diumenge, 22 de maig del 2016

Sant Baldiri no té ciri per anar a la processó...

dissabte, 14 / maig / 2016

Al matí preparo les misses del cap de setmana: pregàries, cants, homilia... A Bonmatí hi tindrem el Roser, la festa major.

A primera hora de la tarda batejo els néts d’en Llorenç Carreter d’Amer i de la Lola de la Casa Nova d’Anglès.

A la tarda no haig de celebrar la missa anticipada a Bonmatí ja que demà hi haurà l’ofici de la festa major. Al l vespre celebro la missa d’Anglès.


diumenge, 15 / maig / 2016

És sant Isidre. Celebro la missa de les 9 (a Anglès) i la de dos quarts d’onze (a Sant Martí).

És el Roser de Bonmatí. Hi celebro la missa a les 12 del migdia. Hi canta la coral Ipso Lauro, que cada dia ho fa millor. Hi assisteixen un grup que han participat a una trobada de cotxes dels anys 60 amb gent de Banyoles, de Cervià de Ter, de Porqueres...

Sortint de missa hi ha sardanes a la plaça i pica-pica. Es veu que hi ha algú a qui no se li ha posat gaire bé el got (ple) de vermut i s’ha marejat una mica (i força). Fa festa major.

Vaig a dinar a Cal Rajolet. M’hi trobo amb altra gent de Bonmatí.

A la tarda vaig a donar un tomb per la Vall de Bas i Sant Miquel del Corb.  Sortint d’Amer em trobo amb un bon xàfec.  Fotografio masies que tinguin porxada amb arcs així puc identificar millor alguna fotografia antiga de l’Arxiu Mas, amb qui col·laboro.

Arribo a quarts de vuit a la doma. Quan he tancat l’església, pujo a l’estudi on escric i llegeixo una mica.


dilluns, 16 / maig / 2016

Dilluns de Pentecosta: és dia de festa.

A les 11 celebro la missa a Bonmatí pels difunts de la parròquia, en ocasió de la festa major. Hi participen una vintena de feligresos.

Després de la missa, vaig al centre cívic de Sant Julià, l’antiga escola del poble.  M’hi trobo amb les famílies de la mainada que celebrarà la primera comunió a Bonmatí el diumenge 5 de juny. Han fet una sortida matinal i estan acabant de cruspir-se una xocolatada amb melindros.  També ho aprofitem per parlar de  la celebració i de la preparació més immediata. 

Dino al meu pis. A mitja tarda m’arriba la notícia que, a Bonmatí, un cotxe ha atropellat una dona i la seva filla. Es veu que la petita, de 4 anys, ha mort allà mateix. El que portava el cotxe anava carregat de vi més que no pas de seny, i ha fugit. Quin acabament  tan trist de la festa de Bonmatí!


dimarts, 17 / maig / 2016

A mig matí baixo a cal apotecari ja que em falta algun medicament.

A la tarda ve la mainada de catequesi. Ja senten l’esverament dels darrers dies. Quan diem el parenostre, preguem per la nena morta a Bonmatí.

Quan acabo, vaig cap a Bonmatí, per participar a la mostra de rebuig i al minut de silenci que es fa davant de l’ajuntament del poble. Hi participen unes 200 persones, molts periodistes, algun representant dels mossos i algun del govern de la Generalitat. L’acte és excessivament sobri i em sembla que excessivament improvisat.


dimecres, 18 / maig / 2016  

Al matí atenc alguna visita al despatx. I dino al pis.

A la tarda ve la mainada del reforç escolar. Jo haig d’estar per la mainada que celebren la primera comunió aquest diumenge. Fem l’assaig de la celebració, les maniobres, com deia en Joan Mollerusa.

Quan acabem l’assaig, fem una mica de descans. I tot seguit fem la celebració de la penitència. Ho fem en to menor, que és com toca, i sense masses complicacions. I entre una cosa i l’altra, acabem cap a ¾ de 7 (havíem començat a ¼ de 6).

A la missa vespertina prego especialment pel meu germà, en Pere, que demà serà intervingut per canviar-li una vàlvula del cor. Ho fa el Dr. Jacobo Toscano, a l’hospital de Bellvitge.  


dijous, 19 / maig / 2016

Celebro la missa a les 9. M’agrada fer-ho al matí i, si pogués, ho faria més aviat.

A les 10 tenim la celebració en honor de sant Francesc Coll al col·legi del FEDAC – Vall dels Àngels. La fem al pati, si bé el temps no hi acompanya massa. Cada curs explica algun dels valors fonamentals de les escoles de les dominiques del P. Coll.

Quan acabem, esmorzo una mica amb els professors. I vaig cap al meu estudi  per acabar de preparar el power de les classes que tinc a la tarda a l’Institut de Teologia. 

Vaig a dinar a Banyoles. No m’hi puc entretenir gaire.

A la tarda vaig una estona a l’Arxiu, a treure notes dels informes que van elaborar els rectors, el 1939, després de la Guerra Civil. Valdria la fer-ne un estudi amb profunditat. La meva feina es limita a recollir les dades sobre les destrosses d’obres d’art però hi ha molta més informació.

Cap a les 7 vaig cap a l’aula. Puc parlar amb algun alumne que hi ha per allà. Amb en Joan parlem de la sortida a Roma que férem fa uns 10 anys. També puc parlar amb un nét de can Cortada de Banyoles. Parlem de l’avi Gerard i de l’àvia Victòria.  

I també saludo un nebot dels Benítez. Vaig conèixer la M. Montse, una seva tia, a Calella (el Maresme). Una altra tia la vaig conèixer quan venia a estiuejar a Palafrugell. També vaig conèixer un oncle a Roma, el P. Josep M., on era professor. També havia tingut algun contacte amb un altre oncle, el P. Joaquim, que havia estat professor a Hiroshima.

A la classe, avui parlo de les celebracions dedicades a la Mare de Déu i la seva importància al calendari litúrgic.

Acabo cap a les 9. I cap a Anglès.


divendres, 20 / maig / 2016

És sant Baldiri. En Francesc Ten cantaria: “Sant Baldiri, no té ciri per anar a la processó...”  

Avui també toca celebrar la missa al matí. Sembla que ompli millor el dia, començant-lo així.

Em passo el matí ordenant les notes que vaig treure, ahir a la tarda, a l’Arxiu Diocesà.

Cap a la una surto d’Anglès i vaig a recollir en Ramon i, plegats, anem cap a Amer.

Ens trobem amb en Jesús i amb en Pere Carreras que avui ens acompanyarà al dinar.

A la tarda, després de descansar un xic, vaig cap a Girona. Pel camí segueixo les vespres de Montserrat. Quan arribo a Girona, puc aparcar a la muralla. I baixo a la plaça del Vi.

A les vuit vaig cap a l’església dels Dolors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada