dilluns, 16 de maig del 2016

Pel maig, cada dia un raig? O força més!


dissabte, 7 / maig / 2016

Marxo cap a Palafrugell. Vaig una visita a la Residència dels Ancians: celebren la Mare de Déu dels Desemparats. Hi concelebren la missa Mn. Pere, Mn. Felip i Mn. Ernest.

Pujo cap al santuari de Sant Sebastià de la Guarda. Feia temps que no hi estava. Passo a saludar el personal de l’Hotel del Far, especialment la Marta.

Vaig cap a l’església. La noto freda i la sagristia, mal endreçada. Hi manquen els dos vaixells / exvots que flanquejaven la imatge de sant Sebastià esculpida per en Fita (1964). També manquen les fletxes del sant.

Cap a les 12 comença a arribar gent i, abans de les dues, ja hi ha els dos nuvis, en Raül i la Caroline. Quan tothom és dintre de l’església, després de l’entrada dels nuvis amb la música pertinent, el pare del nuvi dóna la benvinguda als assistents. Ho fa en francès en deferència a la família de la Caroline. La mare de la núvia llegeix la primera lectura. Jo vaig oficiant alternant el català i el francès (suposo que m’entenen, perquè diuen les respostes corresponents).

Un cop donat el consentiment,  fet l’intercanvi dels anells, els nuvis saluden els pares i els familiars més propers. Prosseguim la cerimònia amb les pregàries que llegeix l’oncle Joan amb l’àvia Maria. I feta la benedicció, signem l’expedient, amb un piló de testimonis. Tot seguit venen les felicitacions dels germans d’un i de l’altra.

El piscolabis el tenim als jardins del far. Hi ha molts bocaditos i sushis, però no hi ha res més bo que el pernil amb un xic de torradeta amb tomata.

A més dels familiars més propers, em saluden els Campistol, els Sagrera, els Barti...  

A quarts de quatre me’n vaig. Amb recança, abans dono una ullada l’entorn: el mar, la costa, Llafranc, Calella... Cap a dos quarts de sis arribo a Bonmatí per celebrar la missa anticipada de les 6. I a les 8, celebro la missa anticipada d’Anglès.


diumenge, 8 / maig / 2016  

El matí plovisqueja. Celebro les misses a Anglès i a Sant Martí.

Quan baixo de Sant Marí, m’avisen que es suspèn la segona part de l’aplec a Santa Bàrbara i, per tant, no hi ha la missa.

A la tarda preparo la classe del dijous, escric....


dilluns, 9 / maig / 2016

Preparo la classe de dijous.  

A la tarda, a Anglès, oficio les exèquies  d’en Miquel Palou (93a).  El coneixen com en Miquel  Sereno ja que fou el darrer sereno del poble. Durant un temps va viure al carrer de l’Empedrat, al costat de can Bora. Era nascut a Amer i el seu fill, en Salvador, n’ha estat mestre i el 2015 va ser prior de la Congregació de la M. de D. dels Dolors. A la missa hi participen tots els néts i els besnéts, un element participatiu que omple de tendresa el comiat.   

Al vespre celebro la missa pels col·laboradors de Santa Bàrbara ara difunts ja que ahir no fou possible celebrar-la dalt del santuari.  


dimarts, 10 / maig / 2016

Tinc un dia normal. El matí me’l passo estudiant. A la tarda ve la mainada de catequesi. I al vespre, celebro la missa.


dimecres, 11 / maig / 2016

Després de posar en marxa el dia, pel pis, baixo cap el despatx. Venen les confraresses de l’escombra a fer neteja a l’església. Atenc alguna visita al despatx.

Ajudo a identificar alguna fotografia de l’Arxiu Mas Ametller: l’església de Vilafant, l’interior de l’església de Beuda, l’interior de l’església de Vilabertran, Besalú... Són fotos anteriors al 1936 i per m són molt interessants.

Vaig a dinar amb en Josep, la Carme i la Nuri. Torno aviat cap a Anglès.

 A la tarda ve la mainada del reforç escolar.

Segons es diu el papa Francesc hauria plantejat la possibilitat de l’ordenació diaconal de dones. Si únicament és per administrar baptismes i presidir cerimònies de casament, això fins ara ho podien fer. Les comadrones, al llarg del temps, han batejat molta mainada. En fi, esperem que sigui per això i per molt més.


dijous, 12 / maig / 2016

Celebro la missa a les nou del matí: sant Pancràs  (algú diu sant Pencaràs). Faig memòria de la visita que vaig fer a les catacumbes de Sant Pancràs damunt del Trastevere.  

El matí me’l passo enllestint el text del suplement del full. També acabo d’arrodonir la presentació de la classe de la tarda.

Després de dinar descanso un xic. Surto cap a Girona cap a dos quarts de quatre.

Aparco al pati del seminari i baixo a ca l’Ensesa a encarregar uns platets pels canelobres que flanquegen la Mare de Déu del Carme. Estaven mig aixafats i en Joan pràcticament els ha fet nous. I bé que lluiran al costat de la Mare de Déu.

Em passo una estona mirant informes dels desperfectes de la guerra civil: Palamós, Sant Antoni de Calonge, Regincós... Em trobo amb l’Enric Tubert i estem una estona parlant.

Quan és hora d’anar a classe vaig a l’aula corresponent, la del Dr. Estela. Hi instal·lo l’ordinador i provo el muntatge. Em diuen que un dels alumnes ha tingut un accident a la carretera de Salt a Anglès. 

Avui presento el cicle Cristològic de l’Any litúrgic. Hi ha molta teca. Quedo encallat entorn del cicle de Nadal. Continuaré la setmana vinent.

Algú em presenta el treball del curset i algú altre em comenta el treball que li agradaria fer.


divendres, 13 / maig / 2016

Després de celebrar la missa en honor de la Mare de Déu de Fàtima,  feinejo pel despatx i poso en ordre apunts de classe i llibres. A mig matí baixo al poble a fer alguna gestió i a proveir per la nevera.

Em comuniquen la mort de la germana Maria Andrés. L’encomano a Déu.

Cap a la una vaig a l’escola FEDAC - Vall dels Àngels. Amb l’equip de pastoral preparem un xic la celebració de sant Francesc Coll. Caldrà que sigui una celebració interconfessional.

Amb en Lluís ens mirem l’altar de la capella: un bloc de pedra. El paleta haurà de passar a recollir-lo i el guardarem per muntar-lo a l’església d’Anglès. Hi farà molta patxoca. L’altar que hi ha ara és fet d’aplacats, com un taulell de peixateria.

Amb en Ramon de La Cellera i en Jordi de Bescanó anem cap a Les Planes. El cel es va enfosquint per moments i damunt de Rocacorba i del Far sembla que hi plou.

Ens trobem amb en Jesús i dinem plegats al Racó d’en Bacus. El dinar és senzill i suculent. La trobada setmanal dels companys ens va molt bé. Entre altres coses parlem del recés de dimarts a Solius amb l’arquebisbe Omella de Barcelona. 

Mentre dinem, fa una bona calamarsada i tot queda blanc com si nevés. Però la pluja s’ho endú tot.

Després de descansar una mica, vaig cap a Girona.  Pel camí escolto les vespres des de Montserrat com també altres dies. Aparco al pati del seminari.

Baixo cap a la plaça del Vi. Encara hi ha restes de Girona Temps de Flors. Veig el que hi ha a l’antic Modern i a diverses façanes i placetes. Em penso que això morirà d’èxit. 

Pago els deutes a la Llibreria Diocesana i estic una estona mirant llibres i parlant amb la M. Teresa.

Cap a les 8 pujo a l’església dels Dolors, també ornamentada de flors. També miro la ornamentació floral que hi ha a la Mercè. Em passa pel cap els dies que hi estigué el pare convalescent durant la guerra civil, després d’una greu peritonitis que passà i que l’alliberà.

Aquests dies que l’església és plena de flors, celebrem la missa a la sala de juntes.  Les parets estan plenes amb els quadres dels programes de Setmana Santa.


Entre una cosa i altra, acabo cap a quarts de deu. I cap a casa. Pel camí vaig escoltant les notícies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada