diumenge, 24 de juliol del 2016

Donant voltes com un ventilador

 Dissabte, 16 / juliol / 2016

Es parla del cop d’estat a Turquia. Hi ha qui diu que hauria estat  un cop d’estat “promogut” pel mateix Erdogan per així depurar l’exèrcit, la judicatura i tots els agents que no li són favorables. Veurem.  

Al migdia hi ha el casament de la Laura i de l’Albert. L’església d’Anglès s’omple de familiars i amics. El to de la celebració és cordial i amable. El pare de la núvia, en Pere, és qui amb l’Alfred carretejaren les capses de llibres, des de la planta baixa, fins a la biblioteca que vaig instal·lar a la segona planta, pujant per una escala ben estreta. El nuvi és el nét d’en Joan de cal Curt de Sant Martí Sapresa, que durant molts anys ha fet de primer paborde de l’església de Sant Martí.

Quan s’acaba la cerimònia, a la sortida dels nuvis, el davant de l’església  queda encatifat d’arròs, de confeti, de paperets... En Joan Garceso és que s’afanya a fer neteja. No sé si hi ha algú que s’estimi tant aquesta església com ell.

A la tarda tenim les misses anticipades. A Bonmatí quedem per celebrar la propera missa anticipada a la capella de la colònia Bonmatí, com fem cada estiu quan arriba la família Bonmatí.


Diumenge, 17 / juliol / 2016

Celebro les misses d’Anglès i de Sant Marti. Al migdia oficio les exèquies d’en Mansueto Casadevall. Havia nascut fa 85 anys a Sant Martí de Llèmana.

Quan acabo marxo cap a Olot. Dino a casa de l’Assumpta, amb en Jaume, l’Aniol, la Rosa Serra, l’Elvira, en Josep i la Carme.

Quan acabem el dinar, em donen llibres i en porto quatre caixes al Seminari de Girona.

Arribo a Anglès cap a les 8 del vespre.


dilluns, 18 / juliol / 2016

La meva mare avui faria 100 anys i celebraria el seu sant. Al cel sia!

Venen a veurem en Paco Lago i la seva muller, la Luisa. I celebrem el seu 50 aniversari de casats. Els acompanya en Josep i la seva xicota.  

Celebrem la missa al migdia donant gràcies pels anys de matrimoni i demanant creixi el seu amor i el seu goigs tots els dies de la seva vida.

Dinem a Bonmatí i compartim una estona d’amistat. Treu foc pels queixals perquè hi ha canvi de rector a Palafrugell. Es veu que el mateix que em va fer la punyeta ha estat escrivint contínuament cartes. I el trist és que se li fa cas.

A la tarda treballo al meu estudi enllestint algun article.

Veig uns joves que entren a l’església i, des de la finestra, observo què deuen estar fent. Sembla que estan a la recerca de pokemons i que n’hi hauria algun per dintre de l’església. Espero que també hi trobin el Senyor.


dimarts, 19 / juliol / 2016

Celebrem la missa al matí. I cap al migdia vaig cap a Cadaqués: són 90 kilòmetres. La refrigeració de dintre el cotxe no funciona i sembla que viatjo dintre una cabina de sauna.

A les notícies parlen d’una noia d’un agrupament escolta de Sabadell que es va estimbar per un barranc i es trencà les cames. Sembla que per culpa d’una hemorràgia interna,  morí de l’accident. Recordo que a una noia d’Anglès li passà quelcom semblant, la Blanca Collell. Va tenir un accident prop de Viella el 6 de juliol del 1988.Ben dramàtic.

Encara que a alguns no els ha estat possible venir, a casa d’en Jaume ens hi trobem bona part dels capellans de la nostra generació: dos Pere, tres Joan, l’Esteve, en Ramon, en Jaume i jo.

Parlant i entre rialles, a la taula surten diversitat de temes:  temes de l’església del moment, el rei Joâo V da Portugal, la seva amant la Madre Paula de Odivelas, dels meninos da Parlhavâ, dels comentaris sarcàstics de Voltaire... i clar, dels trasllats de capellans.   

Quan acabem l’àpat passem una estona a la terrassa, amb bona ombra i aire fresc de mar mentre de mica en mica tothom va marxant. Quan només hi quedo jo, en Jaume m’acompanya a la capella de SantBaldiri, recentment restaurada d’acord el “Projecte Perifèric”.

Aprofitem per donar un tomb pel cementiri on hi ha interessant Creu de Terme i algunes tombes monumentals. També visitem el nínxol de l’escriptora Rosa Leveroni  i, davant el nínxol de Mn. Josep Arges (+ 2004), resem un parenostre.

El retorn cap a Anglès també pateixo una sauna. Sort que m’aturo una estona a Castelló d’Empúries per admirar el pont medieval.  I segueixo les vespres de Montserrat. Quan arribo a la doma estic amarat de suor i vaig de dret a la dutxa.


dimecres, 20 / juliol / 2016

Al matí atenc alguna visita al despatx. És el dia de santa Margarita i em ve al cap l’ofici de la festa major de Palafrugell, la Sardana de l’Alcalde i la Sardana del Rector. No sé si també ball de bastons.  

Vaig a dinar a Banyoles. Quan torno també porto llibres a la biblioteca del seminari.

Al vespre, després de la missa, vaig cap a l’ambulatori a fer donació de sang.  Tot va bé i hi trobo molta gent coneguda. Quan em claven l’agulla per extreure la sang, no em puc estar de fer una petita exclamació. Un cop acabo –sóc dels darrers- em diuen que hi ha fet donació més d’una setantena de persones: corresponen a un percentatge del 1 % de la població (tot i que no es pot fer donació fins els 18 anys i tampoc no se’n pot fer si es tenen més de 70, crec.


dijous, 21 / juliol / 2016

Venen les confraresses de l’escombra a esterrejar l’església, encara plena de paperets del casament del dissabte: ja els arrossegarem dies!

Cap a les 11 surto cap a Girona. M’acompanya en Cristòbal que havia pintat al Casal de Palafrugell.  

Vaig a retornar uns llibres a la Teresa. I vaig al carrer Nou, a l’Òptica Girona, per adquirir unes noves ulleres. M’atén el fill de la Cris, en Narcís, i m’atén molt amablement. Em fa una revisió exhaustiva de la vista i em regula la graduació que caldrà que tingui les ulleres. I després de la revisió, escollim les ulleres que em semblen més adients. Segurament les podré recollir a començament d’agost.  

Quan surto, truco en Pere Domènec i quedem per dinar. Anem a Ca la Sausa, a Viladasens. Ens hi trobem amb en Joan, en Lluís i en Manel. Una segona trobada de companys, d’un altre estil i tarannà.

A la tarda ho aprofito per anar a comprar i arribo aviat a la doma per celebrar la missa vespertina. I pel camí, segueixo les vespres de Montserrat.


divendres, 22 / juliol / 2016

Cap al migdia vaig a La Cellera. M’hi trobo amb en Ramon, en Jesús i en Jordi. I en Jesús Mercader, caporal dels mossos, ens ve a informar de seguretat i prevenir robatoris i visites desagradables a les esglésies i rectories. Ens centrem molt en el robatori que hi hagué a la rectoria de Bescanó ara fa uns 15 dies.


A la tarda enllesteixo un article sobre en Xavier Carbonell en ocasió del primer aniversari de la seva mort i per publicar a La Comarca. Curiosament a la Wikipedia només surt ressenyat en alemany.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada