaig a fer una volta caminant fins la via verda. I cap a casa hi falta gent. Escric una mica, parlo amb algun amic...  

A l'Advent sempre em recordo d'una dita de la Camil·la, una bona dona que venia a donar un cop de mà a la mare, i que quan es veia superada per la feina deia: "Ai, Senyor: baixeu, si no teniu feina!"  

dilluns, 30 / novembre / 2015

Em venen a visitar i a desitjar unes bones festes la Margarita, la Rosalia i la Pepita, l’àvia de la Júlia. Em porten també moltes salutacions de la Cinta.

Vaig cap a Girona. haig d’anar a recollir alguna cosa a la llibreria del bisbat. També pujo a les oficines i hi trobo algun company conegut. El bisbe m’hi ha cridat per comunicar-me que em nomena arxipreste del Ter Brugent. De fet, tenia el 33 % de les possibilitats però, tot i així, el vestit em ve un xic balder. I ja hi som pel tros. Anteriorment vaig ser arxipreste de la Costa Brava Centre gairebé des del 2006 fins el 2011. Tot era molt diferent, allà. A veure si aquí hi aguantaré gaire.  

Amb en Jaume anem  a dinar al restaurant Artusi, a la part baixa del barri vell. La relació cuina / preu està molt bé. I sempre hi trobes algú conegut. Avui hi puc saludar en Sadurní. Ho aprofito per felicitar-lo pel sant, que celebrà ahir.
  
I a la tarda vaig cap a Anglès. Hi ve la mainada de catequesi, amb en Miquel i la Mercè.


dimarts, 1 / desembre / 2015

Feinejo pel despatx: elaboro els programes de la trobada ecumènica del diumenge 13, preparo la reunió del Consell del proper divendres...  I m’arribo a casa de l’Arnaldo per portar-li uns quants programes de la trobada del ecumènica. Qualsevol excusa em va bé per fer una caminada.

Abans de pujar passo a comprar una barra de pa moreno a l’agra botiga Santa Bàrbara.

Al migdia oficio les exèquies de la Maria Suy. Havia nascut a Susqueda. Poca cosa més en puc dir. Però el més important és que està en mans de Déu.

Ve a veure’m en Ramon. Li comunico el nomenament d’arxipreste que em fa el bisbe i parlem un xic de la situació de l’arxiprestat. De fet, en Ramon ha deixat el llistó molt enlaire i serà difícil continuar el mateix nivell. Ha llaurat molt a fons. Espero que es pugui fer un treball coral, és a dir, d’equip, per així entre tots fer una bona feina.


dimecres, 2 / desembre / 2015

El matí és dia d’obrir el despatx. De fet, avui no ve ningú.  Puc estar més pel fuster que ve a revisar alguna feineta que cal enllestir: persiana, finestres, vidres...

Vaig a dinar a Banyoles. Quan acabo,  faig el camí de tornada aviat.

A la tarda ve la mainada del reforç. El primer dimecres també ve el grup de reflexió i de reforç personal que dirigeix en Pere Pont. De moment, hi ha un racó per cadascú. I també ve en Josep per canviar la barra d’un dels focus del pati de la catequística. Constantment cal fer alguna reparació. Ja se sap: si no repares la gotera, hauràs de reparar la casa entera.


dijous, 3 / desembre / 2015

Venen les pabordesses de la Confraria de l’Escombra a fer neteja. Cal que comenci a pensar com reforçar el grup. A veure si algú se’ns ofereix per col·laborar-hi.

Cap a les 10 vaig cap a Sant Martí. L’Ajuntament de Brunyola ha fet venir uns operaris per instal·lar un estel nadalenc al campanar. En Salvador, el germà de la Paquita i de la Roser, quan baixa de la cistella, em comenta que a la cornisa del campanar hi ha arrelat una olivera. Ara, ves per on. Hauré de parlar amb el regidor per veure si, quan vinguin a retirar l’estel, ens hi fan una netejada.

Faig una mica d’endreça a l’estudi de damunt del despatx parroquial. Queda bé i còmode.

Quan vespreja, en Juli em porta el canapè vuitcentista que vaig fer-li arreglar i també el llit de ditada i amb capçalera que instal·laré a l’habitació dels convidats.  De mica en mica la casa em va quedant bé, potser un xic barroca, però, sóc així. Li encomano unes cortines per la galeria ja que les que hi ha deuen ser del temps d’en Marturi i s’estan esfilagarsant ja que sempre estan rebent la claror del sol que les recrema. Són un xic recarregades. En Juli té bon gust i segur que me les farà senzilles, sense cap mena d’ornamentació.

Hi ha dies que no saps perquè però un es cansa aviat.


divendres, 4 / desembre / 2015

Al matí vaig a visitar els ancians malalts de Bonmatí: la Maria, en Josep, l’Antònia, la Margarita, la Maria, la Dolors... “la pau del Senyor sigui en aquesta casa, a tots els que hi habiten i a tots els que la visiten”.

Em telefona Mn. Lluís Suñer i em comunica que, des d’avui, ja es poden saber el nomenament d’arxiprestes i em convoca a la reunió que tindrem al convent de les clarisses, a Vilobí d’Onyar.

M’aturo un moment a l’església. Amb en Francesc mirem que tot quedi a punt per la reunió del Consell que tenim al vespre.

A la una, a la doma, el fuster ve a recollir unes portes per serrar-les i així em serveixin per posar llibres, que ja no sé on col·locar-los. Vaig a dinar a la Rutlla. A la tarda, ve en Felip, el ferrer, a col·locar una barana a la terrassa que van sanejar darrerament. També ve el pintor a repassar un parell de taques de l’estudi. I finalment, sembla que s’hauran acabat les obres que s’iniciaren fa uns tres mesos. Per alguna cosa demanava que s’iniciessin a començament d’estiu!

Amb en Joan i en Ramon pugem el canapè a la galeria on hi queda ben situat. M’anirà bé per descansar-hi i fer-hi alguna migdiada, sobretot ara l’hivern, ja que hi peta de ple el sol i s’hi està calentonet.

Des de Salt, en Pere Figareda em comunica la mort del seu pare, en Pep Figareda Pla. Era el marit de la Maria Cairol. En Pere havia estat alcalde d’Anglès (2003 – 2011) i la Maria, regidora de cultura. En Joan, germà d’en Pere, té una carnisseria al carrer Verneda. I el germà petit, l’Enric, que viu a Lloret, havia participat a les colònies de Sant Feliu de Guíxols, abans del 1974, on jo hi feia de monitor.

A la missa fem memòria de santa Bàrbara. A Anglès, aquesta diada, havia estat molt celebrada ja que era una terra de mines.

Després de la missa vespertina, recullo a la plaça dels Horts a la Maria, la Crist, la Consol i la Rosa. Anem a la reunió del consell de les parròquies a Bonmatí. Abans passem pel centre civil a visitar l’exposició de fotografies on es veuen les esglésies de l’entorn des de l’aire: el Coll, Sant Climent d’Amer, Sant Julià de Llor, Constantins, Calders, Vilanna... Una exposició simpàtica.

Tenim la reunió al magatzem dels aliments de Caritas. Algú excusa la seva assistència. Hi ha un clima cordial i participatiu. Parlem de les activitats de les properes setmanes (sobretot entorn del Nadal), d’algunes reformes a fer a Bonmatí, de possibles variacions als horaris de les celebracions dominicals... També els comunico que el Sr. Bisbe em designa arxipreste del Ter Brugent.


Arribo a la doma a les onze. Abans d’acotxar-me llegeixo una mica. M’adormo quan han passat dos quarts de dotze. Si Déu plau, demà serà un altre dia.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada