diumenge, 3 de juliol del 2016

Per sant Pere, els rossinyols van a cantar a Roma

Dissabte, 25 / juny / 2016

Al matí preparo les celebracions d’aquest diumenge.

Al migdia vaig cap a Bonmatí. A la una hi batejo l’Estela.

A la tarda celebro la missa anticipada a Bonmatí i, cap al vespre, la missa anticipada d’Anglès.   


diumenge, 26 / juny / 2016

Celebro la missa de les 9, a Anglès. Hi ha una volada de feligresos,  

Enllesteixo l’estudi dels frontals de les Planes i ho envio a en Jesús. En Jesús em contesta agraint-ho i comunicant-me la mort del pintor d’aquestes peces, en David

Vaig a dinar a ca l’Elisa. Feia dies que no hi anava.

I abans de les 5, vaig cap a Sant Pere Sestronques. El prat de l’entorn de l’ermita és ombrívol i fresc. Celebro la missa sota el cobert del pòrtic. Hi participen unes 80 persones, algunes assegudes al pòrtic i, la majoria, al prat . I en Joan és qui entona els goigs que va redactar Mn. Ramon Cabanes.  

Amb la família Feliu, parlem del casament de l’àvia Lluïsa de Cendra amb l’avi Joan Feliu, el 15 de novembre del 1916 a Sant Miquel d’Anglès. No sabien que havia estat un casament doble on també s’hi casà la tia Pilar de Cendra amb l’oncle Pere Pibernat de Granollers. I, a més, la cerimònia la presidí el bisbe Francesc de P. Mas. Seria tot un succés a la vida de la vila d’Anglès.

Cap a les 7 del vespre sóc de nou a la doma.

Fins les 9 no m’informo del resultat de les eleccions de l’estat. Són molt decebedores. Encara bo que, a nivell de Catalunya, es manté una alternativa valenta.


Dilluns, 27 / juny / 2016

Porto el cotxe a revisió. Amb en Santi ens mirem algun cotxe que em pugui anar bé. No n’acabo de veure cap de clar.

Al vespre em ve a trobar en Lluïs per parlar dels Amics de Sant Amanç. La legislació actual castiga les organitzacions que treballen de forma altruista i fiscalment les tracta com si fossin empreses lucratives. Renoi, finalment  trauran a tothom les ganes de col·laborar.


dimarts, 28 / juny / 2016

Al matí baixo a comprar medicaments i un xic de manduca.  


A la tarda vaig a visitar la Maria, a les cases barates. Renoi, quin sol!


dimecres, 29 / juny / 2016

Quan he obert l’església i fet alguna gestió, vaig cap a Osor. Concelebro a la missa de Sant Pere que presideix Mn. Ramon . Hi predica Mn. Joan Mir, el rector de Viladrau, fa la prèdica. Mn. Ramon anuncia que s’estrenen 10 bancs que provenen de la capella de les dominiques d’Anglès. Els altres bancs  provenen de l’església de les josefines de Calella.

Conec a gairebé tots els feligresos d’Osor: entre una cosa i altre, ja hi ha pujat unes quantes vegades. També s’afegeix a la festa algun d’Anglès.  Acabada la missa, es fa un xic de tertúlia al davant de l’església, encara que el sol no ens permet estar-hi massa estona. A la rectoria hi fem un xic de vermut amb els col·laboradors més propers. La casa és fresca i s’hi està bé.

En Ramon ens convida a dinar, a en Joan i a mi, al restaurant de El Coll. Dinem a una de les taules que hi ha a la glorieta de l’exterior. S’hi està bé i hi mengem bé. A la sobretaula surt el tema dels trasllats de capellans, a Girona i a Vic.

Amb en Joan parlem de les pintures d’en Josep M. Sert a la catedral de Vic, una de les obres més coneguda del pintor. En Joan s’estranya que el tema de la Resurrecció de Jesús hi destaqui tan poc, en relació a altres episodis evangèlics no tant importants. També comentem la seva vinculació amb Palamós i la proposta que va fer de decorar l’església de Palafrugell a canvi de poder fer d’ermità a Sant Sebastià de la Guarda.

Quan baixo de el Coll, vaig a Vilobí, a buscar pa de missa, al monestir de Santa Clara.

I al vespre celebro la missa en honor del príncep dels apòstols. Com no podia ser d’altra manera, a la missa hi encomano a Déu el meu pare i el meu oncle demanant al Senyor que gaudeixin de la llum eterna. També prego pel meu germà demanant per ell bona salut i llarga vida.

Al vespre l’Albert i la Laura venen a enllestir l’expedient de matrimoni i parlem d’alguns detalls de la celebració.

dijous, 30 / juny / 2016

A primera hora del matí ens arriba la notificació oficial dels trasllats dels capellans. Entre els més propers hi ha el de Mn Pere Domènec que va de rector a Sant Esteve d’Olot i Sant Cristòfor les Fonts (fins ara era el rector del Mercadal i del Carme, a Girona), el de Mn. Enric Tubert que va de rector a Sant Pere Màrtir i Sant Roc d’Olot i a Riudaura (fins ara era el rector de Palamós) i Mn. Felip Hereu que va de rector a Canet de Mar (fins ara era el rector de Palafrugell). Aquests són els capellans que em resulten més propers de tots els altres que es remouen. 

De fet, ja feia dies que corrien els rumors d’aquests nomenaments i dels diversos trasllats que es produeixen i, a hores d’ara, ja n’he escoltat tota mena de comentaris i opinions.  

Al matí enllesteixo el suplement del full. Passat el migdia, vaig cap a Banyoles on hi dino amb la Carme, en Josep, en Martirià i la Nuri. A la taula surten temes de la família i de Banyoles.

A la tarda vaig cap a Anglès. El sol escalfa de valent i fa calor. Quan arribo a la doma vaig de dret a la dutxa. I al vespre, la missa vespertina.


divendres, 01 / juliol / 2016

Celebro la missa al matí.

Al matí visito els ancians impedits de Bonmatí. Hi arribo massa aviat i alguns encara no em poden rebre. S’han afegit 3 persones més a la colla. Entre totes són 8 persones. Totes m’acullen molt amablement.

Dino tranquil·lament al pis, descanso un xic i feinejo.

Quan vespreja, vaig cap a Girona. Pel camí vaig seguint les vespres de Montserrat. Quan he aparcat a la muralla, baixo a la plaça del Vi. M’assec a una terrassa a menjar un mini i beure’m un quinto. S’hi està molt bé. A la llibreria de Les Voltes hi fan la presentació d’un llibre sobre el camí de la Independència. Veig que hi assisteix un company capellà.

A les 8 pujo cap a l’església del Dolors. M’aturo a una botiga de peces artesanals de gres. Em fixo en una peça i, quan miro l’etiqueta del preu, em sembla que hi diu 26. Quan la tinc damunt del taulell i ja me la preparen, miro millor l’etiqueta i veig que diu 267. Gairebé caic desmaiat. I els dic que, de moment, deixo la peça, que ja passaré un altre dia. Quina vergonya!

Celebro la darrer missa del curs a l’església dels Dolors. No arribem a la dotzena de persones. I m’acomiado dels assistents fins passat l’estiu. Segurament la primera missa serà el divendres 2 de setembre.

Arribo a la doma cap a les 11 del vespre. Menjo una peça de fruita i prenc els medicament. I cap al llit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada