dilluns, 12 de setembre del 2011

Comiat del Consell Parroquial - Escrit per en Joan Vilardell


Quan el dilluns de Pasqua pujava al punt més alt de l'esplanada de Sant Sebastià per beneir el terme i estenia els braços com per iniciar una abraçada, molt pocs de nosaltres  sabíem i fins i tot sospitàvem que era com el començament d'un comiat i que aquella era l'última Processó de les Cuques que encapçalaria com a Rector de Palafrugell.


Més tard es van confirmar els pressentiments i ens feia saber a les misses d'un cap de setmana que deixaria la Parròquia de Sant Martí  en un futur molt proper. Com a les històries de misteri vam haver d'esperar uns dies per saber quan ens deixaria i quin seria el seu pròxim destí.


Com molt bé sap un grup de feligresos, representatiu dels diferents col·lectius que treballen per la parròquia va fer passos per aturar la decisió presa per l'autoritat eclesiàstica corresponent, però va quedar ben clar que qui mana, mana, i quan això passa no hi ha res a fer.


El trobarem a faltar i molt, disset any ensenyant-nos, guiant-nos, acompanyant-nos i presidint-nos  en tots els actes de la nostra vida religiosa són molts anys. Ja sabem que no sempre hem estat d'acord en tot, però d'això es tracta, de parlar-ne, discutir-ho, deixar de banda els punts no coincidents i si és possible, arribar a un acord.


Durant disset anys ens ha batejat, ens ha donat la primera comunió, a alguns els ha casat i a molts els ha acompanyat en l'últim camí.


Durant disset anys ha ajudat a moltes persones necessitades, d'aquí o d'enllà sense fer distincions de religió o de color de pell i Càritas ha arribat a ser, també a la nostra parròquia, capdavantera en els programes d'ajuda social i reconeguda com a tal per tothom, amb l'ajut dels voluntaris que han fet possible aquesta i totes les altres activitats.


Durant disset anys ha obert les portes a altres confessions religioses, oferint espais i col·laboració quan ha estat necessari.


Durant aquest disset anys la Parròquia ha donat suport a iniciatives populars com el Pessebre Vivent, el Viacrucis i la Processó dels Dolors.


Durant aquest disset anys s'ha renovat totalment el Casal, s'ha dignificat la capella de l'antic Hospital, s'ha dotat a l'Església Parroquial d'obres d'art d'artistes convilatants... I podríem continuar.


Mossèn Martirià, desitgem que l'estada a la seva nova destinació sigui el màxim de plaent i fructífera tan en les activitats  parroquials com a nivell personal.


Mossèn Martirià, gràcies per a  tot, el trobarem a faltar.



1 comentari:

  1. Bon dia de nou el passo a saludar desde Valencia.
    Jo estic en les Cáritas de la meva Parróquia del Santissim Crist de la Llum.
    El saludo cordialment, Montserrat Llagostera

    ResponElimina