diumenge, 27 de novembre del 2016

Caminem vers el sol esperant la veritat; la mentida, l'opressió quan Tu vinguis cessaran!

dissabte, 19 / novembre / 2016

A les 12 oficio les exèquies de l’Asunción Rodríguez. M’assabento que és cunyada d’en Cabezuelo de Palafrugell.

Passo el dia preparant les misses dominicals del cap de setmana.

Poca participació a les misses anticipades. A Bescanó em diuen que ja els va bé que la celebració sigui a les 6 de la tarda. Es fa evident que hi havia consigna donada.


diumenge, 20 / novembre / 2016

Celebro les misses a Anglès i a Sant Martí.

Dino a Banyoles. Celebrem la fira de Sant Martirià, el 48 aniversari del casament de la Carme i en Josep, el 12 aniversari del casament de la Collell i en Jordi, i la bona amistat.

A la tarda envio la glosa corresponent a la paraula CAPELLA a la Revista de Banyoles.

Estem en una situació d’aparences però la realitat és molt més humil, per no dir-ho de forma pessimista.


dilluns, 21 / novembre / 2016

Al migdia oficio les exèquies d’en Cristòbal González (71a). Fa 10 dies oficiàrem les exèquies de la seva germana, l’Anna Maria, fills del “Capitan”. En Cristòbal darrerament vivia a la Barroca. Es veu que era molt bon paleta i també se’m comenta que era bona persona.

A la tarda tinc la classe de fenomenologia de la religió. Parlem de les religions politeistes i del budisme.

Quan retorno de Girona, m’aturo a l’Espai Gironès. Hi faig un parell d’adquisicions i m’hi cruspeixo una pizza.  


dimarts, 22 / novembre / 2016

He dormit malament i m’he despertat diverses vegades amb rampa a la cama esquerra.

Preparo la classe de dijous a la facultat Antoni Gaudí.

Amb l’Arnaldo quedem que no tindrem trobada ecumènica de Nadal ja que la comunitat evangelista s’ha dissolt.

M’assabento que ahir la tia Lola, la meva padrina (92 anys), mentre aconduïa les gallines, un pollastre la va entrebancar i se li va fracturar el fèmur. Avui l’han ingressada a l’Hospital de Figueres. I el pollastre, ja té la sentència signada.


dimecres, 23 / novembre / 2016

Al matí feinejo pel despatx. Vaig a dinar a Ca l’Elisa. En Joan m’informa de com evoluciona la salut del seu pare.

Al migdia operen a la tia Lola, la meva padrina. En parlo amb la Remei.

A la tarda fa un ruixadot i hi ha talls de llum.

Cap al vespre vaig al CAP Ramon Vinyes per fer-hi donació de sang. M’atén, i molt bé, una noia de Sant Miquel de Fluvià. Li dic que la meva mare va néixer a Ventalló.

Parlem del poble i de la vegada que em tocà representar els capellans de la comarca quan en Willy Brandt va visitar Sant Miquel de Fluvià (cap el 1991) ja que al poble hi havia moltes famílies vinculades amb Alemanya i amb el socialisme.


dijous, 24 / novembre / 2016

Al matí acabo d’enllestir la classe de la tarda.

A la tarda surto per anar a Barcelona. Volia passar per la carretera de Riudarenes a Hostalric, però sortint de Santa Coloma hi ha un accident i em toca recular i agafar la variant, cap a Vilobí i cap a l’autopista.

A l’entrada de Barcelona hi ha un altre embús provocat per una avaria de la conducció de l’aigua a la Vall d’Hebron. Cantant i xiulant, arribo a la facultat força justet.

Tinc l’oportunitat de saludar la Francesca Español. Òbviament parlem de l’arqueta de Sant Martirià que va ajudar a localitzar i a recuperar. També parlem d’en Joaquín Yarza, que havia estat professor meu.

Quan surto de classe veig algunes lluminàries nadalenques que ornamenten els carrers de Barcelona, especialment les del carrer València. Em sorprèn que el trajecte llueix diversos estils d’il·luminació. És clar que el carrer és llarg...  

Arribo a casa cap a les 11. Sembla que em ronda un refredat.


divendres, 25 / novembre / 2016

Un cop he celebrat la missa, surto cap a Figueres. Vaig a visitar la tia Lola, la meva padrina, a l’hospital. L’acompanya l’Esperança, la seva filla petita. Estem una estona plegats. Està asseguda a la butaca, mou els dos peus i se la nota animada.

Anant a Figueres, he passat per Girona, Medinyà, Bàscara... I en torno passant per Vilafant, Avinyonet, Besalú, Olot... I a l’Hostal  del Fang (entre les Planes i Amer) m’entaulo amb en Ramon i en Jesús. No em puc estar d’evocar el voluptuós i tan variat paisatge tardoral que anat admirant traspassant les diverses comarques: Selva, Gironès, Pla de l’Estany, Alt Empordà, Garrotxa...  

A la tarda, després de descansar un xic, vaig cap a Girona. M’aturo a Bescanó. Em trobo amb en Llorenç Carreras, el responsable de Caritas de Bescanó. Em comenta la representació del 2 de desembre a la Universitat de Girona (Sant Domènec – Capella de Sant Dalmau) on, amb altres col·laboradors,  presentarà l’espectacle crític “Lepret batega!!!” d’Edu Sívori.

Quan arribo a Girona, deixo el cotxe a l’aparcament del costat de la muralla i baixo a la plaça del Vi. M’hi trobo amb en Salvador Garcia-Arbós  que em presenta en Joan Oller Guinó. També m’arribo a la llibreria del Bisbat a comprar les gallofes i a liquidar deutes.

Després de celebrar la missa a l’església dels Dolors, faig una ronda pel damunt de la muralla pujant cap el nord, que és on el pas està il·luminat correctament. La vista sobre la ciutat és esplèndida: a primer terme, els edificis de Sant Domènec i de la Universitat de Girona, més enllà, la catedral i Sant Fèlix. Vull enfilar-me a una de les torres però, quan ja gairebé estic al terrat, sento gemecs i petits comentaris d’una parella que sembla que està enfeinada i que em fan desistir. M’estimo més no molestar.


I cap a les 10 arribo a Anglès. L’aire és fresc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada